KUPALARIN SOVALYESI, TERS AZIZE ve TERS ASALARIN KRALICESI



-Kupa Şövalyesi, yaratıcılık ve tutkunun fiziksel eylemde buluşması anlamına gelir. Şövalye iyi niyetli ve içten gelen bir duyguyu yaratıcılık ve özlemle birleştirerek yola çıkar. Kupa Şövalye sevilen ve aşık olunan erkektir.

-Büyük Rahibe, Yeraltı Dünyasının kraliçesidir. O bir şifacı ve öğretmendir. Büyük Rahibe bir erkeğin sizi en yüksek konumda ve itibarda, dokunulması imkansız bir yere koyup orda tutmasıdır. Erkeğin derdine nasıl şifa olacağını bilen, doğru yolu gösteren kadındır ve son derece yaratıcıdır. Ters Konumda Azize,zihinsel yeteneğini hafife alan bir kadını ve hatta kendinin nesnelleştirilmesine izin veren bir kadını ve belkide öteki kadın olmayı ifade ediyor olabilir.

-Ters Konumda Azize, maneviyet eksikliği, özgüven eksikliği, kendi yolundan çıkma, kadın arkadaş yokluğu, fazla erkeksi bir kadın olmak, geliştirmeye yönelik olumlu yeteneklerinin farkında olmamak, hayal kırıklığı, zihinsel dengesizlikler göstermek, medyumlara, falcılara veya aracılara fazla bağlılık, tembel ve yüzeysel olmayı, hoş olmayan anıları, doğurganlık sorunlarını, tatsız ve karışık şeyleri ifade eder.

-Kendiniz ve eski sevgiliniz hakkında ki gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalmak sizin için rahatsızlık verici, şok edici ve sonunda alacağınız kararlar acı verici olabilir. Ters Azize  her zaman meşgul, oradan oraya koşturmak zorunda olmak, dinlenmeye ve oturmaya zaman ayıramamak anlamına da gelebilir. Kararsızlık içinde olmanıza neden olan davranışlarınız, ihtiyaçlarınız veya duygularınız üzerinde düşünmek ve karar vermek için zaman ayırmalısınız. Çünkü, bazı şeylerin sürüncemede kalarak çözümlenmemiş olması sizi korkunç derecede sabırsız ve sinirli yapıyor olabilir.

-Ters Azize, yeni bir yaşam tarzına dönmek, yeni arkadaşlar, ilişkiler ve gelecek için tohum ekmek zamanlarını işaret eder. Sahip olduğunuz potansiyelin ve yeteneklerinizin tohumlarını ekmeli ve gelecekte çiçek açmasına izin vermelisiniz..

-Ters Azize, bazan kadınsı tarafınızla bağlantılarınızın kopmuş olduğunu da işaret ediyor olabilir. Kendinizi çekici ve kadınsı hissetmiyor olabilirsiniz. Daha sonra da yine erkeksi tarafınızla bağlantınızı kaybedebilir, zayıf, aşırı duygusal ve başkaları için bir paspas olduğunuzu hissetmeye başlamış olabilirsiniz anlamına gelir.

-Büyük Rahibe düz konumda sırların koruyucusudur, ancak ters konumda bir kadının ihanetini veya sırlarınızı ortaya çıkaran birisini işaret eder. Tarot açılımlarında Ters Rahibenin varlığı istenmeyen ve güvenilmez birisi anlamına gelir.

-Tarot destesinin kupalar serisi duygusal benliğimizle, Şövalyeler de büyümekle, kişinin hayatında derinlikler geliştirmeye başlamasıyla ilgilidir. Kupa Şövalye ve Büyük Rahibe duygusal olarak olgunlaşmaktan çok duygularınızdan emin olmaktan ve onurlu olmaktan sözediyorlar. Duygularınızı gerçekten sahiplenirken, kendinizi açıkça ifade etmenizi öngören bir kombinasyon. Şu an üzgün, kızgın, ihanete uğramış hissediyor, ya da kendinizi suçluyor olabilirsiniz. Büyük Rahibe, yani Azize Kartı düz konumda olsaydı, ex sevgilinizin hayatını fazla kurculamamanız konusunda bir uyarı gibi görünüyor diyebilirdik, fakat Azize ters konumda olduğuna göre bu dünya da bilmemeniz gereken şeyleri zaten öğrenmiş olabilir ve uyuyan köpekler uyandırılmış olabilir.

-Büyük Rahibe düz konumda, iç güdüleriyle sorunun ne olduğunu anlayabilirdi, fakat Ters Büyük Rahibe için bu mümkün değil tabii ki. Onun hayatıyla ilgili her şeyi bilseniz ve göz yumuyor olsanızda geleceğinizin nasıl olabileceğini görüyorsunuz, fakat duygularınızı kontrol altında tutamıyorsunuz. 

-Düz konumda Azizenin sezgileri güçlüdür, makyaj yapmaz, yani tam bir rahibe hayatı yaşar. Asaların Kraliçesi düz konumda güzel, çekici, parlak ve seksidir. Sıcak, coşkulu ve cana yakındır. Havalı, mesafeli, ulaşılmaz, güzel ve egzotik,- ama perdenin ötesinde - sırlarla dolu ve tespit etmesi ya da ulaşılması zordur. Ters konumda Azize tam tersi.

-Bütün Kraliçeleri bir masa başında toplasanız ilk dikkati çeken Asaların Kraliçesi olur. Çünkü, Asalar gösterişli ve karizmatiktirler ve bütün erkekler diğer kraliçelere vaadlerde bulunurken Asaların Kraliçesine giderler. Bu kombinasyonda Ters konumda ki Asaların Kraliçenin düz konumda ki özelliklerinin hiçbiri işe yaramıyor.

-Büyük Rahibe sezgi ve Asaların Kraliçesi enerji kartıdır. Düz konumda bu 2 kartta da hilal var, 2'si de bilge, 2'sinde de onur var, üstelik Asaların Kraliçesi çekici ve zarafet sahibi ve pratiktir. Azize düz konumda platonik aşık olduğundan, sezgileriyle nasıl hareket etmesi gerektiğini bilebilekti ve derin sezgileriyle Asaların Kraliçesini yönlendirebilecekti.

-Düz konumda Azize ulaşılmaz ve Asa Kraliçesi ulaşılabilirdir. Ters konumda tam tersi Azize ulaşılabilir ve ters konumda Asaların Kraliçesi çekiciliğini yitirmiş.

-Düz Konumda Asaların Kraliçesi, Büyük Rahibeye benzer, ancak bazı önemli farklılıklar vardır. Asaların Kraliçesi kahverengi veya kızıl saçlı olabilir, bir eş olarak komik ve yaratıcıdır. Fakat Ters Konumda ki Asaların Kraliçesi, başarılı, ancak yorgun ve kararsız sadakatsiz bir eş olmayı ifade eder.

-Düz Konumda Asa Kraliçesi,gücü, tutkuyu ve cesareti temsil eder. Ancak ters döndüğünde, bu olumlu özellikler kaybolmaya başlar. Başarıdan uzaklaştıkça Asa Kraliçesi daha çaresiz hale gelir. Etrafındakileri yıkmak için, yüzünde acı ve alaycı bir gülümsemeyle kötü niyetli davranışlara boyun eğer. Cazibesi ve yalanlarıyla çevresindekileri bir kukla gibi diğerlerini manipüle etmek için kullanır. Drama bağımlısıdırlar ve insanları birbirine kışkırtarak onlarla oynar. Ters Asa Kraliçesi son derece zeki ve yaratıcıymış gibi görünsede, bu iddasını destekleyeck hiçbir bilgiye sahip değildir. Acıları başkalarının mutluluğunu yok etme istekleri, kendi yaşamlarındaki başarısızlıklardan kaynaklanır.

-Ters Asa Kraliçesi, 2 yüzlü bir kadını işaret ediyor olabilir. Belki bu kadın çok yakın bir arkadaşınızda olabilir. Sizi desteklemek için yanınızda dursa bile ona asla güvenmemelisiniz. Belkide samimiyetsiz davranışlarıyla ilişkinizin mahvolmasının sebebi odur. Eğer böyle biri olduğunu düşünüyorsanız, onunla uğraşırken çok dikkatli olun. Çünkü, bu tipleri üzerseniz acı bir şekilde intikam almaktan çekinmezler.

-Asaların Kraliçesi Ters geldiğinde kartın size geleceğinizle ilgili anlatmak istediği şey, canınız yandığında ilerlemeye çalışmak sizi hiç bir yere götürmez. Bir mola verin, çevrenizdekilerden yardım istemeye çekinmeyin. Hayatta herkes zor zamanlar geçirebilir. Ailenizin ve arkadaşlarınızın yanınızda durmasına izin verin. Yakında yeniden özgüven kazanmak için  harekete geçmezseniz, yapayalnız aşağı doğru bir sarmalda düşmeye devam edeceksiniz.

Yorumlar