ITIDAL ve BÜYÜK RAHİP

-İTİDAL Yay Burcu ve BUYUK RAHIP Boğa Burcu ile temsil edilir. Bu kombinasyon, boğayı hedef alan okun yaydan çıktığını sembolize eder. İtidal kartının görevi, sağ ve sol yollardaki tüm tehlikeleri ve tuzakları ilk elden bilmek. Ardından, orta yolu bularak seyahat etmektir. Bu kartların birlikteliğinin enerjisi, tutkusu ve saflığı, kişisel sınırlarımızın hapishanesinden çıkıp özgürlüğümüze ve gerçek gücümüze giden, en kısa ve en kesin yoldur.

-14 numaralı İtidal ve 5 numaralı Büyük Rahip kartları;

1-Tutkulu bir doğayı.

2-Niyet ve eylemin saflığına yönelik bir kaygıyı.

3-Kişisel gelişime ve kusursuzluğa olan inancı paylaşırlar.

4-Her ikisi de yanlış yaptıklarında ve çaba eksikliğinde telaşlanırlar.

5-Her ikisi de, özgürlük ve itaatin eşit karışımından şekillenen cüretkar bir yapıya sahip 5 RAKAMInın numerolojik etkisi altındadırlar.

-5 numaralı Büyük Rahip, 14 numaralı İtidal kartının öteki yüzüdür. 14 numaralı İtidal kartında 1+4 ten gelen 5, 5 numaralı Büyük Rahip kartına, yani kurumlar için kabul edilebilir olana gider. İtidal ve Büyük Rahip kombinasyonunda, aşırı uçlar ortak bir noktada buluşur ve bu aynı zamanda ilişkilerde istikrarlı bir evliliği temsil eder. Burada, dengeli bir uyum vardır.

-(14)İtidal + (5)Büyük Rahip = (19)Güneş

14 numaralı İtidal ve 5 numaralı Büyük Rahip, 19 numaralı Güneş'i işaret eder. Bu 3'lü kombinasyon, mantığa uyumlu gelenekler ile yeniden doğuş ve mutluluk anlamına gelir.

-GUNEŞakıl, aydınlanma ve yerine uygun oturan şeyleri ifade eder. Güneş, sade, basit ve sınırlı şeylerden zevk almakla ilgilidir. Pek çok yönden çok yüzeysel bir kart olabilir, ancak sembolize ettiği gerçeklerdir.

-İtidal'de 1 rakamı Sihirbazın yeteneklerine ve etkileyici gücüne, 4 rakamı İmparatorun otoritesine ve yetkisine sahiptir.

-SIHIRBAZyaşayarak deneyimleyerek kendini geliştirir ve öğrenir. Tek başına etkiler ve kapıları açar. Sihirbaz ego sahibidir. Yetenekleri, fikir ve düşünceleri ile etkiler ve tam not alır.

-IMPARATOR, olgun, istikrarlı, mantıklı, saygılı, yasalara uygun, korkusuz bir kural koyucudur. Kendinden ve kendi değerlerinden emin, doğası gereği sorumluluk almaya hazır, savaşçı ve yüksek ego sahibidir.

- İtidal tarot kartında Sihirbaz ve İmparatorun nitelikleri birleşir ve 5 rakamında Büyük Rahip ile aynı düzeyde, ancak farklı uçlarda buluşur. Çünkü, Büyük Rahip, öğüt verir ve genelde verilen öğütlerin gerçeklerle ilgisi olmayabilir.

-Büyük Rahip, herşeyi yüzde yüz siyah veya beyaz olarak görür ve ayrılığı işaret eder. İtidal ise, yüzde elli griyi bulur ve entegre olmayı başarır.

-Büyük Rahip, ahlaki ilkelere uyumlu erdemli bir toplum için herşeyi bir kutuya koyarak kontrol altında tutmak ister. Kutunun dışına çıkarsanız bedel ödersiniz.

-İtidal kartında da kontrol vardır. Ancak, farklı kutudakileri harmanlar ve zaman içinde doğruyu bulur. Tıpkı çeliğin tavlanması gibi, çok sert ve kırılgan birşey çok yumuşak ve keskin, mükemmel bir bıçağa dönüşür.

-İtidal Tarot kartı, kişinin ruhunun askerlerinin kaptanı ve karanlık bir odadaki ışık huzmesidir. Sıcak ve soğuk, aydınlık ve karanlık, kuru ve ıslak, hafiflik ve ağırlık gibi zıt güç merkezlerini birleştirir. Yeni bir yol keşfetme dürtüsü ile doludur.

-İtidal ve Büyük Rahip kartları doğala karşı yapay, erdemliye karşı ukala ve bireysele karşı toplumsal olmak bağlamında bir uçtan diğer uca tezat oluştururlar. Burada, gücünüzü bildiğiniz yolda kullanmak ile soydan ve gelenekselden gelene teslimiyet çelişir.

-Büyük Rahip'te yerleşmiş olana güven ile İtidal'de zorunluklar karşısında yumuşayarak gidişata uyum sağlamak, bütünleşerek bağımsızlığı sağlar. Bu kombinasyon karşınıza çıktığında, "hayatın akışına güvenin, sizi gitmeniz gereken yere götürecektir".

-Büyük Rahip, dış benliği aracılığıyla iç sesinin konuşmasına izin verir. İçerden dışarıya gizemli olanla, görüneni birbirine bağlayan gizli yolu bilir. Bir yerden veya bir durumdan diğerine seyahat eden herkes için bir rehberdir. Büyük Rahip kartını bir kişiden çok bir kurum olarak değerlendirmek daha doğru olur.

-İtidal ise içimizdeki öğretmendir. Ölçülüdür ve üst benliktir. Onun gösterdiği yolu takip etmek, yerleşik kurumların öğrettiklerini takip etmekten daha zordur.

-Büyük Rahibin işi net olarak doğruyu yanlıştan ayırmak, ruhun huzur bulacağı ritüelleri yönetmek, doğru bilgiyi öğretmek ve kalp odasının kapısını açmaktır. Dış dünyayı deneyimlemiş olan herkesi, içsel gizemleri keşfetme yolculuğuna başlatmaktır. Nasıl ki cehennem kapısının bekçisi zebani ise, Büyük Rahip'te Cennet kapısının bekçisidir.

-Kusurun farkında olan ve zamanın gerçeklerini kabul etmeyen Büyük Rahip kişileri, bazen 2 yüzlü ve bazen hoşgörüsüz olabilir. Bazen de, öz ile değilde biçim ile ilgilenir ve sapkınlığı yasaklarken kötülüğe izin verir.

-İtidal kişileri ise, kendini beğenmişlik ve kendini hor görme, öfke ve acıma, eylem ve uyuşukluk, yasaklar ve serbestlik gibi aşırılıklar karşısında ölçülü davranabilir ve bir orta yol bulabilirler. Kendi kendine yeten özellikleri yüzünden, bazen kişisel büyüklük fantezilerine kapılabilir. Bazen de, tembel, dalgın ve özensiz olabilirler.

-İtidal ve Büyük Rahip, kendi en yüksek hakikatlerini bilerek konuşup, uyum içinde hareket ederlerse, birbirinden ilham alabilir ve Güneşe ulaşabilirler. Hem karizmatik hemde güvenilir bir lider olabilirler. Sadık takipçilere sahip oldukları gibi inşa ettikleri düzende, istikrarın kalıcılığını sağlayabilirler.

ITIDAL ve ASIKLAR

Yorumlar

Meral dedi ki…
Kupa 3, Büyük Rahip ve İtidal Tarot kombinasyonu
-Kupa 3 kutlamalar ve Büyük Rahip geleneklerle ilgilidir. Kupa 3 ve Aziz, sıradan bir kutlama esnasında birisiyle tanışmak veya eğlenceli bir arkadaş grubunu temsil edebilir. Bu kombinasyon, bağlantınızın bir arkadaş grubu içinde sık sık rastlanabilecek türden platonik bir aşk arkadaşlığı olduğunu gösteriyor.
-Büyük Rahip ve İtidal birlikteliği, maddi ihtiyaçlarla ilgili ritüel eylemlerini de içeren dualarla ilgilidir. Bu kombinasyon aynı zamanda, laik bir lider veya öğretmeni işaret eder.
Meral dedi ki…
-Sabır İtidal kartının öteki adıdır. İtidal, karşınıza çıktığında ölçülü bir şekilde dönüşmenin herkesin yarına olacağını, doğruyu bulup yararlı birşey yapana kadar harmanlamaktan ve denemekten vazgeçmemiz gerektiğini bilmelisiniz.
-İtidal, aynı zamanda başarısızlıklardan ders alarak güçlenmektir ve aynı hataları tekrarlamamaktır.
-İtidal bir salatanın sosu gibidir. Salata yemek masasına geldiğinde taze yapılmış bir sos kullanmalısınız. Sosu bekletirseniz yağ ve sirke ayrılır. Sosu salataya yemekten önce katarsanız salatanın tadı kaçar. İşte, İtidal kartında anlatılmak istenen budur.
-İtidal kartının, ilişkilerde ve iş hayatında bahsettiği ölçülülük ve zamanlama vurgusu arzu edilen dönüşümü getirecektir.
-Bir tarot açılımında İtidal karşınıza çıktığında dönüşüme hazır olmalısınız. Siz dönüşmek istemesenizde, dış etkenler tarafından duruma müdahale olacağını ve dönüştürüleceğinizi düşünmelisiniz.