D HARFI

Türkçe'de 4. harf olan "D" harfi İbrani Alfabesinde Daleth'tir. Ezoterik öğretilerde doğum kapısını ifade eder. Eski Yunanlılar bu sembolü aldılar üçgen anlamına gelen "Delta" adını verdiler. Bu üçgen Pisagor'un "Tetractctys" adlı üçgen ile yakından ilişkilidir. Üçgen, kusursuzluk ve tamamlanma doktrinini içinde barındırdığı için Pisagorcuların kutsal sembolizmidir.

1+2+3+4=10

-Bir kapı kapanır ve diğeri açılır.Bu nedenle 4 RAKAMIbilincimizi başka bir mükemmellik dünyasına açan sembolik bir kapıdır. İngilizcede bir fiile "ed" eklenmesinin sebebi görev tamamlandı anlamına gelir.

-Mısır hiyeroglofisinde D harfi Osiris'in sembolik elleridir. Mısırlılar ellerin işlevini, davranışlarımızla kutsal tapınağı yani bedeni inşa etmek olduğuna inanırlardı. Bu nedenle, tam ve mükemmel insanlar olabilmemiz doğru davranışlarımız aracılığıyla gerçekleşir.

-Hıristiyanlıkta Haç açılmamış bir küpü sembolize eder. D harfinin numerolojide 4 rakamı ile sembolize edilir. Bu adam cahildir. Çünkü, onun ruhani melekeleri kutulanmış veya gelişmemiştir.

-Küpü açtığımızda İsa'nın çarmıha gerildiği Haç'ı temsil eder. Bu sembolik olarakadamın manevi kapısının açıldığını ve bir ışık bedeni ile yeniden doğduğunu ifade eder. Haç D harfinin ruhsal olarak, küp D harfinin maddi olarak geliştirilmesidir.

B harfinin numerolojik kodu 2 olduğu için dişil doğayı bünyesinde barındırır. Ünsüz harf V'nin (sayısal değeri 4) “Havva” kelimesi, onun her şeyin Yapı Ustası olduğunu (4 = 2 + 2) ortaya koymaktadır.

Numerolojide B harfi, alfabedeki ikinci harftir, 2 sayısını ifade eder, 2 madeni paranın 2 işareti anlamına gelir, bu nedenle B dualitenin dengesini sağlayan zıt kuvvetidir. Ezoterik okulda, okültistler B'nin doğanın 4 elementini bir birine bağlayan bağlantı olduğuna inanırlar.

-Adınızın ilk harfi D ile başlıyorsa, disiplinli, kararlı ve güvenilir birisiniz. D harfinin kökü fiziksel dünyadadır. Bu yüzden, siz bu dünyanın büyük mimarisi olarak tasarımcı olmak için burdasınız.

-D kapalı bir harftir ve doğanız gereği hassas, sabit, çekingen ve gelenekselsiniz. Kendiniz için belirlediğiniz sınırlar yüzünden zaman zaman nefes almakta zorlanabilirsiniz. Bir şeyler olmadan önce olabilecekleri hissetme yeteneğine sahipsiniz.

-C harfinden faklı olarak, D harfi öngörülemezlik yerine istikrar ister. Başarıya giden yolda güvenli, metodik bir yol tercih edersiniz.

-D harfinin sınırlar koymaları olumsuz özellikleri, aşırı korunmacı ve katı olmalarıdır. Sınırları net ve kesin olan D harfi kişileri hayatı ciddiye alır. Aşırı muhafazakar, inatçı ve materyalist kişilerdir.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar