J HARFI

-J Harfi, İbrani alfabesinde eller anlamına gelen Yod'a karşılık gelir. J herşeyi yaratan Allah'ın elleridir. Yod Allah'ın birliğinin sembolüdür. Tanrı'yı temsil edenbir nokta görüntüsündedir. Herşeydeki tekliği ve bir olmayı anlatır.
-Bütün İbrani Harfleri Yod'lardan oluşur. Yod Dünyevi meselelere rehberlik eden göksel ruhun gücünü gösteren "cenneti işaret eden bir parmak" olarak tanımlanır.

-Numerolojide J Harfinin sayısal değeri 10'dur. 10 rakamı Tanrı'nın insanın içindeki gücünü sembolize eder. Ezoterik öğretilerde tüm tezahürler 1'den gelir ve sonunda aynı kaynağa geri döner.(10=1+0=1)

-Bu nedenle J, ihtişam, mükemmellik ve tamamlanmayı sembolize eder. Ezoterik öğretilerde J harfine ruhen Tanrı'nın gücünün bahşedildiğine inanılır.

-Önce Yunanlılar Yod kavramını ödünç alıp, harfi Lota olarak değiştirdi. Sonra, İngiliz Alfabesinde "I" oldu. Numerolojik değeri 9 olan İngilizcede ben anlamına geleni  "I" tamamlanmayı, başarıyı ve mükemmelliği temsil eder. Aynı zamanda, 3 boyutlu dünyanın ötesini gören manevi göz anlamına gelir.

-Mısır Mitolojisinde ise J Osiris'in sakalını temsil eder. Sembolik olarak sakal, gücü ve yasa yapıcı statü konumunu temsil eder. Tanrı Osiris Mısır Mitolojisinde "Kıyamet Günü Yargıcı" olarak bilinir.

-Mısır öğretilerine göre, erkekler Osiris'in sakalıyla yemin edermiş. Bu gelenek aynı zamanda Hz Muhammed'in sakalı üstüne yemin edilen eski islam geleneğini ifade eder.

-Ayrıca Mısır Okült biliminde J harfi İsa'nın sırrıyla ilgilidir.
İsa=J+İsis
Metaforik olarak, Yaratılış "İsis'in Genleri" anlamına gelir. Bu da Hıristiyan dininin gerçekte Mısır dininin bir kopyası olduğu anlamına gelir.

Adınızdaki J harfinin olumlu özellikleri şunlardır.
-Adınız J harfi ile başlıyorsa neşeli ve adil birisiniz. J'nin numerolojik değeri 10 olduğu için, adında J bulunan kişiler dindar ve maniviyatçıdır. J harfinin sola bakan yüzü, bir şeyleri ezberlemekte ve bilgiyi akılda tutmada iyi olduğunuz anlamına gelir.

-J kişileri cennetten ilham alır ve yeryüzünde cenneti yaratır. 1 numarasının titreşimi altında doğal olarak inisiyatif sahibi, bireysel ve yaratıcıdır. Ayrıca kendine hedefler koyar ve bunları gerçekleştirme konusunda son derece hırslıdır.

J harfi kişilerinin olumsuz özellikleri şunlardır.
-J insanları çok eleştirel, inatçı ve kıskanç olabilir. J harfi "ben" ile ilgili olduğu için, kendini önemseyen ve ben merkezci olmaya eğilimlidir. Hayatlarında dengeyi bulmak için öğrenmezlerse ve bencilliğe eğilimleri olduğunun farkına varıp kendilerine ayar vermezlerse yıkıcı bir lider olurlar.

-İbrani Alfabesinde Yod'un görüntüsü bir alevi andırdığı için, her birimizin içindeki ilahi ışık ve kıvılcım olarak kabul edilir. Aydınlanma kelimesi yalanları, yanılmaları ve karanlığı dağıtan alev anlamına gelir.

İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z       

Yorumlar