TAROT ve NUMEROLOJI




Tarot kartlarını yorumlarken 78 adet kartın sayısal kombinasyonunu tek tek ezberlemek yerine, 0'dan 9'a kadar olan sayıların anlamlarından hareket etmek daha kolaydır. "Tarot kartlarındaki semboller, kişisel ve sosyal yaşamda çözüm yaratma yeteneğinizi geliştirmek için eşsiz bir fırsattır."

Örneğin;
0 – Başlangıçlar, saflık ve masumiyeti
1 – Tezahür, yaratıcılık ve çekiciliği.
2 – Denge, birlik ve birden fazla kutuplu olmayı gösterir.
3 – Bolluk, bereket ve genişleme.
4 – Yapı, kararlılık ve sağlamlık.
5 – Şok dalgası, meydan okuma ve çatışma ile ilgilidir.
6 – İletişim, uyum ve karşılıklı yardımlaşma.
7 – Durgunluk, iç gözlem ve yansıma.
8 – Kararlılık, koruma ve sağlamlık
9 – Genişleme, büyüme ve tamamlanmayı sembolize eder.-9

Örneğin; Dünya kartını yorumlarken,
-21 numaralı kart olduğunu hatırlamak.
-Numerolojik olarak 2 ve 1'den gelen 2+1=3 olduğunu hesaba katmak.
-3 rakamının İmparatoriçe'nin numarası olduğunu düşünmek ve etkilerini yoruma eklemek.
Sorunuza cevap almanızı kolaylaştıracaktır.

Hatta 3 numaralı İmparatoriçe'nin, Dünya kartından önce 12 numaralı Asılmış Adamı yaşadığını da düşünmelisiniz. Bu 3 kartın da Majör kartlar arasında 3 rakamının numerolojik enerjisini taşıdığını unutmamalısınız. 12 rakamı, 1+2=3 tamamlanamadan sona gelip yeni bir sayfa açmayı. 21 rakamı 2+1=3 tamamlandıktan sonra, yeni bir sayfanın başında olduğumuzu işaret eder.
-Arkana minör kartlar içinde
-As'lar:1
-10'lar:10 rakamı ile gösterilir
-Prensler:11
-Şövalyeler:12
-Kraliçeler:13
-Krallar:14 rakamı ile işaretlenmiştir.

Ayrıca, Kılıç Ası ile Tılsım Ası'nın numerolojik değeri farklıdır. Kılıç Ası, Hava elementi ile sembolize edilir. Akıl, strateji ve adalet ile ilgilidir. Tılsım Ası, Toprak elementinin enerjisine sahiptir. Besleyip büyütme ve gelişme ile ilgilidir. Bu sebeple, 14. Tılsım Kraldan sonra, 15. kart olduğu varsayılan Tılsım Ası, 15=1+5=6 rakamının numerolojik enerjisini taşır.

Kılıç Ası, rekabetle ilgilidir. Rekabetin olduğu yerde oyunlar ve stratejiler vardır. Tabiki burada Adalet devreye girer. Kılıç Ası numerolojik olarak geri dönüşü mümkün olmayan bir değişimi hayata geçirmekle ilgilidir. 55 RAKAMIndan gelen 5+5=10=1+0=1 rakamının enerjisini taşır.

Bir kartı Numeroloji ile nasıl çalıştıracağınızı kavrayarak, tarot okumalarınıza derinlik katabilir ve yorumlarınızı zenginleştirebilirsiniz. Bunun için, büyük arkana ve küçük arkana kartların genel anlamlarına numerolojik anlamını ekleyin. Bu, bazı kafa karıştırıcı Küçük kartları anlamayı kolaylaştıracaktır.


-Bir kartı yorumlarken, sembolize ettiği element(Hava, Ateş, Su, Toprak) ve astrolojik olarak temsil ettiği burç etrafında hikayeyi oluşturabilir ve niyetinize cevap bulabilirsiniz.

-Ya da, doğum tarihinizden Numerolojik olarak Yaşam Yolu rakamınızla ilişkili kartlarla, arketipsel bağlantı kurarak belirli kartlarla ilişkinizi kişiselleştirebilirsiniz.

Ayrıca, Matematik, finans, sosyoloji, psikoloji, felsefe ve inançlar, semboller ve ezoterizm tarihi ile ilgili doğru bilgileri Tarot yorumlarında kullanma kabiliyetinizi geliştirebilirsiniz. Böylece, amacı hayatın matematiğini davranış bilimleriyle özdeşleştirmek olan tarot kartları konusunda ustalaşabilirsiniz.



İlgilendiğiniz rakam veya harfe gitmek için üstüne tıklayın lütfen.

RAKAMLAR           1       2      3       4         5       6       7        8       9 

HARFLER                A      B      C      D        E       F      G       H       I 

HARFLER                J       K      L      M       N       O      P       Q       R

HARFLER                S       T      U      V       W       X      Y      Z    

Yorumlar