T HARFI

HarfiCadeceus

-T harfi İbrani alfabesinde "yılan" ve "çatı"yı temsil eden"Teth" ve "haç" anlamına gelen "Tau" sembollerine karşılık gelir. Bu 2 sembol çok farklı ve uyumsuz görünsede özellikle hıristiyanlıkta yılan ve haç sembolleri birlikte kullanılmıştır.

-Ruhsal olarak hıristiyanlıkta yılan Şeytan'ı, haç ise İsa'yı temsil eder. Fakat, ezoterik öğretilerde T harfinin asıl anlamı omurgamızın tabanından yükselen kundalini yılanlarının epifiz bezi olan başımızın "çatısına" ulaşmasıdır.

-Bu ruhsal deneyim Yunan mitolojisinde Tanrı Hermes'in Cadeceus'un da tasvir edilmiştir. Cadeceus, ateş çıkarabilme ve uzlaştırma gücüne sahip, şekil olarak 2 yılanın sarıldığı kanatlı zenginlik ve servetin asasıdır.

-Cadeceus'un kanadı vücudumuzdaki doğal 2 taraflı gücü ve dengeyi temsil eder. Eril-dişil, iyi-kötü, sağ-sol..... Doğamızı dengelediğimizde bu 2 kozmik enerjiyi yukarı doğru yükseltebilir ve her bir çakrayı tek tek aktive edebiliriz.

-Aktif olmayan çakralara ölü denir. Ölüleri uyandırdığınızda Musa'nın çölde yılanları diriltmesinin sembolik hikayesi olan çakraları uyandırırsınız.

-T harfi açılmakta olan bir küp gibidir. Fiziksel sınırların üstüne yükselen ruhsal doğayı temsil eder. T İbrani alfabesinin son harfi olduğundan tamamlanmayı ve Alef'in orijinal birliğine dönüşünü temsil eder. Alef İbrani alfabesinin ilk harfidir, numerolojik değeri 1'dir ve sessiz harflarin yerine kullanılır.

-Mısır öğretilerine göre T harfi, Osiris'in 2 ön dişini temsil eder ve bu da gerçeğin ifade eder.
-Kıyamet günü kalbimiz Adalet terazisinde hakikat tanrıçası Maat tüyüyle tartılacaktır. Ölçeğe yakından baktığımızda şekli T harfine benzer.

Tanrıça Maat ve Adaletin Terazisi

-Mısır mitolojisine göre Osiris, yüreğimizi gerçeğin tüyünün ağırlığıyla denge bulursa, sonsuza dek cennette kalırız. Ancak, kalbimiz günahların yükünden dolayı ağırlaşırsa timsaha benzer bir hayvan tarafından yutuluruz.

-T harfi 2 dişi olan kobranın dişine benzer. Kobra Mısır mitolojisinde bilgeliği temsil eder."Thoth" bilgeliğin tanrısıdır. İngilizce'de Tooth diş anlamına gelir kelimenin sonunda th vardır. Düşünmek kelimesi "Thought" 2 Th'den oluşur.

-Adınızın ilk harfi T ile başlıyorsa, askeri, bağlamda, spor, satranç veya rekabet içeren diğer konularda taktiksel, aynı zamanda düşünceli ve güvenilir kişileri işaret eder. Çünkü, T harfi bir evin çatısını simgelediğinden bu kişilerin doğaları koruyucu, yardımsever ve güvenilirdir. Adında T olan kişiler, ailelerini ve başkalarını korumak için çıkarlarını feda etmeye hazırdır.

-T insanlarının tam potansiyellerine ulaşabilmesi için, öncelikle ruhsal biliçlerini açması gerekir. T harfi numerolojik olarak 2 rakamına denk gelir. İşbirliği içinde olmak isteyen, diplomatik ve sosyal kişilerdir. İnsanlarla akıllıca ilgilenir ve ihtiyacı olana yardımcı olmayı sever. Ayrıca, genelde uyumsuzlukların doğal dengesine geri döndürecek bir barış sağlayıcısıdırlar.

-Adı T harfi ile başlayan insanlar, kendilerine çok özel, gizli ve başkaları için mistik kişilerdir. Kişiliklerindeki duyarlılıkları ve çekingenlikleri onları ulaşılmaz hale getirebilir. T harfi kişileri doğru ruh halinde olmadıklarında hüsrana uğramış, hoş görüsüz, düşmanca ve intikamcı hislere sahip olabilirler.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z

Yorumlar