TAROT OLUM KARTI





Tarot destesinin Arkana Majör kartlarından 13 numarası Ölüm Kartıdır..

Siyah zırh giymiş, beyaz bir ata binen canlı bir iskelet, beyaz desenli siyah bir bayrak taşıyor..
Ölümün güzel, beyaz bir ata bindiğini ve ona yenilmezliği veren zırhı giydiğini görüyoruz. Bu da hiç kimsenin ölümü yok edemeyeceğini ifade eder.
İskeletin üzerindeki zırh yenilmezliği sembolize ediyor ve ölüm ne olursa olsun gelecek. İskelet, bedenin yaşamdan ayrılmasından çok sonra hayatta kalan kısmını temsil eder.
Siyah yas ve gizemin rengidir. Beyaz At ise arınmışlığın, saflığın, gücün ve yenilmezliğin sembolü olarak hareket halinde görünüyor.

Ölüm, güzelliği, arınmayı, değişimi sembolize eden 5 yapraklı beyaz bir gülle süslenmiş siyah bir bayrak taşıyor.5 rakamı numerolijide, eril ve aktif prensibi temsil eden3 ile dişil ve pasif prensibi temsil eden 2 sayısının toplamından oluşur. Aynı zamanda 5 , meditasyonun, dinin, çok yönlülüğün, faaliyetin ve doğu ezoterizmi dışındaki ekollerde 5 duyunun sembolü olarak değerlendirilir.

Bu sembollerin hepsi birlikte ölümün sadece hayatın sonu ile ilgili olmadığını ortaya koyuyor.
Ölüm, sonlar ve başlangıçlar, yeniden doğuş, değişim, yeni başlangıçlar ve dönüşümle ilgilidir.
Yaşamın doğal bir parçası olması ölümün güzelliğidir.Yerde bir kraliyet figürü ölmüş görünüyor, genç bir kadın ve çocuğu rahip tarafından korumaya çalışılıyor. İskelet, onları ölen kişiden ayırdı.

Arka planda bir tekne nehirde yüzüyor. bunlar ölenler öbür dünyaya giderken eşlik eden mitolojik teknelere benziyor. Ufukta güneş, her sabah yeniden doğacak şekilde 2 kule arasında batar. Dikkat ederseniz bu kuleler tarot destesinin Ay kartında da vardır.

Ölüm kartı muhtemelen tarot destesinin en korkulan ve yanlış anlaşılan kartıdır.. Sadece kartın adının söylenmesi bile çoğu insanı çıldırtabiliyor. Çünkü, bu kartı görünce birden bire ölebilecekleri konusunda endişeleniyorlar. Aslında buna hiç gerek yok, bir tarot açılımında karşılabilecek ölüm kartı en güçlü ve olumlu kartlardan biridir ve asıl anlamı yaşamınızda bir dönemin kapandığını ve yeni bir dönemin açılacağını göstermektir. 12 numaralı Asılmış adam kartından sonra gelen ölüm kartı, isteyerek ya da istemeyerek yaşama verdiğiniz bir duraklama süresinin yansımasından sonra, yaşamınızın büyük bir aşamasının sona ermesini işaret eder.
Ya da yaşamınızdaki şeylerin size hizmet etmediğini, çok daha değerli ve gerekli şeyler olasılığı ile karşılaşmanız için bir kapının kapanıp başka bir kapının açılmasını ifade eder. Geçmişi arkanızda bırakmanız, yeni fırsatlara, olasılıklara ve enerjilere odaklanmanız için elinizde olan bu yolu kullanmanız gerekmektedir ve yeni deneyimler yaşamanız için yararınıza olacaktır. Geçmişi bırakmak zor olabilir, fakat çok yakında bir yenilenme ve dönüşüm vadi ile karşılaşacaksınız.
Bu kaçınılmaz, olması gereken sona direnirseniz, hem duygusal hem de fiziksel acı ve çöküş yaşayabilirsiniz.

İlerlemeye devam etmenin ölmeden gerçekleşmeyeceğini öğrenmek yaşamın bize öğrettiği en önemli derslerden biridir. Ancak, hayal gücünüzü kullanır ve yeni bir olasılık görselleştirirseniz, daha yapıcı kalıpların ortaya çıkmasına izin vermiş olursunuz. Ölüm kartı, yaşamdam kopmayı değil de benzer şekilde önemli bir dönüşüm, değişim ve geçiş zamanını ve bazı konuların yaşamımızda ömrünü tamamladığını, yeni başlangıçlar yapmıza vesile olacak konuların yaşamımıza gireceğini işaret eder. Kendinizi dönüştürmek için eskisinden arınmanız gerekiyordur. Bu sebeple her türlü değişim, yaşamınızdaki olumlu, temizliyeci, dönüşütürücü bir güç olarak kabul edilmelidir. Ölüm kartı, sınırlayıcı faktörleri ortadan kaldırır ve kapınızı daha geniş ve daha tatmin edici bir yaşam deneyimine açabilir.

