R HARFI

-R Harfi İbrani Alfabesinde baş anlamına gelen Resh'e denk gelir. Bu harf, kafamızdaki epifiz bezi olan ruhsal yeti ile ilgilidir. Epifiz bezine yakından bakıldığında çam kozalağına benzer ve R harfinin şeklini andırır.

-Epifiz bezi aktive edildiğinde, sonunda görünmeyen perdeyi kaldıran manevi aydınlanma aşamasına yükseltileceğiz. Bilgi bize akıl yoluyla değil, bedenimizin içinden gelen sezgisel bilme yoluyla gelecektir. Bunun anlamı, bilgiyi öğreneriz, ancak bilgeliği deneyimleyerek elde ederiz.

-Ezoterik öğretilerde R Harfi, ruhsal anlayı aramak için kişinin maddi düşüncesinin üzerine çıkması anlamına gelir. Epifiz bezi, maddi surette ölmek ve manevi surette yeniden doğmak anlamına gelen dirilişin sembolüdür.

-Mısır mitolojisinde R Harfi, bir Şahin başlı bir Tanrı olan Horus'un ayakta duruşu olarak kabul edilir. N Harfinde de belirttiğim gibi, Tanrı Horus eylemdeki bilgeliği ifade eder ve 3 kez bilge bir tanrıdır.

-Hareket ve görünmeyeni görebilme yetisine sahip olma gücünden dolayı sembolü Şahindir. Şahin avını yakaladığında hızlanmak için kanadını çırpar ve bir ses çıkar. Bu sebeple R harfi şahinin hız kazanmak için kanadını çırptığında çıkardığı "er" sesine benzer.

-Ayrıca,"er" sesi Horus'un ve babası Osiris'in adlarının kökünün kaynağıdır. Ayrıca, "er" sesini İngilizcede bir sıfata eklediğinizde özneye döüşür. Örneğin; hunt-hunter.

-Numerolojide R Harfi 9 rakamı ile sembolize edilir. 9 rakamı ve dolayısıyla R harfi kişileri insanları koşılsuz sevgileriyle başkalarına ilham olmayı severler.

-9 RAKAMIbir döngünün sonunu gösterir. Bu nedenle adlarında R olan kişilerin bilge, bilgili ve güçlü olmaları muhtemeldir. Olumlu olarak, büyük bir kalbe sahiptirler ve başkaları için kendilerini feda etmeye hazırdırlar. Şefkatli, özverili, sevgi dolu ve anlayışlı olmak gibi harika özelliklere sahiptirler.

-R kişileri ruhsal yeteneklere sahiptir ve yüksek duyarlılık sahibidir. İsmi R Harfi ile başlayan kişiler, aynı zamanda dindar ve inançlı kişilerdir.

-Olumsuz enerji etkisinde kalan R Harfi kişileri, asi olmaya eğilimli ve kaba ve hatta çok katı ve acımasız olabilirler. Aşırı duygusal eğilimli oluşları kıskançlığa ve hırçınlığa dönüşebilir.

-Eğer, maddiyat ve maneviyat arasında bir seçim yapmanız gerekirse maneviyatı seçmelisiniz. Çünkü, ancak bu yolda yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.
RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar