RUYADA SEMBOLLER, SAYILAR ve RENKLER

Rüyalardaki renkler ve şekiller tamamen, rüyayı görenin bu nesneler ve renklerle kurduğu psikolojik çağrışımlara dayalı olabilecek içsel uyaranlardan kaynaklanır.

-Rüyaları inceleyen Eric Fromm, rüyadaki sembolleri 3 temel kategoride belirlemiştir.

1-Geleneksel semboller; rutin yaşamda hepimizin hergün kullandığı sembollerdir. Örneğin; rüyada görülen köpek birisi için en iyi arkadaş anlamına gelirken başka birisi için sadece 4 ayaklı bir yaratık anlamına geliyor olabilir.

2-Tesadüfi semboller; birisi için çok özel anlamı olan bir sembol başka birisi için hiç birşey ifade etmeyebilir.

3-Evrensel semboller; hava, ateş, su ve toprak elementleri her birey için farklı çağrışımlara sahip olabilir. Örneğin; rüyada görülen ateş birisi için ısınmak anlamına geldiği gibi, başka birisi için orman yangınlarını sembolize edebilir. Buda, başlangıçta yıkıcı görünsede, yeniden doğuşu ve yenilenmeyi temsil eder.

-Rüyada görülen yaygın sembollere bir göz atalım.

-Erkek= Babanız, genel olarak erkekler veya belirli bir erkek kişi, kendinizin erkek yönü, zeka, fikir ve düşünce tarzı, şifalandırma, rehber, eski yaşam.

-Kadın= Anneniz, genel olarak kadınlar ve belirli bir kadın kişi, kendinizin kadın yönü, duygular, şifalandırma, rehber, varlık, eski bir yaşam.

-Çocuklar= Olgunlaşmamışlık, içinizdeki çocuk, çocuk yaşında meydana gelen bir travma.

-Hayvanlar= Gerçeklerden kopuk birisinin hayvani içgüdüleri, cinsiyet, saldırganlık, babalık ve annelik içgüdüleri, sosyal statü.

RENKLER

-Bir rengin rüyadaki amacı, bir şifalandırma veya rehber görevini yerine getirmektir. Rüya gören kıyafetinin rengi önemlidir. Örneğin; üstündeki kıyafet gökyüzü rengi olan rüya sahibinin hedefine varması için, karşısına çıkacak engellere direnmesi ve çabalaması gerektiği anlamına gelir.

-Uyanıkken renkler duyguları harekete geçirir. Benzer şekilde renkler de rüyalarda duyguları harekete geçirir. Rüyada görülen renkler kişinin sadece duygusal durumun değil kişilik özellikleri hakkında da ipuçları verir.

-"Sigmund Freud'a göre, rüyalardaki sayılar ve renkler yorumlandığında bilinçaltı düşüncelerimizi ve arzularımızı doğru bir şekilde ortaya çıkarılabilir."

Renklerin rüyalardaki anlamı şöyledir

-KIRMIZI= Saldırganlığı, tutkuyu ve tehlikeyi sembolize eder. Kırmızı kan rengi olduğu için, aynı zamanda hayatın simgesidir ve yaratıcı enerjiye sahip olmak anlamına gelir.Kırmızı çok güçlü bir renktir. Ani karar vermekten, cesur olmaktan ve maceralı bir hayat yaşamaktan korkmadığınızı gösterir.

-Kırmızı farklı insanlarda farklı farklı yorumlara sebep olabilir. Bu sebeple, kırmızı ile ilişkili bir rüyayı yorumlarken, bu rengin uyanık haldeki yaşamınızla bağlantılı olarak düşünmelisiniz. Kırmızı bazıları için romantizm, tutku, şehvet, arzu ve samimiyet anlamına geldiği halde, diğerlerine öfke, şiddet, kontrol veya gücün üstesinden gelmek anlamına gelebilir. Aynı zamanda, rüyada kırmızı görmek bir UYARI (bayrak kaldırmak) veya DUR (trafik işareti) işareti olabilir.

-PEMBE= Pembe kırmızının daha açık bir tonudur. Romantizmin, sevginin, paylaşmanın, cömertliğin, nezaketin, şefkatin, korunmanın ve masumiyetin sembolüdür. Ayrıca, işten çıkarılma bildirimi almak için kullanıldığına aşina biri iseniz bir ihbar ve gözlem sembolü olarakta algılayabilirsiniz.

-TURUNCU= Turuncu rengi rüyada görmek, şu sıralarda olumsuz sebeplerden dolayı kendinizi kendinizi iyi hissetmediğinizi, baskı altında olduğunuzu gösterir. Alışkanlıklarınız veya bağımlılıklarınızla kendinizi mahvetmek yerine, olumluya yönelerek baskılardan kurtulmak için çaba göstermelisiniz.

-Turuncu eğlenceli, parlak ve cesur bir renktir ve genellikle tazelik, lezzet, canlılık ve iyimserliği sembolize eder. Turuncu açlık, arzu, yaratıcılık veya sosyalleşmeyi uyarıcı bir renktir. Turuncu kendinizi canlı, iyi ve dünyanın tepesinde hissetmenizi sağlar.

-SARI= Genellikle doğayı sembolize eder. Rüyanızda gördüğünüz Sarı renk, kişisel gelişime ihtiyacınız olduğunun bir göstergesidir. Bir seçim yapma aşamasında bulunuyorsunuz. Eleme yaparak, önceliklerinizi belirlemeli ve gereksiz olanları hayatınızdan atmalısınız.

-Güneş, solar pleksus(karın boşluğundaki sempatik sinir ağlarının en büyüğü.) çakrasının rengidir.Sarı renk rüya sahib,ne bağlı olarak olumlu veya olumsuz yorumlanabilir. Sarı bazı kişilerde bir gölge enerji anlamına gelirken, bazılarının rüyalarında hastalık veya ihanet anlamına gelebilir.Rüyalarınızı yorumlarken sembolleri, rakamları ve rüyada gördüğünüz rengin sevdiğiniz renklerle ilişkisini dikkate almak önemlidir.

-Olumlu tarafı masumiyet, umut, mutluluk ve kaygısızlık, yani güneşli bir mizaca sahip olmak anlamına gelir.

-Olumsuz tarafı kararsızlık, korkaklık veya hastalık anlamına gelebilir. Rüyanızdaki sarı rengin ne anlama geldiğini anlamak için, bu rengin sizin için ne ifade ettiği önemlidir.

-GRI= Depresyona girdiğinizi ifade eder. Rüyada görülen gri renk, yolunuzu kaybettiğinizi hissettiğinizi ve hangi yolu seçeceğinizi ve hangi yolun doğru olduğu hakkında bir fikriniz olmadığını gösterir.

-Beyaz ve siyahın karışımı olan gri nötr bir renktir. Karışıklık, belirsizlik ve kararsızlık anlamına geldiği gibi, bazan izolasyon anlamına da gelebilir. Ayrıca, cansız ve donuk hissetmekle ilişkilendirilir.

-Rüyada gri renk görmeniz güncel olaylara karşı ilgisiz ve hayatınızın belirli bir bölümüne duygusal olarak bağlı olmadığınız anlamına da gelebilir.

-MAVI= Rüyanızda mavi kıyafetler içinde gördüğünüz kişi, bilinç altınızda kendinize benzediğini düşündüğünüz anlamına gelir. Bu tür rüyalar, sezgilerinize güvenerek hayatınızın temellerini atabileceğinizin işaretidir.

-Mavi serinlik veren, sakinlik ve huzur veren bir renktir. Mavi, genellikle su, cennet ve gökyüzü ile ilişkilendirilir.Fikir ve düşünce akışı, yaratıcılık, dürüstlük, duyguların yatışması ve rahatlama anlamına gelir. Ancak, bazan üzgün hissetmek, yani mavi hissetmek anlamına da gelebilir.

-CIVIT MAVISI= Rüyalarda görülen çivit mavisi rengi şeyler, kişinin herkesten farklı kendine özgü bir bakış açısına sahip olduğu anlamına gelir.

-MOR= Rüyanızda gördüğünüz mor şeyler, onlar hakkında hiç birşey bilmediğiniz ve araştırıp öğrenmek için güçlü bir istek duyduğunuz anlamına gelir.-Mavi ve kırmızının birleşimi oşlan mor, çok manevi ve görkemli bir renk olarak kabul edilir. Bazan, telif hakkı ve iyi muhakeme yeteneği gelişmiş olmakla ilişkilendirilir. Mor, çok yaratıcı ve ilham verici bir renktir. Tutku ve sakinliği bir arada barındırır. Derin veya koyu mor tonları huysuzluğu temsil eder.

-MENEKSERENGI= Ruhsal. Manevi anlayış gücüne sahip olmakla ilişkilidir. Mor rengin daha açık bir tonu olan menekşe rengi narin, değerli ve çok saygın anlamına gelir.

-SIYAH= Rüyalarda görülen siyah renk daha çok ölüm ve yeniden doğuşla bağlantılıdır. Ancak, mutlaka fiziksel bir ölüm anlamına gelmeyebilir. Sizin için çok önemli maddi veya manevi bir şeyi kaybetmek anlamına gelebilir. Bazan, sadece biri, bazan her ikiside olabilir. Siyah renk üstesinden gelmeniz gereken çok fazla keder ve ıstırapla ilgilidir.Siyah, genellikle yalnızlık,üzüntü, yas ve depresyon ile ilişkilidir. Siyah, aynı zamanda nefret, korku, öfke ve karanlık anlamına gelir.

-Daha olumlu bir perspektiften, siyah iş kıyafetlerinde kullanılır veya moda olabilir. Rüyada siyah giymek, kariyeriniz ve hayattaki hedefleriniz konusunda daha ciddi olmaya hazır olduğunuzu ifade eder.

-KAHVERENGI= Bu renk dünya gezegenin rengidir ve disiplini sembolize eder. Kahverengi, genellikle kir, taş ve ahşapla ilişkilendirilen bir toprak rengidir. Rüyada kahverengi görmek bir temel oluşturmanız veya sorunun temeline inmeniz gerektiğini ifade ediyor olabilir.

-Kahverengi, samimiyet, güvenirlilik ve sağlıklı olmakla ilişkilidir. Kahverengi, turuncunun daha koyu bir tonu olduğundan, donuk bir umut ve macera duygusu anlamına da gelebilir.

-ACIK KAHVERENGI veya BEJ= Tarafsızlık ve öngürülebilirlik anlamına gelir.

-YESIL= Yeşil'de mavi gibi, çevremizde doğal olarak görünen bir diğer soğuk renktir. Bu sebeple, hak edilmiş paylaşım, doğayla uyum, huzur ve sukunet anlamına gelir. Kalp çakrasının rengi olan Yeşil, genellikle şifa ve umut ile ilişkilendirilir. 

-Yeşil, bir açma düğmesi, trafikte geç, borsada finansal kazanç, zenginlik ve refah anlamına gelebilir. Yeşil, yeniliği ve tazeliği sembolize eder.

-BEYAZ= Masumiyet, neşe ve barışın sembolüdür. Beyaz renk genelde siyahın karşıtı olarak düşünülür. Sevgiyi, kabulü, saflığı, barışı, bilgiyi ve aydınlığı ifade eder. Beyaz renk genelde olumlu çağrışımlara sahip olsada, Doğu kültüründe beyaz bir yas rengi olduğu için, bazan olumsuz olarak yorumlanabilir.

-Rüyada gördüğünüz beyaz renk örtbas etmek ve gizlemek anlamına da gelebilir. Halk arasında beyazlatmak ve beyaz yıkamak gibi yerleşmiş bazı deyimler vardır.

-ALTIN= Rüyada gördüğünüz altın rengi herşey bilinçaltınızda size değişime ihtiyacınız olduğunu anlatmaya çalışıyor.

-GUMUS= Rüyada gördüğünüz gümüş renkli şeyler, gerçekten önemsediğiniz şeyleri ifade eder.

Rüyalardaki renklerin kısa kısa anlamları:

-Kahverengi pratikliği temsil eder

-Bordo zenginlik ve başarıyı temsil eder.

-Krem rengi kabul anlamına gelir

-Yeşil yaşam gücünü temsil eder

-Altın ruhsal şifa ile ilgilidir

-Gri, inkar, bağlılık eksikliği veya depresif bir durumu temsil eder.

-İndigo basiret temsil eder

-Fildişi lekeli saflıkla ilgilidir

-Leylak, dayanıklılık anlamına geldiği gibi, sorumluluğu da gösterir

-Bordo cesaret ve gücü temsil eder

-Lacivert, bireysellik eksikliğini gösterir

-Turuncu enerji, dürtü ve hırsla ilgilidir.

-Şeftali rengi empatiyi temsil eder

-Pembe koşulsuz seme ve sevilme arzusunu gösterir.

-Mor, manevi bir lider veya öğretmenle ilgilidir

-Kırmızı tutkuyu, koyu kırmızı ise öfkeyi temsil eder.

-Scarlet rengiŞehvettir. Scarlet kırmızıya yakın kan ve alev rengidir.

-Gümüş sezgiyi temsil eder

-Sarı entelektüel bir renktir. Koyu sarı bulutlu düşünceyi temsil eder ve açık sarı aydınlanmayı temsil eder

Siyah ve beyaz, rüyalarda önemli bir rol oynar çünkü kendi anlamları vardır, ancak diğer renkler üzerinde de etkileri vardır. Beyaz diğer renkleri arındırır ve siyah onları bozar.

Siyah korkuyu temsil eder. nefret, kaygı, suçluluk, depresyon, umut eksikliği, inanç eksikliği ve hiçlik.

Beyaz aydınlanmayı, umudu, inancı, saflığı, güveni ve mükemmelliği temsil eder.

SAYILAR

-Rüyalarda sayılar, bazan gerçek rakam, bazanda kişi sayısı veya sembol sayısı ile temsil edilebilir. Sayılar bir telefon numarası veya bu sayıların rüya alemindeki genel anlamları ile rüyalarınızda yer alabilirler.

Sayıların rüya alemindeki anlamları şöyledir.

1-Tekliğin ve yalnızlığın sembolüdür. Kişinin bireyselliğini ve yaratıcılığını geliştirme ihtiyacını gösterir. Rüyanın konusu ego ve bencillikle ilgilidir.

2- Bir çatışma sembolüdür. Ancak, bazı durumlarda ilişkinin başlangıcını anlatır. 2 rakamı dengeyi, paylaşımı, karşılıklı alıp vermeyi, 2 yönlü iletişimi anlatır. Rüya sahibinin 2 farklı uç arasında bir kanal veya bir orta yol bulduğu anlamına gelir.

3- Mükemmelliği sembolize eder. Ayrıca, çatışan 2 kişi arasında, bu çatışmaya sebep olan 3. bir kişinin olduğunu ifade eder.

4- Bütünlüğü sembolize eder. Psikolojik gelişiminizi veya başka önemli bir konuyla ilgili gelişiminizi tamamen bitirdiğiniz anlamına gelir.

5- Değişimin sembolüdür. Genelde, başa dönüp farklı bir bakış açısı geliştirerek yeni bir yolda sıfırdan başlamanız gerektiğini ifade eder.

6- 3+3'ün topamı olduğu için, bir çatışmayı ve aynı zamanda bütünlüğü sembolize eder.

7- Çevrenizde bir çatışma var anlamına geldiği gibi. Çevrenizde bazı şeylerin değişmesi gerektiğini işaret eder.

8- Sonsuzluğu ve sonsuzluğa kadar devam edecek şeyleri ifade eder.

9- Bir tamamlanma dönemine işaret eder. Yeni başlangıçlar için hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz.

0- 1 rakamı ile aynı anlamı taşır. 1, zekidir, herşeyin farkındadır ve ego sahibidir. Sıfır, saf ve katıksızdır. Hiç birşeyin farkında değildir.

"Rüyasını kişi kendisi yorumlamalı, ancak rüya tabirlerindeki açıklamayı kabul etmeden önce rüyasında gördüğü sembolün kendisi için ne anlama geldiğini doğru olarak belirlemelidir. Örneğin; sarı renk seven birisine, nefret eden birisinden çok farklı fikirler ve düşünceler çağrıştırabilir. Bu sebeple, rüya tabirleri sözlüğündeki yorumlarda ne yazarsa yazsın, siz kendi rüyalarınızın en iyi yorumlayıcısı olduğunuzu unutmayın!"

-Yukarıda renklerin yaygın olarak ifade ettiği anlamlar olmalarına rağmen, kesinlikle belirli o rengin tek anlamı değildir. Rüyanızda belirli bir nesnenin rengini göz ardı etmeyin. Çünkü, bu renk rüyanın size vermek istediği asıl mesaj ile ilgili olabilir. Ayrıca, farklı renklerin birleşiminden oluşan bir renkle ilgili olarak, ana renklerin ne ifade ettiğinden yola çıkarak bir yorum yapın.

-Rüyanızda renkler olduğu kadar sayılar ve sembollerde önemlidir. Kafese kapatılmış mavi ve sarı renkli bir kuş görmekle, bir ağaç dalında ötmekte olan bir kuş görmek çok farklı anlamlar ifade eder.

OLUM ILE ILGILI RUYALAR

-Bir rüyayı yorumlarken ayrıntılardan çok size ne hissettirdiğine odaklanmalısınız. Bu duyguların hayatınızda olup bitenlerle ilişkisini düşünün. Yas dönemindeyken ölen yakınınızı rüyada görmek alışılmış bir durumdur. Ancak, ölümcül bir hasta değilseniz ve birinin yasını tutmuyorsanız, rüyanız gerçek bir ölümle ilgili değil değişim veya geçiş dönemiyle ilgilidir.

-Rüyada gördüğünüz şeyler genellikle başka şeylerin sembolüdür. Bu nedenle, ölüm hakkında rüya görmek, yas sürecinin bir parçası veya hayatınızdaki büyük değişimin temsili olabilir.

-İster kendiniz ister başka biri olsun, tekrarlayan ölüm rüyaları çözülmemiş sorunlarla ve stresle ilgilidir.

-Rüyadan endişeli uyandıysanız, bilinmeyenden korktuğunuz sembolize eder. Kendinizi iyi hissederek uyandıysanız. Hayatınızda bir şeyin bittiğini kabul ediyorsunuz ve yeni bir başlangıca sarılmaya hazır olmalısınız anlamına gelir.


-Ebeveyn, çocuk veya kardeş gibi sevdiğiniz birinin öldüğünü görmek, ilişkilerde yüzleşeceğiniz gerçeklerin yaşamınızda yol ayrımına veya değişikliklere sebep olacağı anlamına gelebilir. Bu rüya ölen bir parçanızı temsil ettiği gibi, kaçmak  ve uzaklaşmak istediğiniz şeyi temsil eder.

-Rüyada evcil hayvanınızın öldüğünü görmek, konfor, güvenlik ve arkadaş kaybetme korkunuzu sembolize eder.

Rüyada birisinin öldüğünü görmek çok fazla yoğunlukta duygusal enerjiye sahip olduğunuzu gösterir. Gören kişinin aklına geçmişle ilgili fitne sokmak yerine önündeki süreçle ilgili kulağına küpe yapacağı sonuçlar çıkarmasına izin vermelidir.


İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z        

Yorumlar