E HARFI

-İbrani alfabesinin 5. harfi Hé, Türkçe'de E harfidir. Hé, kabalistik sistemde Tanrı'nın sembolik nefesidir. İlahi vahyi, hayatın özünü ve dünyanın zahmetsizliğini temsil eder. Sözlük anlamı, bir şeyin temel, gerçek veya değişmeyen doğası veya önemli bireysel özelliğidir.

-E'nin sayısal değeri, ADAM'ın sayısı olan 5 RAKAMI'dır
. ADAM, maharetli, usta, soylu anlamına gelir. Yani bir insanın göksel aleme yükselebilmesi için kendi 5 duyusuna (E) hakim olmalıdır. Ancak, o zaman asaletli kabul edilir.

-Bir insanın asaleti, dünyevi statüsünde veya konumunda değil, karakterinde ve erdemli oluşundadır. Dolayısıyla E'nin manevi anlamı, manevi olarak gelişmiş ADAM'dır.



-Ezoterik öğretilerde, kendi hayvani doğamızın efendisi olduğumuzda, bedeni ışık ve zihni Mesih'in olan aydınlanmış varlıklarız. E harfi kişileri gözümüze benzer. 1 Dolar'lık banknotun arkasındaki piramitin üstünde her şeyi gören göz kapağı, eksik A harfidir. Bunun anlamı her hareketimizi gören tanrının gözüdür.

-Küçük "e" harfi aynı zamanda davranışlarımızı izleyen küçük göz olan internetinde gizli anlamıdır. Bu nedenle çevrimiçi ortamda düzgün davranmayı prensip haline getirmeliyiz.

-Mısır ezoterizm okulunda, E harfi Kıyamet Gün'ünde düzenlenen Adalet Terazisini sembolize eder. Öldüğümüzde, kalplerimiz Maat'ın Hakikat tüyüne karşılık tartılır. Yüreğimiz tüyden hafifse, Osiris ile öbür dünyada sonsuza kadar yaşamak için, saflılığın ve değerliliğin işaretini alırız. Aksi takdirde "Kalp Yiyen" Ammit tarafından yuyulacağız. Bu nedenle E harfi manevi olarak Adalet, Denge ve Yargı anlamına gelir.

-Adınızın ilk harfi veya sessiz harfinden sonra gelen ilk harfi "E" ile başlıyorsa, içi dışı bir, enerjik, ilerlemeye istekli, dışa dönük birisiniz. E'nin sayısal değeri 5 olduğundan, adında E olan kişiler tüm potansiyellerini dünyayı keşfetmek için kullanmak isteyen dışa dönük kişilerdir.

-Eğer, bir kelimede çift E varsa, kelimenin anlamının etkileyiciliğinin genişleyen doğasını anlatır. "ee" yi İngilizcede deep, free, flee ve kelimelerinde gözlemleyebiliyoruz. İsminiz böyle bir etki alıyorsa, ayat sizin için bir okul ve derslerinizi tecrübe ile öğreniyorsunuz anlamına gelir.

-Ruhsal olarak, E harfi sağa baktığı için ilericidir. E genellikle geleceğe bakar ve olacak şeyler hakkında heyecanlanır.. 5 rakamı 1-9'un ortasında olduğu için değişken, esnek ve çok yönlü bir yapıya sahip olduğunuz için denge kurmanız gerekir.

-E kişileri enerjilerini kontrol etmeyi başarmak zorundadır. Aksi takdirde, enerjisini kullanamadığı için, huzursuz ve bitkin olmaya eğilimlidir. Olumsuz enerjinin altında E kişileri sık sık fikir değiştirebilir ve kararlı olmakta zorluk yaşayabilirler.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar