OLUM ve YILDIZ KOMBINASYONU


 Ölüm ve Yıldız ilk bakışta çok farklı mesajlar gönderiyor gibi görünüyor. Ölüm bir seçim değil, doğal bir sondur. Ölümden kaçamazsınız. Herkes Ölümden korkar, ancak biten şeylerin hayatımızdan çıkması iyidir. Bir ilişkide yaşanması gereken yaşanmış ve bitmişse, hayatımız üzerinde kötü bir etkisi olacağından bırakmak ve özgür bırakmak daha iyi olacaktır.

-Yıldız, şifa gelecekle ilgili umutlar, hayaller ve planlarla ilgilidir. Böylece, Ölümün ardından gelen Yıldız, bitiş aşamasınadan itibaren daha iyi bir geleceğin anlamını güçlendirir ve yakında çok daha iyi olacaksın anlamına gelir.

-Herhangi bir olumsuz karttan sonra Yıldız Kartını gördüğünüzde denizin ortasında fırtınadan sonra, kendinizi Kutup Yıldızını görüp rotasına girerek varmak istediği hedefe ilerleyen bir gemi kaptanı gibi hissedersiniz. Ya da, kendinizi bir Anka Kuşu gibi küllerinizden doğacağınızı düşünebilirsiniz.

-Hayatınızda her ne bitiyorsa bitişler hüzünlü olsada belkide, bu olması gerekendir. Ölüm, bir durumun sonunu gösteren arzu edilmeyen kötü bir durum olabilir. Ancak, Yıldız sahip olduğunuz, yitirdiğiniz şeyden farklı bir şey için umudu ifade eder. Hayatınızda yerini alacak, umut vaadeden yeni şey için, bir şeyden vazgeçmeniz gerektiğini ifade eder. Yani, bu 2 kart her ne kadar birbirinden farklı anlamlara sahip olsada aynı mesajı birlikte oluşturuyorlar.

-Ölüm, durumun daha kötüye gitmemesi için bir şeyi sonlandırırken. Yıldız burada bu bitişin iyi bir şey olduğunu vurguluyor ve Ölümün kendisinde zaten var olan anlamı güçlendiriyor.

-Ölüm Kartının yanında Yıldız, belkide öldükten sonra karşımıza çıkan o en parlak tek Yıldızdır. Ölüm gibi birşey yaşanacak, ancak olması gereken bu ve ardında her bakımdan umut vaaden, şifasını içinde barındıran yeni bir dünya, yeni bir yaşam başlıyor.


Yorumlar