Ölüm kartının anlamının içinde, ani ve beklenmedik değişim ve dönüşümün unsurları vardır.
Kim olursanız olun, ne kadar paranız olursa olsun, nerede yaşarsanız yaşayın, teniniz ne renk olursa olsun, ölüm herkes için kaçınılmazdır, herkese olur...

Bir tarot açılımında özellikle asılmış adam veYIKILAN KULE ve OLUM kombinasyonu, kapsamlı bir değişim yolunda bir yolcu olduğunuzu hissdebileceğiniz ve etkilerinden kaçamayacağınız bir işarettir.
Eğer, Asılmış Adam ölüm kartından sonra gelirse, bir fedakarlık yapmanız, ya da bedel ödemeniz karşılığında değişim ve dönüşümün nedenini ortadan kaldırır ve vazgeçemediğiniz durumun stabilitesi devam eder. Ölüm, daha derin bir anlam ve önem taşıyan, daha dolgun bir yaşamın yolunu açmak, yaşamınızdaki sağlıksız bağlardan vazgeçmeniz gerektiğini öğrenmeniz gerektiğinin bir işaretidir.
Ölüm size yıpranmış yaşam biçimlerinden vazgeçmeyi, bırakmayı ve onlardan daha ileri gitmeyi öğretir ve bir fırsat yaratır..

Ölüm kartı, kötü bir alışkanlığı veya davranış biçimini bırakmanın mükemmel bir habercidir olabilir...
 Bazı durumlarda yaşamınızdaki fazlalık ve gereksiz şeylerden vazgeçmek için en uygun zaman olduğunu gösterir.Yolunuzun üstünde size engel olan fazla eşyaları, hatıraları, bagajları temizleyin ve rahatlayın der.

Ölüm, gelecekteki değişimin göstergesidir. Bu değişim hayatınızın her alanıyla ilgili söz konusu olabilir. Ancak sonuçları önemli, mutlak ve kalıcıdır. Ölüm, geçmiş ve gelecek arasında geri dönüşü olmayan, mutlak bir ayrılık olduğunu gösterir ve acı verir. Oluşacak bir kayba rağmen ölüm, yaşamda önemli ve doğal bir açığı doldurur ve sonunda durumu kabule geçmeye yol açar.

Ölüme direnmek ya da savaşmak yerine kabule geçerseniz, değişiklikleri ve yenilenmeyi yaşamınıza daha kolay çekersiniz. Örneğin; yakın bir dostluğun bitişi, bir işin ya da evliliğin sonlanması, hatta bir yaşamın sona ermesini bekleyebilirsiniz, ancak olumsuzluklara odaklanmamalısınız.

Ölüm kartı, dönüşüm kartıdır ve geçmişten vazgeçerek yeni başlangıçlar yapmayı istemek anlamına gelir. Ter konumda ölüm kartı ise, anlamlı bir değişikliğin eşiğinde olduğunuz anlamına gelir, ancak bu değişime direniyorsunuzdur. Gitmek için isteksiz olabilir, ya da ihtiyaç duyduğunuz değişikliğin ardından ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Halen geçmişten gelen, yeni fırsatlara müdahale edebilecek zararlı bakış açıları taşıyor olabilirsiniz. Değişimi reddettiğiniz için hayat durdu,, belirsizlik içinde, arafta kaldınız ve kendinizi limbo içinde sıkışmış hissediyorsunuz ve büyük sıkıntılar içinde yaşıyorsundur. Limbo nun cehennemin sınırındaki zindan olduğunu belirttikten sonra ölüm kartı ile diğer açılımlara geçelim..

Ters konumdaki Ölüm kartı size değişime direnmek yerine kabule geçmeniz için bir fırsat sunar.
Değişime evet demeden sizin için hangi olasılıkların daha iyi olacağını göremezsiniz...
Geçmişi özgür bırakın, bu günkü şartlara teslim olmayı öğrenirken, geleceğin nasıl parladığını daha iyi göreceksiniz. Değişim sürecini desteklemek için şu olumlamayı yapın; ''her şekilde değişimi-dönüşümü saygı-sevgiyle kucaklıyorum ve geçmişi özgür bırakıyorum,'' deyin.

Enerjinizdeki bu nazik ve ince değişimin, yeni kapıların nasılda,hiç beklemediğiniz bir şekilde açılmasına izin verdiğine şaşıracaksınız. Bir tarot okuyucusu olarak, bir insanın ölümü, hastalıkların ya da hamileliklerin sonucuyla ilgili asla tahmin yapılmamalıdır. Bu konularda konuşmak ve tahmin yapmak sorumsuzca bir davranıştır ve hiç etik değildir.
Tarot destesinin ölüm kartı mutlaka gerçek bir insanın ölümünü değil, maddi ve manevi dönüşümün değişim zamanının geldiğinin habercisidir ve yepyeni başlangıçları ifade eder.
Ölüm kartının getirdiği değişim ve dönüşüm yerleşik sisteme şok edici gelebilir, ancak bu olması gereken olumlu bir sonuçtur.

Ölüm kartının getireceği dönüşüm ya da değişim zor, hatta travmatik, dramatik ve trajik olabilir, ancak ardından yeni bir düzen ve yaşam biçimi getirecektir.
Genellikle bir çeşit kayıp, başarısızlık ve yıkımla ilişkilendirilir.
Bir yıkımla karanlıkta kalıp temizlendikten sonra aydınlığa çıkışı ifade eder.
Bir ilişki içindeyseniz, bir sevgi birlikteliği ve aşk bağlamında ölüm, sizin veya eşinizin işe yaramayan bir ilişkiyi sürdürdüğünüzü veya ilişkinizin ilerlemesine engel olan eski kalıplara sarıldığınızı gösterebilir.

Ölüm kartının değiştirilmesini ifade ettiği eski konular sizin için acılı ve sancılı olabilir..
Bu durumda ilişki danışmanına danışarak gleceğinize yön vermeniz önerilir.
Ölüm kartının bir ilişkiye getirebileceği değişikler olumlu da olabilir.
Aileye sürpriz birinin katımı ya da hamilelik gibi beklenmedik bir değişime de işaret ediyor olabilir.
Bu değişiklikleri başlangıçta ezici ve sıkıcı bulabilirsiniz.

Ölüm kartı kariyer bağlamında, sizin için verimli olmayan bir şeye daha fazla bağımlı olmamanız için bir uyarıdır. Eğer şu anda ki işinizden memnun değilseniz yeni iş alanları araştırmaya başlayın, yoksa evren bunu sizin adınıza yapacak ve işiniz zaten sonlanabilecektir.

Finansal konular bağlamında ise ölüm kartı, paraya sıkıştığınızı, gelir ve kazanç durumunuzda ani düşüşlere işaret edebilir. Başınızı kuma sokmayın tedbir alın, zaruri ve zaruri olmayan harcamalarınızda pratik ayarlamalar yapın der. Finansal harcamalarınızda şu an yapacağınız basit kısıtlamalar, unutmamalısınız ki uzun vadede yaşamınıza büyük finansal rahatlama getirecektir ve bu da sizin için çok iyi olacaktır..

Daha derin bir seviyede ters konumdaki ölüm kartı, toplumsal düzene uyumla ilgili olarak kişisel bir değişim ve dönüşüm geçirdiğinizin de işareti olabilir. Bundan böyle size hizmet etmeyenleri salıvermeniz ve böylece yenilerinin ortaya çıkması için yer açmanızı önerilir. Nelerin üstünü çizip, serbest bırakmanız gerektiğini, ölümden önce açılan kartların ifade ettikleri anlamlardan bulup üstünü çizin ve nelere yer açtığınızı farketmek için ölüm kartından sonra açtığınız kartların anlamlarında inceleyin.

Belki bir korkuyu ortadan kaldırıcak, çok daha emin bir yolda, daha güvenli ve inançlı bir şekilde ilerleyeceksiniz.. Belki de, alışkanlıklarınızı değiştiriyor olabilirsiniz veya bitkisel tıb ya da ruhsal şifalanma yöntemleriyle ilgili tasviye alacak ve fiziksel bir dönüşüm geçireceksiniz... Bunu henüz başkalarıyla paylaşmak istemiyor olabilirsiniz.. Kişisel dönüşümünüz gerçekleşene kadar bekleyin ve ardından hikayenizi bir ilham kaynağı olarak diğer insanlarla paylaşın.
OLUM ve ASALARIN KRALI

Yorumlar