TAROT ARKANA MINOR KARTLARI "KILICLAR"








KILIÇ ASI:Buluttan çıkan bir el ucu taçla çevrelenmiş bir kılıcı tutuyor. Sevgi ve nefrette büyük bir güç sembolüdür. Fetih, zafer, Kılıcın başında ki Taç Kılıçların Ası'nın öngörüden çok daha büyük bir öneme sahip olduğunun işaret eder.

TERS KILIÇ ASI: Kılıçların Ası ters geldiğinde de ifade ettiği anlamlar, düz konumda ifade ettiği anlamla aynıdır. Fakat, sonuçları felakete sebep olur. Yani, kazandığınız bir zaferin sorumluluklarının altında kalabilirsiniz. Ya da, kazandığınız zafer size hiç birşey kazandırmadığı gibi zayıf düşmenize ve daha küçük sorunların altında kalmanıza neden olabilir.
-Kılıç Ası düz konumda büyük refah.
-Kılıçların Ası ters konumda büyük sefalet.

KILIÇ 2: Gözleri bağlı bir kadın figürü omuzlarında iki kılıcı dengeliyor. Uyum ve denge, cesaret, dostluk. Kılıçların ikilisi farklı şeylerin uyumundan söz eder. İnsan ilişkilerinde farklı kutuplara anlaşarak dengede kalmalarını ve uyum içinde olmalarını önerir. Burada yapılan anlaşmaya uymada hassasiyet ve samimiyet vardır.
TERS KILIÇ 2: Sahtekarlık, yalan, iki yüzlülük, sadakatsizlik.
-Kılıç ikili düz konumda yardım isteyene etkili koruma.
-Kılıç ikili ters konumda sahtekar ilişkiler.

KILIÇ 3: Bir kalbi delen 3 kılıç ve arkasında bulut ve yağmur. Yokluk, bölünme, gecikme, dağılman ve kopmanın dualitesinin doğal olarak yaşattığı işaret ettiği herşey.
TERS KILIÇ 3: Zihinsel yabancılaşma,hata, kayıp, dikkat dağınıklığı, düzensizlik, kafa karışıklığı.
-Kılıç 3 düz konumda bir kadının sevgilisini kaybedişi
-Kılıç 3 ters konumda tehlike arz eden biriyle toplantı.

KILIÇ 4: Tapınak gibi bir yerde, bir taşın üstünde uzanmış yatan bir şövalye. Yapabildiği tek şey dua edebilmek. Geri çekilme, farkındalık hali, yalnızlık, dinlenme, sürgün, mezar ve tabut. Son çare olarak yapılması gerekenin geri çekilmek olduğunu kabulleniş.
TERS KILIÇ 4: Akıllı yönetim, ihtiyatlılık, ekonomik olma, hırs, ihtiyat, vasiyet.
-Kılıç 4 kötü bir kart, ancak ters konumda geldiğinde işlerin akıllıca yönetilmesiyle nitelikli bir başarı beklenebilir.
-Kılıç 4 ters konumda akıllıca yönetimin ardından kesin başarı.


KILIÇ 5: Kibirli bir adam, geri çekilen ve kederli 2 figüre bakar. Kılıçları yerde yatıyor. Sol omzunda iki kişi daha taşıyor ve sağ elinde üçüncü bir kılıç, dünyayı işaret ediyor. Alanı kontrol altına alabilen kazanır. Savaş alanında yaşananların varyantları ile bozulma, yıkım, iptal, rezil olma, kayıp, şerefsiz damgası yeme.
TERS KILIÇ 5: Kılıç 5'lini düz anlamı ve ters anlamı aynıdır. Fakat, ters kılıç 5 sonucu, cenaze ve törenini ifade eder.
-Kılıç 5 düz konumda adil kazanılmış bir servete saldırı.
-Kılıç 5 ters konumda üzüntü ve yas belirtisi.


KILIÇ 6: Gemisinde yolcuları daha uzak bir kıyıya taşıyan bir kaptan. Parkur düzgün ve yükünüzün hafif olduğu göz önüne alındığında başarabilmeniz için son bir hamle yapmanız yeterli olacağı ifade ediliyor. Deniz yolculuğu, rota belirleme, yola gitme, komisyon alma, amaca uygun davranma.
TERS KILIÇ 6: Beyan, itiraf, tanıtım, duygusal olmayan hesaplı bir aşk teklifi.
-Kılıç 6 düz konumda keyifli bir yolculuk.
-Kılıç 6 ters konumda aleyhinize bir dava konusu.


KILIÇ 7: 5 kılıcı kucaklayıp götüren bir adam, diğer 2 kılıç yere saplqanmış halde duruyor. Yakında bir kamp var. Planlı davranış, girişim, umut, güven ve ayrıca, kavga, başarısız plan, can sıkıntısı. Çevresindeki kartlara göre şekillenebilir farklı anlamlar içeriyor.
TERS KILIÇ 7: İyi öğüt, talimat, iftira, dedikodu, gevezelik.
-Kılıç 7 düz konumda art niyetli bir danışan için iyi bir kart ve onun isteklerinin gerçekleşmesini güvence altına alıyor.
-Kılıç 7 ters konumda iyi bir tavsiyeyi, ihmalkarlığı ve bazı şeylere göz yummayı ifade eder.


KILIÇ 8: Gözleri ve elleri kolları bağlı, etrafında kılıçları olan bir kadın. Geçici olarak esarete katlanmak zorunda. Kötü haber, şiddetli üzüntü, kriz, kınama, güçlü engeller, çatışma, iftira veya hastalık.
TERS KILIÇ 8: Huzursuzluk, zorluk, muhalefet, kaza, ihanet, öngörülemeyen son, ölüm.
-Kılıç 8 düz konumda bir kadının onuruna dokunan bir skandal.
-Kılıç 8 ters konumda yakın bir akrabanın ayrılığı.


KILIÇ 9: Birisi üstünde kılıçlarla oturmuş ağıt yakıyor. Kendi üzüntüsüne benzer bir üzüntü olabileceğini düşünmüyor, çok acı çekiyor. Ölüm veya ölmek gibi bir şey, düşme, aldatılma, hayal kırıklığı, umutsuzluk.
TERS KILIÇ 9: Hapis, şüphe, korku, utanç.
-Kılıç 9 düz konumda genelde kötü alamet kartı.
-Kılıç 9 ters konumda şüphelenilen kişiye karşı şüphelerinde haklı çıkma hali.


KILIÇ 10: Secdeye kapanmış birinin sırtına saplanmış kılıçlar. Acı, ızdırap, gözyaşı, üzüntü, yalnızlık. Kılıç 10 şiddetli bir ölüm kartı değildir.
TERS KILIÇ 10: Avantaj, kar, başarı, iyilik, ancak bütün bu iyi şeylerin hiç biri kalıcı değildir.
-As ve Kralın ardından gelen Kılıç 10 hapis anlamına gelir. 
-Düz konumda Kılıç 10 kızının ve eşinin arkadaşları tarafından ihanete uğraması.
-Ters konumda Kılıç 10 savaşta bir askerin kazandığı zafer ve bunun sonucunda servet.


KILIÇLARIN PRENSİ: Kıvrak zekalı, aktif bir karakter. Engebeli bir arazinin üstünde hızlı yürürken elinde bir kılıç tutuyor. Yolun etrafında yoğun bir şekilde bulutlar toplanmış. Elinde kılıç olan genç sanki bir düşman ortaya çıkabilirmiş gibi kıvrak ve uyanık hareketlerle bir o yana bir bu yana bakıyor. Yetki, gözleme, gizli servis, ajan, teyakkuz, casusluk, inceleme ve bunun gibi özellikleri ifade eder.
TERS KILIÇ PRENSİ: Kılıç Prensinin düz anlamlarının gölge tarafları ortaya çıkar. Öngörülemeyen, hazırlıksız bir durumla karşılaşma, hastalık....
-Düz konumda Kılıç Prensi düşüncesiz birisidir, önemli kişinin sırlarını açığa çıkarır.
-Ters konumda Kılıç Prensi şaşırtıcı haber anlamına gelir.


KILIÇ ŞÖVALYE: Düşmanlarını dağıtıyormuş gibi tam rotada atını sürüyor. Gerçekten romantik şövalyenin prototipik bir kahramanıdır. Kalbi temiz olduğu için kılıcı hızlı ve kendinden emindir.
TERS KILIÇ ŞÖVALYE: İhtiyatsızlık,yetersizlik, savurganlık.
-Kılıç Şövalye düz konumda bir asker, silah adamı, uydu, maaşlı veya bir asker için öngörülen kahramanca eylem.
-Ters konumda Kılıç Şövalye aptal bir kişiyle anlaşmazlık, bir kadın için ele geçirilecek bir şey için rakiple mücadele anlamına gelir.


KILIÇ KRALİÇESİ: Sağ eliyle kılıcı dikey olarak kaldırıyor ve kabzası kraliyet koltuğunun bir koluna dayanıyor. Sol elini uzatmış, çehresi sert, fakat azarlanmış bir hali var, sanki yüzü şu dünyada yüzüm hiç gülmedi der gibi bakıyor ve bu da kedere karşı aşinalığı çağrıştırıyor. Kılıç Kraliçe zeki, iyi bir dost amansız-kötü bir düşmandır, kesinlikle merhametli değildir. Ancak, bir güç sembolü değildir. Dul bir kadın, kısırlık, yas, yoksunluk, ayrılık, kadınca üzüntüyü ve utancı ifade eder.
TERS KILIÇ KRALİÇESİ: Kötülük, bağnazlık, hile, sağduyu, aldatma.
-Kılıç Kraliçe düz konumda nefreti güçlü dul bir kadını işaret eder.
-Kılıç Kraliçe ters konumda kanunen kazalmış haklara karşı kötü niyetli, fesat bir kadın.


KILIÇLARIN KRALI: Elbisesinden çıkan sağ eli silahının kınında, kendini yargı makamı olarak gören bir adam. Disipli, manipülativ ve kendinden emin. Kendini geleneksel adalet makamı ve sembolü olarak görüyor. Ancak, görevi nedeniyle daha çok yaşam ve ölüm gücünün sembolüdür. Güç, komuta, otorite, askeri- stratejik-analitik zeka, hukuk, kraliyet makamı, adil-mantıklı-bilge kişi....
TERS KILIÇLARIN KRALI: Zulüm, sapıklık, barbarlık, hainlik, kötü niyet..
-Kılıç Kralı düz konumda bir avukat, doktor, senatör veya devlet adamı olabilir.
-Kılıçların Kralı ters konumda kötü bir adam ve ayrıca,
 bir davaya son vermek için bir uyarı...

Yorumlar