H HARFI

-Cheth veya Heth, İbranicede alan veya çit anlamına gelen ve Türkçe'de H harfine karşılık gelen 8. harftir. Bu nedenle, Tanrı toprağı işlemesi için onu Aden bahçesine(Kitab_ı MukaddesEte Adem'le Havva'nın yaşadığı cennet bahçesi) gönderdi.(Yaradılış Kitabı Tekvin3:23)

-Bazı inançlarda H'nin anlamı, manevi olarak göğe yükselmek için arıtılması gereken "zemin" veya "taş"tır. Buradaki zemin bedenimiz, zihnimiz ve bilincimizdir. Bu da davranışlarımızda erdemlerimizin doğruluğunu geliştirmek için H'nin gücünü kullanmamız gerektiği anlamına gelir. Ancak, ondan sonra Aden bahçesine, yani cennete kabul edileceğiz.

-Ayrıca H harfi kendimize koyduğumuz sınırlamalar, kısıtlamalar ve iyi veya kötü seçimlerimizde kendimize koyduğumuz çit'i sembolize eder.

-H harfi numerolojik olarak 8. harfe denk gelir. 8 rakamı, biri diğerinin üstüne konmuş 2 sıfırdan oluşur. Bu nedenle ezoterik doktrinin sembolüdür. Bunun anlamı "yukarda havalar nasılsa aşağıda da öyledir", "Yukarda ne yaşanıyorsa aşağıda da o yaşanıyor" demektir. Yani, ne ekersen onu biçersin.

-8 rakamının elinizi kaldırmadan, durmadan çizebileceğiniz bir rakam olması, karma yasasının sürekli çalışacağını garanti eder. Bu yasayla ilgili özel konu, onun sonsuz olmasıdır. 8 rakamını elinizi kaldırmadan sonsuza kadar çizebileceğiniz gibi karma yasası daimidir, süreklidir ve çalışacağı garantidir.

-İbrani Alfabesinde Hé harfi H'ye karşılık gelir.Ruhun yukarıya ve aşağıya bakan pencerelerinin sembolüdür. Yunanlılar bu harfi Fenikelilerden alıp alt ve üst çubuklarını çıkardılar ve ortaya H harfi çıktı.

-H harfine başka bir açıdan bakıldığında, ilk 7 adımdan sonra ufkun üzerine çıkma yeteneğini gösteren bir merdiveni andırır. H harfi, hayvani doğamızı maneviyatla aşmaya çalışan insan varlığımızın özüdür. Ancak, merdivenin yukarıya ve aşağıya 2 yönü vardır. Kişinin yükselip alçalması seçimlerine bağlıdır.

-Mısırlıların ezoterik öğretilerine göre, H kıyamet günündeki göksel gölgeliğin tonozunu temsil eder. Kıyamet gününde Osiris'in başkalarını yargılamak için bu gölgeliğin altında oturacağına inanırlar.

-Bu kavram numerolojik olarak 8 rakamının etkisinde olan H harfinin dengede, madalyonun her 2 yüzünüde gördüğünden iyi ve adil yargı yürütme yeteneğini temsil eder. Bu nedenle Osiris insanlar arasında adil bir şekilde hüküm vermek için H'nin yani 8 rakamının gücünü kullanacaktır.

-Küçük harf "h" yerleşimimizi temsil eden bir kulübeye benzer. Doğası gereği büyük H harfi hem gökteki hemde yerdeki işlerle ilgilenir.

-Adınız H harfi ile başlıyorsa, sağlıklı bir kişilik sahibi, sade, dürüst, aynı zamanda dik başlısınız. Ad ve Soyadında H harfi bulunan kişiler elleriyle bir şey yaratma gücüne sahiptir ve maddi dünyanın kurucularıdır. H harfi kişileri ya maddi ya da manevidir ve sürekli seçimleriyle test edilirler. Ancak, zorlukların üstesinden gelerek maneviyatı seçetiklerinde başarı, refah ve bolca servet onlara ödül olarak gelecektir.

-Kötü enerjiler altında sorunlarla başedemeyen H'ler hoşgörüsüz, bencil ve aşırı tedbirli olabilirler. Zaten paranın farkında olan H kişileri kendilerini dengede tutmak için çaba harcamazlarsa çok kolay materyalist olabilirler. H kişileri, ya iyi bir lider, ya da acımasız ve despot biri olabilirler. Sahip oldukları gücü veya vizyonu bencil amaçları için değil, tüm toplumun yararına kullanmayı öğrenmelidir.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar