SAVAS ARABASI ve GUC




-Savaş Arabası fethetmek ve kendini tanıtmak için yola çıkan öncü bir kişiyi temsil eder. Bir şeyi başarmak için yola çıktığınızı duyurmak, bir iş teklifini kabul ettiğinizi ilan etmek veya bir sanat sergisine başvurmak için yola çıktığınızı temsil edebilir.

-Hayatı sık sık sorgulayan kişinin 6 numaralı Aşıklar tarot kartında her anı önemli bir seçim anı olarak gördüğünü söyleyebiliriz. 7 numaralı Savaş Arabasında ise, enerjiniz hızlı bir şekilde ilerlemeye müsait ve hazırdır. Fakat, disiplinsiz kişiler veya dürtüler, yani atlar tarafından oyalanırsınız.

-Savaş Arabası tarot kartında arabanın önünde farklı yönlere bakan, vahşi ve panik halinde 2 at olduğunu fark etmek önemlidir. Atlardan biri dört nala koşmaya çalışırken diğeri hareketsiz duruyor. Atlar hayvani içgüdüleri, arabacı ise rasyonel aklı temsil eder. Arabacının bilinçli seçimi arabanın yönünü belirleyecektir.

-Burada, arabacının hangi yolda hangi atı dizginleyeceğine ve hangisini disipline edeceğine bir karar vermesi. Ardından, bu kararını kalıcı hale getirmesi gerekiyor. Ancak, bu şekilde tüm güçleri kontrol altına alabilir ve amacına hizmet edecek hale getirebilir.

- Tarot açılımlarında Savaş Arabası kişinin amacına odaklanması gerektiğini vurgulamak için ortaya çıkar. Savaş Arabası, istediğiniz şeyi almak için sizi hedefe götüren bir araçtır. Burada, asıl önemli olan kontrolü ele geçirme ihtiyacıdır. Çünkü, kontrol olmazsa odaklanma olmaz, odaklanma olmazsa hedefe varamazsınız ve başkalarının amaçlarını gerçekleştirmesine hizmet etmiş olursunuz. İstediğinizi elde ettiğinizde ise, bir daha ihtiyaç hissedene kadar arabanın işi biter.
-Savaş Arabasında önemli unsurlar biraraya gelmiştir ve bu birlik sayesinde başarı gerçekleşir.
Bunlar;
1-Kişiyi arabaya bindiren motivasyon
2-Arabacının kendini korumak için giydiği zırh.
3-Atların sorumluluğunu almak ve hedefinize hareket etmesini sağlamaktır.

-Savaş Arabasında üstesinden gelinmesi gereken korkular olabilir. Ancak, Savaş Arabası korkularla ilgili değildir. Cesur olmanıza da gerek yoktur. Sadece, hedefinize odaklı, motive ve donanımlı yola çıktığınızdan emin olmanız ve onlardan daha güçlü olduğunuzu göstermeniz gerekiyor.

-Savaş Arabası, karakter sağlamlığı, sabır ve özdenetim ile ilgilidir. Örneğin, bir tartışma sırasında soğukkanlılığını korumak Savaş Arabası ile sembolize edilirken. Korktuğunuz şeyi kontrolünüz altına almayı başarmak güç tarot kartı ile temsil edilir.

-Güç, bir dönüşüm kartıdır. Korkunun üstesinden gelmek, acıya dayanmak ve içindeki veya dışındaki bir canavarı nasıl fethedeceğini öğrenmekle ilgilidir. Bu da kişiyi dönüştürür ve çok farklı bir kişi yapar. Güç kartında hangi alanda kontrolü ele geçirirseniz geçirin, sonsuza dek kazanırsınız. Arabada olduğu gibi hedefinize ulaştığınızda bırakmanız gerekmez.

-Savaş Arabası, üstesinden gelinemeyecek kadar göz korkutucu görünen engelleri ifade eder. Kırılgan bir zihni geride tutan korku ve şüphelerle karşı karşıyadır. Bu çeşit korkuların kişinin kontrolünü ele geçirme ihtimali vardır. Savaş Arabası, yenilgi olasılığı karşısında korkaklık içinde küçülmek yerine, hedefe odaklanmayı ve sadece korkularla yüzleşerek engellerin üstesinden gelinebileceğini ifade eder.

-Güç, daha farklı bir sorunla karşı karşıyadır. Güç kartında korku hala denklemin bir parçası olabilir. Savaş Arabası çözülmesi gereken fiziksel problemlerle uğraşırken, Güç daha çok problemin kendisini kontrol altına almak ile ilgilenir. İşte burada irade devreye girer.

-Savaş Arabası bir nehri geçme sorunuyla karşılaştığında, "Kendini toparla. Endişelenmek yerine, işe koyulsaydın, şimdiye kadar bir köprü yapabilirdin" der.

-Güç, "Haydi! TEK BAŞINA, o nehre gir ve kimin patron olduğunu göster. Sudan korktuğunu biliyorum ama yüzerek hemen karşıya geçebilirsin" der.

-Savaş Arabası, kişisel duyguları bastırmak ve yapmanız gerekeni yapmaktır. Fiziksel veya zihinsel enerjinizi başarılı bir şekilde gittiğiniz yöne kanalize etme yeteneğiniz ile ilgilidir. Savaş Arabasında, yola çıkma motivasyonuna sahip olmanız gerekiyor. Bir kez hareket edip ilerlemeye başladığınızda hangi yöntem ile hangi yöne giderseniz gidin, önemli olan korkularınızı yenmek ve sebat etmektir.

-Güç kartının anahtar kelimeleri arasında azim ve sabır vardır. Yapılması gereken şeyi, yapılması gerektiği sürece, olması gereken yerde yapmaya istekli olmakla ilgilidir. Başından sonuna kadar durumu kontrol altında tutmaya devam etmenize gerek yok. Sadece kafanızı doğru yöne çevirmek yapılması gerekeni görmenizi ve başarmanızı sağlayacaktır.
-Gerçekten tek başınıza bir engel ile karşı karşıya kaldıysanız, tek yardımcınız içinizden gelen Güçtür. Uzun vadeli kazançlarda Güç'ten aldığınız ders sonsuz olacaktır. Ancak, üstesinden gelmeniz gereken bir dizi engelle karşı karşıya kalırsanız ve sizi bunaltan şey sayının çokluğuysa, Savaş Arabasının tavsiyesi daha yararlı olacaktır.

-Savaş Arabası, zor bir durumda olmak ile ilgilidir. Ancak, yolda ne olursa olsun her şeyi hızlı bir şekilde çözme dürtüsüne sahiptir. Çünkü, karar vermek için fazla vaktiniz yok. Çünkü, uzun düşünmek odaklanmanızı zayıflatabilir ve kontrolü kaybederek arabanın devrilmesine sebep olabilirsiniz. Ancak, PES etmezseniz, SABIR ile üzerinde çalışmaya devam ederseniz, başaracağınızı gösterir. İşler zor olabilir. Ancak, vazgeçmezseniz kesinlikle bir zafer kazancaksınız anlamına gelir.

-Güç daha çok uzun vadeli konulara değinir. Problem gelişirken içsel bir değerlendirme yapmanızı, zayıflığın nerede olduğunu görmek için duygularınızı anlamanızı, ardından iradeniz ve kalbinizle zorlukların üstesinden gelebileceğinizi ifade eder.

-Güç sadece içsel güç ile ilgilidir. Başa gelenlerle başa çıkmak için manevi güce sahip olmak gerekir. Başınıza gelenlerle yüzleşecek kadar güçlü olamayacağınızdan endişelenmenize gerek yok. Çünkü, hayat bize sadece taşıyabileceğimiz yüklerin sorumluluğunu verir.

-Tarot simyasal bağlantıya açıktır. Simya'da yanma, Güç kartındaki Aslan tarafından temsil edilir. Gücünüz, yanmanız gereken şeye bağlı olarak gelişecektir. Güçlü bir arzunuz hüsrana uğradığında yanarsınız. İşte orası içinizdeki canavarın çıldırdığı yerdir. Bu kükreme, evcilleştirilmesi gereken içinizdeki canavarın ıstırabının sesidir. Kartın üstündeki Aslan bunu sembolize ediyor.

-Aşkta hayal kırıklığı bu yanmaya örnek verilebilir. Biriyle birlikte olmak istersiniz. Ancak, o kişiye sahip olamazsanız, İçinizdeki aslan acı içinde kükrer ve kelimenin tam anlamıyla yanıyormuş gibi hissedersiniz. Simya'da bu durum "yanmak" olarak açıklanır. Arınmak için yanmanız gerekir. Bu ateşte yanlış ve gereksiz olan herşey yanıp, uçup gider. Bu da sizi temizler ve özünüze kavuşturur.

-Savaş Arabası, dış faktörleri kontrol etmeyi öğrenmek anlamına gelirken. Güç, enerjinizi kontrol ederek dış faktörlerin size hizmet ettiğinden emin olmaktır.

-Savaş Arabası ve Güç tarot kombinasyonu, değişim, dayanıklılık ve zafer kazanmakla ilgilidir. Bir engelin üstesinden gelmek için esnek davranmanızı ve gücünüzün sınırlarını zorlayarak dönüşebileceğinizi ifade eder.

-Hiçbir zafer kısa yoldan kazanılmaz. Hedefinizi belirlerken konuya hakim ve kararlı olun. Kendinizden emin olun ve sonra üstüne gidin. Başarınızı sağlayan şey, kararlılık ve nezaketin tutarlı güç ile birleşmesidir. O zaman sizin sözünüz yasa olur.

-Savaş Arabasında ruhsal ve fiziksel güçleri temsil eden iki sfenks arabanın sürücüsü tarafından evcilleştirilmiştir ve araba dengededir. Güç kartında ise, kadın aslanın kontrolünü ele geçirmeyi başarmıştır. Bu kombinasyon, kendine güvenen, hırslı ve disiplinli bir kişiyi gösterir.

-Dikkat ederseniz Savaş Arabasının sürücüsü de Güç kartında aslanı kontrol eden kişi de kadındır. Tek başına da güçlü olan bu kartların birlikte başaramayacakları şey yoktur.

7-SAVAS ARABASI

GUC ve TILSIM 4'LUSU

Yorumlar