I HARFI



-İbrani alfabesinin 18. harfi, olta kancası anlamına gelir. Manevi öğretilerde balık olarak sembolize edilir ve balık yani felsefe taşı
ezoterik öğretilerin simgesidir. Bu anlamda I harfi, insanların sezgilerinin gücünü ifade eder. Balığı yakaladığımızda bilincimizin içimizden gelen aktivasyonunu sembolize eder.

Ezoterik balık-Felsefe taşı

-Aslında İbranicede I harfi "Yod" anlamına gelir. Yod'un görüntüsü bir alevin görüntüsüne benzer. Yod yeryüzüne tecelli eden o göksel nura benzer.

--Bütün gerçeği arayanlar ışığı arayanlardır. Çünkü, ışık olmadan göremeyiz ve karanlıkta tuzakların farkına varmadan dolaşırız.

-I harfi Latince "lo" anlamına gelir. I harfi İngilizce ben anlamında kullanılır. Ben "alt ben" veya ego olarak kabul edilir. Yunanlılar bu kavramı "lota" olarak değiştirmişler. Daha sonraları Roma İmparatorluğunda sayısal değeri 1 olan "I" olmuştur.

-I harfi 1 rakamına benzer. Herşeyin içinde var olandır ve herşeyi içinde bulunduran 1'dir. Bu nedenle I harfi Tanrı'nın herşeyde olduğunu işaret eder.

-İngilizce'de I dediğimizde kulağa ingilizce "eye", yani göz gibi gelir. Bu nedenle I harfi fiziksel dünyanın ötesini gören "ruhsal gözün" simgesidir. I harfinin bilgi, akıl, zeka ve içgörü anlamına gelmesinin sebebi budur

Djet veya I harfi, Osiris'in bel kemiğidir

-Mısır ezoterizminde I harfi Osiris'in omurgasını sembolize eden Djed'i temsil eder. Kundalini yılanlarını omurgamızın tabanından kaldırırsak, vücudumuzdaki aktif olmayan "ölü çakraları" dirilteceğimiz omurgamızdır.

-Djet veya I harfi Osiris'in bel kemiğidir. Djet Mısır'da sütun anlamına gelir. Çünkü, büyük I harfine benzer. Küçük i harfi bir kişinin görüntüsünü andırır.

-Adınızın ilk harfi I ile başlıyorsa, kişilik olarak idealist, bireysel, ilham veren ve sezgisel birisiniz. Numerolojide 9 rakamına denk gelen I harfi, ruhsal yeteneklerinizi ve anlama gücününüzü şefkatle ödüllendirir. Adınızdaki "I" harfinin enerjisi aynı zamanda sezginizi, ruhsal gücünüzü ve duyarlılığınızı arttırır.

-I harfi, son derece yaratıcı biri olduğunuzu gösterir.Müzik ve sanatsal bir estetiğe sahip olduğunuzu ifade eder. I harfi, bir ilim ve hikmetin harfi olduğu için, fikirlerin gerçek anlamını deşifre eder ve bu sayede maneviyat ve birçok sanat eseri hakkında fikir sahibi olursunuz.

-I harfi 1 gibi olduğu için I kişileri başlatıcı ve uygulayıcıdır. Ayrıca, başkalarına özen göstermeyi ve yardımcı olmayı sever ve insalcıldır.


Olumsuz özellikler;

-I harfi negatif enerjiye döndüğünde kişi hoşgörüsüz, huysuz ve kibirli olur. Bu kişilerin karakteri cehaletten taraf olduğu için bilgeliğin karşısında olurlar. Kendini kusursuz görmek ve sürekli başkalarını suçlamak I harfi kişilerinin başka bir olumsuz özelliğidir.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar