OLUM ve ASALARIN KRALI KOMBINASYONU



**Ölüm Kartı, bir çağın sonu, yeni başlangıçlar.

**Asaların Kralı, zorlukları aşmaya kararlı, hırslı, asil bir lider, kariyer sahibi bir önder.

**Gayretlerinize ve mücadelenize değecek, çünkü çok yakında ortak bir çalışma yöntemiyle yeteneklerinizi ustalığa dönüştürebileceksiniz. Başarı görünüyor, ama gene de çok çaba göstermeniz gerekecek, çünkü yolun başındasınız ve yolunuza mayınlar döşenmiş olabilir.

**Sıkıntıların ardından temizlenme ve aydınlıktan gelen yeni bir Kralı işaret eden güzel bir kombinasyon. Ancak, eski Kral yeni Kralı insan olarak bile görmüyor. Tabi ki yeni Kralda eski Kralı aynı gözle görüyor  gibi bir yorumda yapabiliriz.

**Bu kombinasyonda ilk kartın Ölüm Kartı olma gerçeği geçmişte kalan kişi ile şu andaki Kralın birbirini sevmediğini ifade ediyor.

Burada, Ölüm Kartını eski Kral olarak düşünüyoruz.

**Ölüm kartı, çok yoğun manyetik çekiciliği olan, karizmatik, durumlara çok kolay uyum sağlayabilen, pek hasta olmayan, hasta olsa bile çok çabuk iyileşebilen, farklı sosyal sınıflardan arkadaşlara sahip, ilgi alanı geniş bir kişiyi ifade ediyor ve belkide bu kişi birçok kişi tarafından yanlış anlaşılmış olabilir. 

13 numara ile ifade edilen Ölüm Kartı özelliklerini sıralarken Astrolojide 8. eve denk gelen 13 rakamı ile ifade edilen Akrep Burcu özelliklerini düşünüyoruz.

**Eğer bu 2 kart açılımında Ölümü başka biri olarak değilde Asaların Kralının Kişiliğini ortaya çıkaran bir kart olarak düşünürsek, Ölüm kartı için sıraladığım bütün özelliklere sahip bir Kraldan sözedebiliriz. Çünkü Asaların Kralı Ölüm kartıyla birlikte olduğu için Büyük Rahip özelliklerinide düşünerek yorumluyorum.

**Hırs, asalet  ve liderlik gibi özellikler Asalar Kralının dualitesinde vardır. İnsiyatif alma yürekliliğine sahiptir. Çok enerjik, ateşli, coşkulu bir liderdir. Bu kombinasyonda yaşanmakta olan büyük bir sıkıntı ve çaresizlik içinde, deyim yerindeyse "boğayı boynuzlarından yakalamak" için Asaların Kralı ileriye doğru çağırılıyor.

**Asaların Kralı yerleşik otoritelerin gelenekleri ve rehberliğiylede ilgilenir. Ruhsal bir enerjiyede sahiptir. Bu açılımın Krala önerisi iç sesine güvenmesi ve sezgilerinin söylediği yolda ilerlemesidir. Bu başkalarının tavsiyelerinden daha doğru ve isabetli bir karar olacaktır.

Ölüm  yeni başlangıçları ifade ettiği için bu kombinasyonu yorumlarken, Arkana Majör Kartlarından Büyük Rahip ve Sihirbaz Kartı ile Asaların Kralı arasında bir bağlantı kurmak ve 2 kartında olumlu ve olumsuz özelliklerini düşünerek yorumlamak daha doğru olacak. 

**Asaların Kralı Sihirbazın enerjisine, cesaretine ve etkileyiciliğine sahip diyebiliriz ama Sihirbaz olarak görmemek lazım. Çünkü sihir havadadır, Asaların Kralında olan tutku onda yoktur.

**Asaların Kralı, yaratıcılığının, tutkularının, ilhamlarının ve spontene gelişen dürtülerinin bastırılmasından hoşlanmaz bu sebeple tam olarak Büyük Rahipte değildir. Sadece ruhsal enerjiye sahip olmaları ve geleneklere bağlı lider olma özelliklerini düşünerek bağ kuruyoruz.

**Asaların Kralı Şövalyeden daha olgundur, delirmeye ve vahşi olmaya daha az meyillidir. Ancak genede o bir ateş grubu kartıdır ve iç güdüleri ona uygun anı söylediğinde harekete geçmeye heran hazırdır. Asa Kralı Şövalyeden daha

Yorumlar