C HARFI

-Gimel İbrani alfabesinin 3. harfidir. C veya Gharfine denk gelen Camel, yani deve anlamına gelir. Bu 2 harfinde numerolojik sayısal kökeni 3'tür. Develer taşınabilir değerli mülk yüklendikleri için, Gimel zenginlikle ilişkilidir.

-Ezoterik öğretilerde Gimel, irade, bilgelik ve sevginin sembolüdür. Manevi olarak C harfi, Tanrı sözünü sembolize eder. Okült bilimde kelimeler sihirlidir. Bu yüzden kelimeleri doğru hecelemek önemlidir. Romalılar G harfini aldıklarında, telaffuzu ayırt etmek için 2. bir K sesi oluşturdular.

-İngilizcede C harfi bilinçaltımızı ve anneyi temsil eden yarım Ay "deniz" olarak teleffuz edilir. C ayrıca "gör" der gibi söylenir ve sağa bakar. Bu sebeple C geleceği görme konusunda psişik bir yeteneğe sahiptir.

-Türkçe'de C harfi geleceği öngermenin önemini anlatan "Ce" olarak telaffuz edilir. Bunun anlamı, geleceği öngörmeden anı yaşayanların, gelecek geldiğindeki şakınlığını anlatıyor olmasıdır.

-Mısır'da C, kıyamet gününde Tanrılar Topluluğunun Çemberi anlamına gelir. C'nin 2 açık ucunu bir birine kavuşturduğumuzda Konsey Çemderinin simgesi olan O harfini elde ederiz. Bu nedenle ABD'de yasa koyucala bir toplantıda oturduklarında genellikle yuvarlak masada otururlarmış Türkiyede bu masalar dötrgen şeklindedir.

-Mısırlılar, C harfi Osiris'in Kemeri ile ilgili Nuh'un Gemisinin bir amblemi olduğuna inanırlar. Bu sebeğple Gökkuşağının şekli Tanrı'nın gücünü ve işaretini temsil eden C harfinin eğrisine sahiptir.

-C'nin sembolü kulaklarımızın şekline benzer. C, sessizliğin seslerini, Tanrı'nın sesini ve daha yüksek alemlerin titreşimini duyma yeteneği olan manevi işitme yetimizi, yani iç sesimizi duyma yeteneğimizi sembolize eder.

-Adınızın ilk harfi C ile başlıyorsa, yaratıcı, değişken, kendine güvenen, iletişimsel olarak yeteneklisiniz. C açık bir ağıza benzer, bu yüzden şarkı söyleme, konuşma, yazma ve resim yapma yeteneklerine sahip olduğunuzu ifade eder.

-C harfi 3 rakamı ile ilişkili olduğu için, enerjisi yoğunlaşmaktan çok etrafına saçılır.. C kişileri aynı anda birçok şeyi birden yapmayı sever. Para harcama konusunda savurgan olma eğiliminde oldukları için, birikim yapamazlar.

-C'yi yukarıya doğru çevirdiğimizde gülümseyen bir yüz, aşağıya doğru çevirdiğimizde asık bir surattır. Bu sebeple olumlu enerji içinde olan C'ler eğlenceli, mutlu, neşeli ve macera arayan kişilerdir. C harfi kişileri karakter arayayan kişilerdir. Bu nedenle, erdemlerine ve ahlaklı olmaya odaklanırlar.Sadece iyi niyetlere sahip olan C insanı maneviyat mertebesinde yükselebilir.

-Olumsuz enerji barındıran C kişileri, eleştirel, hoşgörüsüz olabilir. Bu kişiler, genellikle sözlü olarak eleştirmek için kelimelerin gücünü kullanmaya eğilimlidir. Bir amaca bağlı kalamadıklarından, işleri ciddiye almazlar.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar