B HARFI

-İbranice'de "B" harfine Beth denir. Ağız, ev, yuva 3 temel anlamıdır. Ezoterik öğretilerde B harfinin tam anlamı doğum yeri anlamına gelir. Beth İbranice'de ev anlamına gelir.

Beth, İncil'de ev anlamına gelir.

Balbeth, güneşin evini temsil eder.

Bethel = Beth + El (Tanrı), Tanrı'nın evini simgeliyor

“Kilise”, “Dünya” veya “Tapınak” kelimesini gördüğünüzde, sembolik olarak Bedenimiz Ruhumuzun Evi anlamına gelir:

-Ruh numerolojik olarak 1 rakamı ile beden, yani Beth 2 rakamı ile sembolize edilir. Beth, yaradılışın birliğinden doğan dualitenin başlangıcıdır. 1 her zaman önce gelmelidir. Böylece, beden ruhun fiziksel dünyada tezahür etmesi için bir barınma yeridir.

-Antik okullarda B harfi kare şeklinde çizilmiştir. Yunanlılar kareyi katlayarak B gibi görünmesini sağlamışlar. B, gizlilik, hafıza ve koleksiyon kavramlarını simgeleyen kapalı bir harftir.

-"Allah bir işe hükmettiği zaman ona "OL" der ve hemen oluverir."(Bakara Suresi2/117)

Spiritüel olarak B, kutsal ve gizli bir şey doğurur. Doğduğunuz anda yükselen burcunuzun sembolü olan astrolojide “Temel” anlamına gelir. Evrensel ruhsal kavramında B, veya kaptır

-B harfi sizi besleyen ve büyüten bir kabuk veya kaptır. Çünkü, B harfi kutsal bir şeyin meydana gelmesine sebep olur. B harfi gelmekte olanı dünyada tezahür etmesine sebep olan veya planları gerçeğe çevirmek için inşa eden kişidir.

-B harfi numerolojik kodu 2 RAKAMIdır. Ezoterik okulda B harfi ateş, su, toprak ve hava elementini bir birine bağlayan bağlantıdır.

-Mısır Mitolojisinde B, Assurus'un (Osiris) somutlaşmış halidir. B(Gonad) tanrıların soyundan gelenleri yaratma aracı olduğu için, kutsal kan bağıyla ilgilidir.. Osiris yetiştirici olarak bilinir. Topraklarını fethettiği ulusun erkeklerini öldürür kadınlarını yaşatırdı. B harfinin ilşkisi Bang, Build, Blow ve Bash gibi bir çok fiilde karşınıza çıkar.


🍀🐞🍀🌻

-Adınızın ilk harfi B ile başlıyorsa, cesur ve enerjisi yüksek birisiniz. Duyarlı, mütevazi, çekingen ışıl ışıl parlayan tavrınızla hem mutluluğu yakalar hemde çevrenizdekileri mutlu edersinizIşıltınızla çevrenize mutluluk aşılarsınız.

-B kişilerinin yaşamlarında güçlü bir temel oluşturmak için, kendilerini güvende hissetmeye ihtiyaçları vardır.

-Olumsuz enerjilerin etkisinde kalan B kişileri ketum ve inatçıdırlar. Hatta tembelleşecek kadar dünyadan kopar ve hiç bir şeyi umursamazlar. Bir fikrin doğru olduğunu kabul ettikten sonra, fikir zamana uyum sağlamakta zorlandığı halde deforme olsa bile onların fikirlerini değiştirmek çok zordur.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z   

Yorumlar