O HARFI


- O harfi, İbrani alfabesinin 16. harfi olan Ayin ile ilişkilidir. Ayin, görünmeyeni görebilen 3. göz anlamına gelir. Görüyorum dediğinizde fiziksel olarak değil, ruh gözünüzle anladığınız anlamına gelir. Ayin, kişinin vizyonuyla ilgilidir. Çünkü, aldatmacaları ve yanılsamaları ortadan kaldırıp farkındalık kazanmak için aranan ışık, ihtiyaç duyulan bilgidir.

-Ayin kelimesi Fenike dilinde göz anlamına gelen "eyn" kelimesinden türetilmiştir. O harfi, Tanrı'nın herşeyi bilen ve ilahi herşeye kadir olduğunu ve aynı zamanda ruhsal gücü temsil eder.

-O harfi, "Om mani padme hum" veya sadece "Om"(aum) gibi kutsal mantralarda zihnin yeteneğini yükseltmek ve çakraları aktive etmek için kullanılır. İlginç bir şekilde göz bebeğimizin şekline benzer.


-Pagan dinlerinde gözler bilgeliğin sembolü olarak kabul edilirdi. Bu sebeple sanatlarında tanrı ve tanrıçaları iri gözlü tasvir etmiş olmaları tanrının bilgeliğini vurgulamak içindir. Baykuş ve Şahin gibi keskin görüşlü hayvanlar da bilgeliği sembolize etmek için kullanılmıştır.

-Başkalarına karşı sorumluluklarınızın farkında bir O harfi kişisiyseniz etrafınızdaki herşey ve insanlar hakkında ruhsal olarak içgörü yeteneği gelişmiş birisiniz.

-O harfi, duyarlılığı, inancı, sıcaklığı ve kendini ifade etmeyi temsil ettiğinden, O kişileri, müzik ve sanatla kendisini ifade edebilir. Adında O harfi olan kişilerin çekici gücü parayı çeker. Ancak, asıl istedikleri şey yaşamlarına dengeyi getirmektir.

-Olumsuz enerji altında ki O harfi kişileri, her şeye zıt ve aynı zamanda müstehcendir. Bu kişilerin kendini beğenmişlik, kıskançlık ve melankolik eğilimleri olabilir. Olumsuz enerji altında ki O harfi kişileri şüheci, materyalist ve zalim olmaya eğilimlidir.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen

RAKAMLAR          1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar