KUPA ASI, KUPA 2'LISI, IMPARATOR ve KILIC KRALICE


**Tarot kartlarını astroloji ile ilişkilendiren Altın Şafak sistemine göre, Kupa Ası su ile doğrudan ilişkilidir. Öte yandan Kupa 2'li yengeç burcu ile bağlantılıdır, Kupa Ası gibi su elementiyle doğrudan ilişkili değildir. Kupa Ası, aşkın tohumudur. İlk adrenalin ve kelebeklerin uçuşmaya başladığı aşkın başlangıç aşamasıdır. Kupa Asının yanındaki Kupa 2'li  ve onun yanındaki İmparator, Farklı dünyalara sahip bu 2 insanın ilişkilerinde yoğun duyguların tek taraflı olduğu anlamına geliyor olabilir. Yani, burada duygu bir uyumundan bahsedebiliriz, ya da bu kişiyi siz aklınızdan geçiriyor olabilirsiniz. Kupa Ası saf ve dürüst bir aşk için başlangıçta iyi bir kart kattır, fakat Kupa Asının yoğun bilinç altı duyguları olsada tam bir aşık kartı diyemeyiz. Kupa Ası yorumlarında romantizm mecburiyeti yoktur, fakat dürüstlük vardır.

**Duyguları kötüye kullanmak yok, ezmek, manipüle etmek yok, sevdiğini yüceltmek var. Tabi ki, sizin ona karşı güçlü duygularınız olması demek, diğer tarafında size karşı aynı duyguları olduğu anlamına gelmiyor. Kupa 2 'li karşılıklı 2 kişi arasında vardır. Kupa Asında bireyler birlikte olmadığında da duygular vardır.

**Kupa 2'nin yanında İmparator, kayda değer yaşam sorunlarına atıfta bulunur. Bu kişi ile fazla ortak yönünüz olmasa bile, aranızda sohbet çok iyi ve akıcıdır. Ancak, Kupa Asının yanında Kupa 2 olduğunda muhtemel romantizmden bahsetsek bile, (ki bunlar minör kartlardır) günlük ve geçici şeyleri ifade ederler.

**Kupa 2'nin yanında İmparator, size mantık çerçevesinde yaklaşan, ancak sizi derinden çeken, muhtemelen yanında yüzünüzün kızardığını hissettiğiniz bir adam. Bu 2 kartın kombinasyonu platonik duygular olarak yorumlanır ve burada Kupa 2 minör, fakat İmparator Majör kattır. İmparatorun etkisi diğer bütün kartlardan daha güçlü ve değişmezdir.
**İmparator, duygularını ifade etmeyen, kontrolunu elinde tutan ve mesafeli biridir. İmparatorun, hedefi ve öncelikleri vardır. İmparator, genellikle kişiler arasında çıkar çatışması olabileceği durumlarda ortaya çıkıyor. Yani, sevecen ve koruyucu biri olmasına rağmen bu adamın tarafından olan kişilerle, belki çocukları, belki ailesinden başka birileri ile sizin aranızda çıkar çatışması olma olasılığından söz ediyorum. İmparator, çocukları için kendini de, kendi hayatını da feda edebilir.

**İmparatorun sağlam temellere dayalı saygın bir lider olduğunu biliyoruz. Kılıç Kraliçenin de kararlarında sağlam ve insanlığa dair adil olduğunu biliyoruz. Fakat, burada İmparatorun Majör, Kılıç Kraliçenin Minör kart olduğunu düşünürsek, İmparator kayda değer felsefi konularla, inançlara işaret ederken. Kılıç Kraliçe, daha günlük ve sıradan sorunlara işaret eder.

**Kılıç Kraliçe genelde hızlı düşünen, zeki, organize, anlayışlı, bağımsız, sevgisi ve nefreti güçlü, esmer bir kadını, bazan dul bir kadını işaret eder. 4 karttan oluşan bu kombinasyonda aklınızdaki kişiyle ilişkinizin geleceğinin ne olacağı konusu, sabit görüşlü, otoriter İmparatorun yanında Kraliçenin ne kadar öz verili olabileceğine bağlı  olduğunu söylemek isterim.

Yorumlar