Z HARFI


Z harfi ibrani alfabesinde silah, kılıç, ok veya asa anlamına gelen "Zain" veya "Zayin"e karşılık gelir. Sembolik olarak herkesin silahı dilidir, kelimeler kılıç ve asa kelimelerin kullanımındaki ustalıktır. Dolayısıyla Zain'in yani silahın fethi, doğru konuşmayı öğrenmek için dilin fethine işaret eder.

"Biri vardır ki, kılıç darbeleri gibi düşüncesizce konuşur, fakat bilgenin dili şifa getirir." (Hz Süleymanın Meselleri 12:18)

Zayin İbrani alfabesinde 7. harf olduğundan bu harfin enerjisinin tireşimi mistisizm, maneviyat ve okültizm olan 7 rakamının iki misli enerjisine sahiptir. Çünkü Z rakamı bir birine ters yönde 2 adet 7'den oluşur.

Z harfi şimşeği sembolize ettiğinden, jupıter gezegeni ile ilişkili olan Tanrı Zeus'un adı Z ile ilşkilidir. Ayrıca, Z harfi bir yılan şekline benzetildiği için, BILGE birini ifade eder.

Numerolojide
TANRI=2+1+5+9+9=26= 8 RAKAMI
GOD =7+6+4=17= 8 RAKAMI
ALLAH=1+3+3+1+8=16=7 RAKAMI

 T U R K I Y  E                C U M H U R I Y E T I
2+3+9+2+9+7+5=37     3+3+4+8+3+9+9+7+5+2+9=62
37+62=99 = 9+9=18= 1+8=  9 RAKAMI Türkiye Cumhuriyetinin numerolojik rakamı

TANRI+TURKIYE CUMHURIYETI=8+9=17=1+7=8 

Z harfi Türkçe'de 29. harftir. İngiliz alfabesinde 26. harftir.
2+9= 11 RAKAMI numerolojide mistik bir üstat sayıdır. 11 rakamı ters çevrildiğinde yine 11'dir ve yan çevrildiğinde yolun açık ve aydınlık olduğunu gösterir.
(29. harf Z 2+9)11+(TANRI 2+6)8
11+8=19= 1 RAKAMI
1 rakamını ters çevirdiğinizde de 1'dir. Yan çevirdiğinizde gidilecek tek yolun doğruluk olduğunu, doğrununda tek olduğunu ifade eder.
2+6= 8 rakamı yan ters çevrildiğinde yine 8 ve yan çevrildiğinde sonsuzluk işaretidir.

-Adınızın ilk harfi Z ile başlıyorsa, güçlü ve aktif bir kişilik olarak aktif birisiniz. Z'nin numerolojide sayısal değeri 8'dir, bu nedenle adında Z olan insanlar, güçlü ve dayanıklı bir fizik ile ödüllendirilmişlerdir. Bu da onları başarıya ve paraya çeker. Z insanları kararlı, odaklanmış ve karakter olarak dengelidir.

-Z ayrıca 7 rakamının titreşimine sahip olduğundan, psişik fenomen, maneviyat ve okültizm ile gerçekten ilgilenirsiniz. Maneviyata önemseyen bir insansınız. Tasavvuf ve sırlarla ilgili her şey dikkatinizi çeker. Z insanları ve her şeyi çaktırmadann analiz eder.

-Adı Z harfi ile başlayan kişilerin dengesini bozarsanız, kendilerini sürekli huzursuz hisseder ve çok materyalist olurlar. Adının ve soyadının içinde Z olan insanlar her zaman manevi yolu seçmelidir, aksi takdirde yıkıcı, bencil ve zalim olmaya eğilimlidirler.

-Adında Z harfi olan kişilerin olumsuz özellikleri, çok katı, inatçı ve kıskanç olarak tanımlanabilir. Z insanının hayatta öğrenmesi gereken iki ana ders;
1-uyumu bozmaktan kaçınmak.
2-sorumluluktan kaçmamaktır.

Vikipedi, özgür ansiklopedi'den alıntıdır.
Zayin (ז) (veya Zain, Zayn) İbranicenin de içinde bulunduğu birçok Semitik alfabenin yedinci harfidir. Yunan alfabesinde Zeta'ya, Latin alfabesinde Z'ye ve Kiril alfabesinde З harfine denk gelir. Arap alfabesindeki karşılığı Ze harfidir. 

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar