V HARFI


-V harfi, İbrani alfabesinde mandal veya çivi anlamına gelen Vav'a denk gelir. Vav mandal veya çivi anlamına gelir ve insanı ilahi olana bağlayan bağlantıdır. Tanah'ta (Eski ahit veya mukaddes kitap) YHVH veya Tetragrammaton, İsrailoğulları'nın Tanrısına atıfta bulunmak için kullanılan dört harfli İbranice ifadedir. İbranicenin sağdan sola yazılımından dolayı bu dört harf He + Vav + He + Yod şeklinde sağdan sola yazılır.

Tetragrammaton, Tanrı'nın İbranice adıdır. Sözcüklerin görüntüsüne baktığımızda hepsinin başlangıcı Yod'dur.
Tetragrammaton

Vav, biri manevi alemden diğeri maddi dünyadan 2 O'yu bir birine bağlar. Yeryüzünde 6 fiziksel boyutu yaratan budur (sağ-sol, ön-arka, alt-üst).

-Asatrolojide V, Toros takım yıldızındaki en parlak yıldız olan Aldebara ile ilişkilendirilir ve(The Eyes of Taurus) "Boğa Burcu'nun Gözleri" olarak adlandırılır. Nesneleri toplayıp birbirine bağlar ve tıpkı bir mandala benzer. Boğa Burcu maddi dünyanın kurucusudur.

-Göz, ruhsal olarak bizi aydınlanma yoluna yönlendiren ruhsal kavrayışın sembolüdür. "Bedenin nuru gözdür; öyleyse gözün tek olursa, bütün vücudun nurla dolsun(Matta İncili 6:22)

-Buradaki göz, epifiz bezimiz olan 3. gözün adıdır. Epifiz bezi farkındalıkla vücudumuzu ışıkla doldurur. Bu da ışık alemine, yani görünmeyenlerin dünyasına girmemizi sağlar.

-V harfi ve Havva kelimesi numerolojide yapı ustasını sembolize eder. Havva insanın anasıdır, yani yeryüzündeki tüm canlıların yaratılış sebebidir. Tanrı, Adem'in kaburga kemiğini çıkardığında, dikey çizgiyi A'dan aldı ve ters çevirdi. Böylece V harfine veya Havva'ya sahip olduk.

V harfi omurgası alınmış A harfidir

-V harfi kaburgasız ters A harfidir. Bu sebeple V'nin anlamı doğanın dişil ve eril yönleriyle ilişkilidir. A ve V harfini bir araya getirdiğimizde üreme, ilahi birlik ve uyumun sembolü olan heksagram şeklini alır.

-Mısır ezoterik okulunda M harfi Isis'i sembolize ederken, V harfi Bakire Tanrıça'nın kızını temsil eder. Yaratılış kitabında bahsedilen Isis'in kızları "Isis'in Genleri" anlamında kullanılmıştır. Onlar, yaratılış soyundan merkezi bir ittifak oluşturabilmeleri için dünyadaki farklı kraliyet ailelerine hediye olarak gönderildiler. V, M, ve W harfleri birbiriyle yakından ilişkilidir. Mısırlılar Venüs'ün Isis'in kızlarından biri olduğuna inanır.

-Adınız V harfi ile başlıyorsa, hassas, anaç ve sosyal birisiniz. Sayısal değeri 22 ve4 RAKAMIolduğu için adında V olan kişiler başkalarıyla çok iyi çalışır.

-Numerolojide 22 RAKAMI kuruluşun sembolüdür. Bu sebeple V harfi kişileri toplamayı, inşa etmeyi ve organize etmeyi sever. V yukarıyı gösterdiği için bu kişiler maddi dünyaya olduğu kadar manevi alemede açılır.

-V kişileri aynı zamanda "ilahi anneanne"dir. Çünkü, çevresindeki insanlarla ilgilenmek ister. V harfi zafer işareti olduğundan, hedeflerinize nasıl ulaşacağınızı ve uzun vadeli başarı için, nasıl plan yapacağınızı iyi bilirsiniz.

-Olumsuz enerjiye sahip V kişileri ise, inatçı, huzursuz ve öz güvensiz olabilir. Bu kişiler fiziksel yaratıcılık gücüyle öldüllendirildiğinden materyalist olmaya eğilimlidir. Ruhsal olarak özüne döndüklerinde huzur bulacaklardır.

-V kişilerinin dengeleri bozulduğunda en olumsuz özellikleri, bencillik, şüphe ve dikkatsizliktir.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.
RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar