OLUM KOMBINASYONLARI (3)


-Ölüm, nadiren fiziksel ölüm anlamına gelsede genelde büyük yaşam değişikliklerini sembolize eder. Ölüm, birşeyin varlığına son vermekten daha fazlasını anlatır. Ölüm eşittir geçiş anlamına gelir. Korktuğumuz gibi bir ''ölüm'' yoktur. Hayat sürekli olarak bir bilinç seviyesinden diğerine geçişle ilgilidir.

-Ölüm, herşeyi arındırır ve önemli bir şey için yer açar. Ölüm, potansiyel büyük fırsatlardan ve olasılıklardan büyümeyi sağlamak için, kişinin eski'yi bırakması ve dönüştürmesi gerektiğini söyler.

-Kartın üstünde ölümü, elinde siyah-beyaz bir bayrak ile beyaz bir ata bindiğini görüyoruz. Canlı bir iskelet olarak tasvir edilen Ölüm, insan vücudunun ardında kalan tek parçası olan kemik zırhını giyiyor. Bu da ona yenilmezlik veriyor. Ölümün ayaklarının dibinde Kral, çocuk ve yoksul insan figürü, ölümün ırk, sınıf, cinsiyet ve yaş ayrımı yapmadığını bize hatırlatmak içindir.

-'Kendimi arzuladığım şeyde ararım' diyen Akrep Burcu tarafından yönetilen Ölüm kartı, insanın cinsel yönü ve vücudun boşaltım organları ile ilgilidir. Ölüm, karmik bir sayı olan 13 rakamı ile bağlantılıdır ve üst düzeyde ruhsal bilinç arayışındaki testler, denemeler ve ayartmalardan bahseder. Numerolojide 13'ten gelen 4 rakamı, kişinin hedeflerinin gerçekleştirildiğini gösterir.
-Tarot Ölüm Kartı, gelecekle yüzleşmenizi ve değişiklikleri kabul etmeniz gerektiğini hatırlatır. Ölüm, zorunlu değişim kartıdır ve değişime göre adapte olmanızı ister. Ters konumda karşınıza çıktığında ise, değişime direndiğinizi ifade eder. Geçmişten kopamadığınız için, karşınıza çıkabilecek yeni şans ve kısmetleri göremiyor, belkide görmezden geliyorsunuz anlamına gelir.

-Ölüm Kartı bir şeyin ölümünü, radikal olarak değişim ve dönüşümünü ifade eder. Ters konumda olduğunda ise, büyük bir sıkıntı vardır. Belki, hala nefes alıyorsunuzdur. Ancak, geçmişle bağlarınız tam olarak kopmamıştır.

-Eski konforunuzu kaybetmişsinizdir. Ancak, ne bir adım ileri ne de bir adım geri gidemezsiniz. Yani, bir döngünün sonuna geldiğiniz halde çaresizlik içinde, bu sıkıntılı durumu yaşamak zorunda kalır, istesenizde yeni bir başlangıç yapamazsınız. Bu da kişinin özgüvenini ve akıl sağlığını kaybetmesine sebep olabilir.

-Ölüm, yorumlaması en kolay kartlardan biridir. Ölümden önceki kartlar, konuyla ilgili bitişleri anlatır. Ölümden sonra gelen kartlar, konuyla ilgili başlangıçları haber verir. Bu yöntemle, danışanın gideceği yönle ilgili öngörülerde bulunabilirsiniz.

-Bir tarot açılımında ortaya çıkan Ölüm, serbest bırakma ve tutkuyla bağlanma, saplantı veya güvensizlik konularına odaklanmanızı ister. Tarotta Ölüm kartı genellikle evlilik ve boşanma, kariyer değişikliği ve evden ayrılma gibi, önemli yaşam olaylarıyla karşı karşıya kaldığınızda ortaya çıkar.

-Şimdi, Tarot ile ilgili daha fazlasını öğrenmek ve bu konuda uzman olmak için, bir kartın diğer kartla birleşmesiyle ortaya çıkan anlamları inceleyelim.

-Ölümün yanındaki As'lar veya Apdal Kartı yeni başlangıçları sembolize eder. Ölüm ve Apdal kombinasyonu, bir yoldan diğerine tam ve mutlak geçiş anlamına gelir. Bu esnada korkuyla yüzleşmeyi gösterir.

-Ölüm ve Sikkelerin 4'lüsü kombinasyonu, genel anlamda olayları akışına bırakmanızı tavsiye eder.

-Bunu farklı bir açıdan değerlendirdiğimizde, Ölüm kartı burada yeniden doğuş ile ilgilidir. Bir şeyler sona ererken, ardından zaten kök salmış başka birşey ortaya çıkar ve sona eren şeyin küllerinden başka birşey doğar.

-Bu kombinasyon, iş hayatında aile şirketi içinde anlaşmazlığı gösterir. Başka bir şirketle birleşilecek ve yerini başka bir şirket kültürüne bırakacak anlamına gelir.
-Asaların Kraliçesi ve Ölüm, farklı bir seçeneğiniz olmadığını gösterdiği için, olumsuz olarak algılabilir. Bu kombinasyon zaten sallanmakta olan teknenin devrileceğini anlatır ve şok edici bu gelişmeye, sizi hazırlar.

-Ölüm Tarot Kartı karşınıza çıktığında durum ne olursa olsun. Kasvetli bir kıyamet duygusundan uzaklaşmak en doğru hareket olacaktır.

-Ölüm Kartı ve Kılıçların Onlusu şiddetli bitişleri ve bazen de fiziksel Ölümü gösterebilir. Aşıklar Kartından sonra gelen Ölüm Kartı veya Kılıçların Onlusu ise, bir ilişkinin veya ortaklığın sona erdiğini temsil eder.-81-

-ÖLÜM ve SİHİRBAZ, ard arda gelen dönüşümlerin radikal olduğunu ve bu değişimlerin kendi içinde potansiyel faydaları bulunduğunu anlatır.

-ÖLÜM ve BÜYÜK RAHİBE kişiliğinizin yeniden doğuşuna sebep olacak olaylar yaşadığınızı anlatır. İç sesinizi dinleyerek, hayatı daha özgün yaşamaya başlayabilirsiniz. İlişkilerde, partnerininizin size ışık olup farkındalığınızı arttıran bir dönüşümden geçtiği temsil eder. Çalışma hayatınızda becerilerinizi ve yaratıcılığını yeniliklere uygulayabileceğinizi gösterir.

-ÖLÜM ve İMPARATORİÇE, avantaj sandığınız şeyin beklenmedik düşüşlere ve kayıplara yol açabileceği konusunda sizi uyarır.
-ÖLÜM ve İMPARATOR, Akrep ve koç Burcu ile temsil edilir. Kapalı bir zihin ve kendini sınırlama anlamına gelir. Toplumda çok katı bir yönetici veya aile içinde çok katı bir ebeveyni temsil eder.

-Ölüm ve İmparator, yönetimde liderlik değişikliğini ve ilişkilerde ayrılığı gösterir. Son zamanlarda yaşananlardan sonra, o adam sizi affetmez. Bitti dediyse bitmiştir. Geçmişte kalmayı bilmelisiniz. Güçlü bir erkek figürü olan imparator verdiği karardan dönmez. Hiç kimse bu kararı yıkamaz.

-Ölüm + Ters İmparator + Ters Hermit: Bu kombinasyonda bir erkek figürü olarak İmparator hayatının en kötü günlerini yaşıyor. İmparator sinirli ve hasta, gururu kırılmış ve geri dönmenin alternatifi yok. 

-Ölüm + Ters İmparatoriçe + Ay + Ters Kupa Şövalyesi: Bu 4'lü kombinasyon, transseksüelleri, eşcinselleri veya farklı cinsel eğilimleri olan insanları temsil edebilir.

-ÖLÜM ve BÜYÜK RAHİP, bir dönemin kapandığını ve kişide derin izler bırakan bir problemin ortadan kalktığını gösterir. Bu finalden sonra duygusallaşabilir ve hatta danışmanlığa veya bir yol göstericiye ihtiyaç duyabilirsiniz.

-Bu kombinasyon, radikal inançların veya geleneklerin değişmesiyle, hayatın bütün ilkelerinin sorgulandığı ve aynı zamanda bir eğitim dönemimin sonunu gösterir. Evliliklerde ise, birlikteliğin gidişinde değişiklik veya boşanma anlamına gelir.

ÖLÜM ve AŞIKLAR
-Ölüm bazen bir değişiklik, bazen de bir son anlamına gelebilir. Yaşam ve Ölüm cinsellikle ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır. Seks aşkın en yüce ifadelerinden biri haline getirilmiştir. Gerçek ölüme teslim olmakla sevgiliye teslim olmak arasında bir benzerlik vardır. Aslında, her ikiside insanın bir parçası olan egosunun, ölümü deneyimlenmesidir.

-ÖLÜM Akrep Burcu, AŞIKLAR İkizler Burcu ile ilişkilidir. Ölüm ve Aşıklar Kombinasyonu sadakat ve bağlılık anlamına gelir. Bunun ilişki durumunuz veya ilişkinizin geleceğinin cinsellik üzerine olabileceği hakkında bir uyarı olabileceğini göz ardı etmeyin. Kartların kombinasyonu ilişkinizi cinsellikten daha değerli bir şeyle derinleştirmenin bir yolunu bulmanızı öneriyor. Ölüm ve Aşıklar bazen de, ikizlerin doğumunu veya diğer çoğul doğumları temsil edebilir.

-Ölüm risk almak, Aşıklar bir seçim yapmakla ilgilidir. Bu kombinasyon, size risk almanızı ve eşinize açılarak, ilişkinizde bazı sağlıksız şeylerden kurtulmanızı öneriyor olabilir.
-Ölüm ve Aşıklar, bazen kayıp ve tehlikede olan biriyle, bazen de ölmüş biri ile yaşayan bir kişi arasındaki ruhsal bağlantının, bilinç düzeyinde yaşandığını gösterebilir.

-Ölüm, Aşıklar ve Büyük Rahip, ilişkilerde ayrılığı temsil eder. Bu kombinasyon boşanmak anlamına gelmesede bundan sonra hiç birşeyin aynı olmayacağını ifade eder.

-Ölüm, Aşıklar ve Güneş, tutkulu bir aşk ilişkisinin hamileliğe yol açtığını ve bir bebeğin doğumuna sebep olduğunu gösterir. Bu kombinasyon aynı zamanda yeni bir hayata doğmaktır. Çok tutkulu bir aşkın kendi içinde biteceğini veya dönüşeceğini göz ardı etmemek gerek.

-ÖLÜM ve SAVAŞ ARABASI kombinasyonunda, Ölüm Akrep Savaş Arabası Yengeç Burcu ile sembolize edilir. Uzun mesafeli bir yolda, kendi çabalarıyla aydınlanmayı arayan bir öğretmeni veya uzaklardan gelen bir yabancıyı gösterir. Bu kombinasyon yön değişikliği veya başka bir yere yerleşmeyi de ifade edebilir.

-Bazen insan kendinden kaçmak için değil, gerçek kimliğini bulmak için kendi içine döner ve içindeki bilgenin sesini dinler. Burada, kişi gerçek kimliğiyle yüzleşir ve gerçekleri kabul eder.

-Bazen de bir düğümü çözmek için, zaman harcamak istemezsiniz. Çünkü, sonuçta düğümün bir iplik olduğunu bilirsiniz ve olayı büyütmezsiniz.

-Yani, başkalarıyla aynı fikirde olmanız gerekmez. Kendi seçiminizi yapın ve Ödüle bağlı olarak gücünüzün farkında olun. Savaşmaya devam edecekmisiniz yoksa vazgeçecekmisiniz.
-ÖLÜM ve GÜÇ, kendinizden daha fazla değer verdiğiniz bir kişi veya bir konuda akıl sınırlarınızın sonuna geldiğiniz halde, daha güçlü sınırlar ve daha yüksek bir duvarla karşılaştığınızı anlatır.

-Aşk hayatında sabrınızın sonuna geldiğinizi ve iplerin kopma noktasında olduğunu hissedebilirsiniz. Güçlü kalın, çünkü tünelin sonunda ışık var. Hayatınızda yeni bir sayfa açmak ve yeni başlangıçlar için bunu fırsat bilin.

-Ölüm ve Güç kombinasyonu kariyer yaşamınızda, emeklerinizin değer görmediğini ve aniden işinizi kaybettiğinizi veya bıraktığınızı gösterir.

-ÖLÜM ve HERMİT, Yıkılan Kule ve Hermit kombinasyonuna benzer. İnsanı içmeye veya madde kullanmaya teşvik eden dayanılmaz duyguları ifade eder. Bu ruhsal baskının kötüye kullanılması çürümeye ve ölüme yol açabilir. Yalnızlığa iten bu ruhsal baskıyı yaratıcılığa yönlendirmelisiniz.

-ÖLÜM ve KADER ÇARKI 7 aşamalı, şiddetli ve şok edici bir değişimden bahseder. Bazen cesaretin, bazen de bir tutkunun sona erdiğini gösterir. Bu değişime engel olmaya çalışmak işe yaramayacaktır. Çünkü, herkes herşeyin farkında ve siz ektiklerinizi biçiyorsunuz.
-ÖLÜM ve ADALET kombinasyonu, inancını kaybetmeyi ve güven eksikliğini ifade eder. Tehdit ve şantaj var anlamına gelir. Bir durumdan diğerine geçmek istediğinizde, kozların karşı tarafta olduğunu ve tehlikeli konularla karşılaşacağınızı gösterir.

-ÖLÜM ve ASILMIŞ ADAM çok isteğiniz ancak, size zararı dokunan bir şeyden vazgeçmek anlamına gelir.

-ÖLÜM ve İTİDAL, 2 seçenek arasında kaldığınızı ve karar vermekte zorlandığınızı ifade eder.

-ÖLÜM ve YIKILAN KULE, Akrep Burcu ve Mars gezegeni ile sembolize edilir. Sağlıkla ilgili olarak, hülüsinasyon ve ateşli  hastalıkları temsil eder.

-Bu kombinasyon, aynı zamanda ruhsal farkındalığın sona erdiğini ve talihsizliğin önüne geçmek için, kehanetlerden medet umma ihtiyacından bahseder. 
-Her iki kartta rahatsız edici görünsede, hesaplaşmanın bittiğini gösterir. Şimdi, size hizmet etmeyen şeyi geride bıraktınız. Size, daha uygun ve daha iyi birşeye ulaşmak üzeresiniz.

-ÖLÜM ve ŞEYTAN, kaybolan ve yitip giden şeylere takıntılı olmak veya gerçek ölüme sebep olan bir bağımlılıkla ilgilidir. Sigara içmek, aşırı yemek yemek, madde kullanmak veya kumar oynamak gibi kötü alışkanlıkları bırakmayı gösterir.

-Her 2 kartında gizemli bir enerjisi ve küçük bir tıkanıklığı büyük bir sorunmuş gibi, algılama eğilimi vardır. Şeytan ve Ölüm, Bir alışkanlığı sona erdirme veya kendinizi başkalarına kullandırmayı bırakma zamanını gösterir.

-ÖLÜM ve YILDIZ yalnızlık, baskı ve hastalıktan kurtulmayı temsil eder.

-ÖLÜM ve AY sakin bir yeri sembolize eder. Ölmüş veya ayrılık yaşadığınız kişilerle, yaşadıklarınızı hatırlamak anlamına gelir. İçmek ve yıkanmak için, su ihtiyacını veya suyla ilgili başka bir problemi gösterir.

-Ay ve Ölüm kombinasyonu ise, iç çatışmayı temsil eder. Korkularınızı aşmak ve daha iyi bir gelecek için iç sesinize kulak verin ve kendinize güvenin.

-ÖLÜM ve GÜNEŞ kombinasyonu, Akrep Burcu ve Güneş gezegeni etkisindedir ve mutluluk anlamına gelir.

-ÖLÜM Akrep Burcu ve YARGILAMA ateş elementi ile sembolize edilir. Bu kombinasyon, kıyamet alameti olarak Kabul edilebilir. Fiziksel veya ruhsal olarak ölüme yakın bir deneyim yaşamakla ilgilidir. Stres yüklü ve sancılı bir dönemden geçtiğinizi gösterir.

-Ölüm ve Yargılama, bumerang etkisini anlatır. Geçmişte yaşattıklarınızı şimdi size yaşatacaklar anlamına gelir. Yükümlülüklerinizi yerine getirerek geçmişle olan hesapları kapatırsanız barış sağlanacaktır. Sağlıkla ilgili olarak yorgunluk, başağrısı ve ülseri işaret eder.

-ÖLÜM ve DÜNYA, baskı altında üretmek anlamına gelsede çok önemli şeylerin başarılacağı, yorgunluk zamanını anlatır. Bir dönemin kapandığını ve daha yüksek seviyelere ilerleyeceğinizi gösterir.

-Olumsuz anlamda ise, ihtiyaç veya alışkanlık nedeniyle çabaladıkça dibe vurmak anlamına gelir. Boşuna enerji harcamak. Emeğin bitmeyen laneti.

Yorumlar

Serap Barışcı dedi ki…
Sevgili Meral hanımcığım kendime bazı sabahları erken saate kalktığımda buğün neyi öğrenmem gerekli ne yapmalıyım tarzında tarot kartı çekip bazen 3 kart bazen 4 bazen altı kart çekerek bir kenara not ediyorum.Dün sabah tekrardan aynı şekilde 4 kart çektim ve bir kenara not ettim takii eşimin telefonda birileri ile hararetli konuşmasını duyduğumda yatağımdan fırladım ve meğafon açık olduğu için eşimi dolandırıcıların tuzağına düştüğünü ve onlara bazı konuları izah ettiğini duyuyordum bende karşısına geçerek yazı ile kendisini uyardım tamah etme şuan seninle konuşan kişiler ne avukat nede adliyeden arıyorlar çünkü tv haberlerde de çokça rastladım savcılarımızı bile dolandırdıklarına şahit oldum bizim her nereden buldularsa çok eski bir bakiyemizi bulmuşlar ve bu bakiyenin geçen senelere dayanarak çok geciktiğini ve derhal bu paranın nakit olarak ödenmesi gerektiğini ısrar ettiler tabiki biz numarayıda internetten araştırdığımızda böyle dolandırıcılık için çok kişileri rahatsız ettiklerini tespit ettik .Şimdi size çekmiş olduğum kartları sırası ile yazmak istedim ,Kılıç Ası-Kule-Değnek dokuzlusu -Şeytan bunlar benim dünkü yaşadığım olayları temsil etmiş oluyormu?SİZİN DEĞERLİ YORUMLARINIZ BİZLERE IŞIK OLUYOR Saygılarımla.
Meral dedi ki…
Ben, size kısa kısa kartların neler ifade ettiğini yazayım, yaşadığınız olayla ilgili bağlantısını size bırakayım....
-Kılıç Ası ilahi adaletin sembolüdür. 2 tarafınında keskin ve dik konumda duruyor olması, iyilik ve ve kötülükte her şekilde duruma hakim, adil, güclü ve farkındalığı yüksek bir kişi olduğunuzu gösteriyor.
-Yıkılan Kule,ailelerin ve işyerlerinin temelini sarsacak şekilde davranan kişi veya şebekeler olabilir. Bunlar, nereye giderlerse gitsinler, genellikle tekneyi sallarlar. Aktivistler, hackerlar ve anarşist ruhlu olabilir ve saldırırlar.
-Asa 9, kendi alanınızda korunması gereken maddi ve aynı zamanda manevi değerlerinizi gösteriyor. Fakat, Şeytan etrafınızda sizi kem gözlerle izleyen biri veya birilerini işaret ediyor. Bun kişi sizden intikam almak isteyen ve iyi tanıyan birisi olabilir. Yani düşmanınızı tanıyor olabilirsiniz. Çünkü, muhtemelen O'da sizi tanıyor, güçlü ve zayıf yönlerinizi biliyor.
Kılıç Ası sizi temsil ediyor. Siz güçlü ve adil birisi olarak görünüyorsunuz. Bu kişiyi bir şekilde tespit edip yakalatma gücüne sahipsiniz. Selamlar..