L HARFI

L harfi İbrani alfabesinin 12. harfi olan ve antik çağda besi hayvanlarına rehberlik eden araç olarak kullanılan, "öküz geyiği" anlamına gelen "Lamed" kelimesi ile ilişkilidir. Bu sebeple L harfi, bedenimizdeki hayvan arzusuna rehberlik eden manevi ilhamı sembolize eder.

-Mısırlıların ezoterik öğretilerine göre L harfi Osiris'in bacağını temsil eder. Çünkü, Mısır mitolojisine göre Osiris dünyanın fatihi olarak biliniyordu. Hakim olduğu her yerde katlettiği erkeklerin dişileriyle çiftleşerek ayak izini bırakmıştır.

-Bu memleketlerde kadınlardan kızlar doğduğunda, Allah'ın oğulları insanın kızlarının güzel olanlarını seçerek evlendiler. Nefiller, o günlerde ve daha sonra Tanrı'nın oğulları insan kızlarıyla çitleştiklerinde ve onlardan çocuk sahibi olduklarında yeryüzündeydiler.(Yaradılış Kitabı-1)


-Nefiller, Tevrat'a göre yeryüzüne düşürülmüş olan ilahî varlıklarla, insan kızlarının cinsel ilişkilerinden doğan çocuklara verilen addır. Septuaginta'da "devler" diye geçer. Bunlar, iri ve güçlü insanlardı.


Tanrı'nın oğulları Osiris'in soyundan gelenlerdir.

-"Hatırlayın ki, oğullarınızı öldürmek ve kadınlarınızı yaşatmak üzere size en ağır azabı veren Firavun'un kavminden kurtardık. Ve bunda rabbinizden büyük bir imtihan vardı." (Kur'an-7:141)

-Osiris ve onun soyundan gelenler, fethettikleri her ulusta geniş çapta çoğaldıkları için "yetiştiriciler" olarak biliniyordu. Kraliyet soyunu dünyaya yaymak için, öldürdükleri erkeklerin kadınlarıyla çiftleştiler.

-L harfi Osiris'in ayakta duruşuna benzer. Kanca çeklindeki L harfi Semitik diller ailesinde Tanrı anlamına gelen "El" kelimesini sembolize eder. İncil'de de Tanrı anlamına gelen "Elohim" kelimesinin orijinalidir. Mısır mitolojisinde "El", Tanıça Isis doğurduktan sonra Osiris'e verdiği isimdir.

-Semitik diller, Afro-Asyatik dil ailesinin bir alt grubudur. Orta Doğu'da yaygın olan antik dillerin çoğunu kapsar. Bunların arasında Aramice, Arapça ve İbranice en fazla konuşulan Semitik, yani Sami dillerdir. Ayrıca Fenikece ve Akadca da Sami dil ailesinin mensubudur.

-İsrail'in çocukları, kelimenin tam anlamıyla Is-Ra-El, yani Isis Ra-El kelimelerinden gelir.

-Bu sebeple, Hıristiyanlık ve Eski Mısır dini arasında çok güçlü bir ilişki vardır. Ancak, İslam farklıdır. Çünkü, Allah'ın tek olduğunu ve ona ibadet etmemiz gerektiğini açıkça belirtir.

-Adınızın ilk harfi L ile başlıyorsa, iletişimde dilin ve konuşmanın gücünü kullanan, kendini diliyle sevdiren bir kişiliğiniz vardır. L "aşk ve sevgi" anlamına gelir. Adlarında L harfi olan kişiler iletişimleri kuvvetli, sıcak, kibar ve şefkatli insanlardır.

-L'nin sayısal değeri Trinity'nin temsili olan 3 RAKAMIile ilişkili olduğu için, yaratıcılığı, sanatsal doğayı, ve sosyal eğilimi harekete geçirir. L kişileri, etkileyici, romantik ve gülmeyi seven kişilerdir.

-Olumsuz enerji altında kaldığında kişide L harfinin karanlık tarafı ortaya çıkar. Sevgi ve aşk duyguları ihtirasa dönüşür. Bu kişilerin libidoları çok yüksektir ve kendilerini yaratıcı etkinliklerle ifade etmeye ihtiyaçları vardır. Negatif L etkisinde olan kişiler savurgan, cahil, dikkatsiz ve bazanda çok sakar olabilirler.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar