N HARFI



Ezoterik balık-Felsefe taşı

-N Harfi, İbrani Alfabesinde Nun(öğle) harfine denk gelir. Nun ruhsal gelişim anlamına gelir. N'nin simgesi, kitleden saklanan ezoterik bilginin sembolü olan balıktır. Birçok inançta balıklar, tanrı ve tanrıçaların tanrısallığına benzer şekilde çizilmiştir.
İbrani Alfabesi

-Balık çağında Hıristiyanlık dini hüküm sürdü.İsa'nın havarileri, İsa'dan gizli öğrendikleri için balıkçı olarak kabul edildi. Bu yüzden, dikkat edersiniz Papa'nın Gönye şapkasının tıpkı bir balık kafası gibi göründüğünü farkedeceksiniz. Çünkü, bu şapka ilahi olandan gelen manevi gücü temsil eder.

-İncil'de İsa, Ferisilerin öğretilerini maya olarak kabul etmişti. Maya, hamurun özelliklerini değiştiren ve kabarmasını sağlayan, genelde maya olan maddedir. Dolayısıyla, öğretiler kişinin bilincini, tutumunu ve inançlarını değiştirebilecek şekilde maya gibidir.

-İncil'i okumak, alegorik olarak bilgiyi sindirme eylemini temsil eder. Dolayısıyla N Harfinin temel anlamı tam olarak kitleden gizlenen tasavvufi bilgidir.

-N'nin numerolojik sayısı İngilizce'de MAN Türkçe'de ADAM'ın sayıları olan 5 rakamıdır. Bilgiyi sindirerek usta ve soylu olacaksınıs. ADAM olacaksınız. Mısır Mitolojisinde Horos'un adım atarken duruşu N Harfinin sembolüdür.  

Horus
-Horus, Tanrı Osiris ve Tanrıça Isisi'in oğludur. Osiris Mısır Krallığının ilk soyudur ve o zamanın bilge kişisidir. Tanrıça Isis herşeyin ikiliğini temsil eden çifte bilgeliği temsil eder. Horos, Horus ve Isisi'in oğlu olduğundan, İngilizce'de "son"(oğlu) kelimesindeki küçük "n" harfi ve İbranicede Ibn "n" harfi eril prensibin ve eril niteliklerin belirleyicisidir.

-Adının ilk harfi N ile başlayanlar, özgür olmayı, deneyimlemeyi ve tüm potansiyelleriyle yaşamayı sever. N Harfi zıt yönde yukarı ve aşağı 2 V'den oluşur. Üst V, manevi anlayış, fikirler ve ezoterik bilgi aramak için yukarıya bakarken, alt V maddi ihtiyaçlara ve arzuya odaklanır. 5 rakamının etkisi altında, çok yönlü, yaratıcı ve doğal olarak enerjiksiniz.

-Enerji olumsuzlaştığında N harfi kişileri inatçı,huzursuz, sorumsuz ve çevresine zarar veren bir kişiye dönüşür. Her hangibir amaca bağlı kalmak istemeyen bu kişiler, başladıkları işi tamamlamakta zorlanırlar. Ayrıca, riskli davranışlara eğilimli olduklarından kazalara yatkındırlar.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar