F HARFI

-İbrani Alfabesinin 6. harfi Vav, Türkçe'de F Harfine denk gelir. Vav insan ile ilahi olan arasındaki bağlantı olan mandal veya çiviyi sembolize eder.

-Tetragrammaton'da (YHVH), Vav 2 H'yi birbirine bağlayarak aşağıdaki suyu gök kubbenin üstündekine bağlar Yeryüzünde 6 fiziksel boyutu kuran budur: sağ-sol, ön-arka, üst-alt.

-Tetragrammaton, İsrailoğulları'nın Tanrısına atıfta bulunmak için kullanılan dört harfli (יהוה‎) İbranice ifadedir.

-Vav ve sayısal değeri o olan F Harfi, yaratılışın 6 gününü temsil eder. Yakup'un cennete olan sonunu sembolize eden dikey bir çizgi ile çizilir. Hep birlikte, yeniden birleşmeyi, bağlantıyı ve mükemmelliği ifade eder.

-F'nin birleştirme kalitesini Heksagram sembolünde de görebiliriz. Heksagram, evrensel yasanın sembolik temsilidir. "Yukarsı nasılsa aşağısıda öyledir".

-Köşesi yukarıyı gösteren üçgen göksel dünyayı, aşağı üçgen maddi dünyayı gösterir. Yani yerde olanlar, yukarda olanların tecellisidir. Bir sağlık sorununuz olduğunda sadece yemeğinizi değil, düşüncelerinizden ve davranışlarınızı kontrol ettiğinizden emin olmalısınız.

-F'nin manevi anlamı,doğanın eril ve dişil yönü arasındaki bağlantı olduğu için uyum, sevgi ve üreme ile ilgilidir. F Harfi ya aşk, ya da aşk anlamına gelir. F ruhsal olarak gelişirse eğlencelidir.

-Mısır'ın ezoterik okulunda F, Adalet Terazisinde kalbimizin ağırlığına karşı tutulan gerçeğin tüyü Maat'ı sembolize eder.

-Kıyamet günü kalbi, günahların yükünden kaynaklanan tüyün ağırlığından daha ağır olanların, timsah benzeri bir hayvan tarafından yenileceğini anlatır. Kalbi Maat'tan hafif olanlar cenetteki ruhsal aleme girecektir ve sonsuza kadar yaşamasına izin verilecektir. Maat Mısır2ın hakikat tanrıçasıdır. Eski Mısır Ezoterizmine göre Maat Yasası ve Matematiğin yasası değişemez ve bozulmayan bir yasa olarak kabul edilmiştir. F harfi, hedefine doğru atılan oktan gelen fffff sesinden bulunmuştur.

-Adınızın ilk harfi F ile başlıyorsa, kişiliğiniz esnek, muhteşem,Adil ve dost canlısısınız. Numerolik olarak 6 rakamının etkisinde olan F Harfi kişileri arkadaşlarına ve ailelerini önemser ve kendisini sorumlu hisederler.

-F kişileri başkalarına faydalı olmaktan hoşlanır ve mümkün olduğu kadar çok insana yardım etmede aktif rol oynarlar. F harfi etkisindeki kişiler, doğaları gereği sanatsal, açık fikirlidir ve ruhani huzura önem verirler.

-Manevi dünyayı görmenizi sağlayan 6. hisleri kuvvetlidir. Başkalarının iyiliğini önemserler. Güçlü, kararlı ve barışçıl insanlardır.

-6 rakamının etkiside Negatif enerjilerle yüklü dengesi bozulmuş F kişilerinin besleyici ve yetiştirici tavrı boğucu olmaya başlar. Bu kişiler, genelde güzelliğini yoğun bir biçimde ifade etme eğilimindedir ve çok fazla ilgi görmek ve takdir edilmek isterler. Olumsuz etki altındaki F kişileri sizin her zaman haklı olduğunuzu düşünseler bile, inadından vazgeçmez. Ayrıca, çok zalim ve otoriter olabilirler.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar