G HARFI

-G ve C harfi İbrani alfabesinde deve anlamına gelen Gimel'e karşılık gelir. Gimel zenginlikle ilgilidir. Çünkü, develer eskiden çok zenginlik göstergesi malları yük olarak taşırdı. G harfinin Astrolojik sembolü insan vücudundaki kan akışını yöneten Mars gezegenidir. Öfkelendiğimizde kan akışımız hızlanır kanımız sıcak akar ve kötü kana sahip oluruz.

-Numerolojide G hafini sayısal değeri 7 ve 3 rakamıdır. Ezoterik öğretimde kutsal 3'lü irade, bilgelik ve sevgi) ile uyumu sürdürdüğümüzde vücudumuza 7 katlı, yani G şeklinde yansıtılacaktır.

-Mısır Mitolojisinde G, beyin olan Osiris'in tanrılığını sembolize eder. Mısırlılar, biz öldüğümüzde beynin manevi dünyalara filizlenecek bir tohum olduğuna inanırlar. Bu tohum Osiris, in başındaki beyaz taçla ilgilidir. Aynı zamanda, küçük "g" yukarı doğru filizlenen bir tohuma benzer.

-G harfi, bazı inançlarda geometri anlamına gelir. Evren, matematik üzerine kurulu kutsal bir bilim olarak kabul edilir. Yani, evren sayılardan, enerjiden ve titreşimden oluşur. Bu sebeple, Pusula ve Karenin arkasındaki sembolik anlam ve herşey rakamlarla ölçülebilir. Ölçme değerleme ve değerlendirme için kullanılan araçlardır. Başı koç ayakları balık olan evrensel insan şeklinde ölçüm aleti insanın kendi içinde gizlenmiştir.

-Pusula ve kare Astrolojide Çemberi çizmek için kullanılır. Bir kare içinde daire çizdiğimizde zodyakta 4 ana noktayı elde ederiz. Ayrıca 90 derecelik dik açı yapmak için kare kullanırız. Kare, karşılıklı hakkaniyetli davranmak anlamına geldiğinden, davranışlarımızda doğruluk, ahlak ve erdemleri test etmek için kullanılan sembolik bir araçtır.


-Masonik inanca göre, G harfi ruhsal olarak Güneş'in sembolüdür. Tanrı sembolü ve İlahi Varlığı temsil eden mistik bir harftir. Bu inanca göre bütün yaradılışlar kare, dairen ve üçgen şekillerine indirgenir. Yunanca G harfi Gama Masonların karesini sembolize eder.O harfi daire, D harfi Delta bir üçgeni sembolize eder. Birlikte G.O.D kare, daire veüçgenin sembolüdür.

-Numerolojide bu 3 harfin sayısal değeri 3,6 ve 4'tür. Gimel 3'e eşittir. Bu da İkizler, Yengeç ve Başak Burçlarını işaret eder.
3+6+4=13
13x28(kameri ayın günleri)=364
364/7(haftanın günleri)=52 haftanın kökeni.

-Özellikle baş harfi G olanlar, adının içinde veya soyadında G harfi bulunan kişiler, psişik güçlere ve harika yeteneklere sahip, iyi insanlardır. G harfi C'ye benzediği için C'nin de bazı özelliklerini taşısa da ruhsal güçleri C'den üstündür ve kendine özgü özellikleride bünyesinde barındırır.

-G'nin sayısal değeri 7 olduğundan G kişileri yalnız olmayı sever ve bir iş yaparken izlenmekten rahatsız olurlar.

-Manevi mükemmellik için çabalar, tüm gizli şeylere çözüm bulmak isterler. Bilge, basiret sahibi ve güçlü bir iradeye sahiptirler. Dinlenmek, öğrenmek ve düşünmek için huzurlu olmak onlar için önemlidir.

-Negatif enerjiyle yüklü bir G kişisi eleştirel, sosyal mesafeli ve karamsardır. Ona yaklaşmak çok zor, hatta bazan imkansızdır. Çünkü, mistik kişilik özellikleri nedeniyle samimiyetsizliği derinden hissettiklerinden gergin, soğuk ve duygusuz olabilirler.

Yorumlar