IMPARATOR KOMBINASYONLARI (3)


-Tarot destesinin her bir kartı kendi içinde karmaşık anlamlara sahip olsada, açılımdaki diğer kartların hepsini etkiler. Bugün, bazı İmparator Kart ve Kombinasyonu yorumlarıyla biraz keyif, moral ve ilham bulalım.

-İmparator kartının yönetici gezegeni Mars'tır. Mars, aynı zamanda 16 numaralı Yıkılan Kule tarot kartının da yöneticisidir. İmparatorun kırmızı giysisi Mars gezegeni ve Koç Burcunu temsil eder. Mars eril enerjiye sahiptir ve savaşçı olarak bilinir. Mars keskin aletler, ateş ve yanıcı herşey ile ilgilidir. Mars, enerjik olduğunda duygusal patlamaları, uyumlu olduğunda dayanıklılık ve kararlılığı gösterir.

-İmparatorluk tahtı iktidarda olmak anlamına gelir. İmparatorun taş koltuğunda numerolojide 4 rakamının sabit enerjisini taşıyan, oyulmuş 4 koçbaşı vardır. İmparator Kartı dengeli bir özveri alanına sahip bilge bir erkek figürüdür. İmparator, objektif bakış açısına olan, iç görü ve vizyon sahibi güçlü bir kişidir.

-İmparator, dünyanın ağırlığını omuzlarında derinden hisseder ve kaostan bir düzen yaratır. Ancak, akıl süzgecinden geçirilmiş planları uygularken, duygusal değil mantıklıdır.

-İmparator, güçlü değerlerinden ve inançlarından taviz vermez. Genellikle büyük şirketleri veya devlet kuruluşlarını temsil eder. Tam kontrolden sorumlu yüksek yönetim seviyesinde ki bir liderden bahseder.

-Ters konumda İmparator, Karmaşanın ve tahribatın hüküm sürdüğü bir zamanda kontrol ve düzen eksikliğini temsil eder. İnsanların size saygı duymak yerine saygısızlık yaptığını ve onurunuzun kırıldığını ifade eder. Ters İmparator, tatminsiz ve mutsuz, özgüven eksikliği olan ve gençlerle uğraşırken kontrolü kaybeden birini gösterir.

-ASALARIN 4'LUSU VE IMPARATOR kombinasyonunda, İmparator koltuğunun 4 bacağı ve Asa 4 kartında şölen yerindeki 4 direk, bir evin dört köşesini sembolize eder ve hareket etmeyen sağlam temele oturmuş değerleri gösterir.

-Her 2 kartta 4 rakamının numerolojik etkisi altındadır. Temel atılmış, temelin üstünde sağlam yapı oluşturulmuş ve şimdi yapılmak istenen iş gerçekleştirilebilir fikri vardır. Yeni bir ilişki veya iş yaşamında, güven ve istikrar vaad eden olumlu bir ışık ve kalite vardır.

-ASALARIN4'lüsü ve IMPARATOR KOMBINASYONU bir erkek olarak ilişkiyi inşa edebilmek için imparatora, liderlik, kontrol, olgunluk ve etkileme enerjilerini kullanmasını söyler.

''SAKIN PES ETME" İmparatorluğunu bu kızla inşa et. Ama, her zaman onun katkısıyla yoluna devam et. Onu dinle. "Evin kadını mutlu olmadıkça hiç kimse mutlu olmaz '' der. Çünkü, güçlü bir adamın arkasında güçlü bir kadın olmak öncelikle mutlu bir kadın ve mutlu bir anne olmaktan geçer.

İMPARATOR ASA DÖRTLÜnün önünde olduğunda, Asa dörtlüsü neşeli kutlamaları ve ailenin birlik olmaktan gelen bütünlüğünü temsil eder. Ancak, güçlü bir adamla evliliğin kelimenin tam anlamıyla kağıt üstünde olduğunu ifade eder. Kralların Kralı olan İmparatorun, sosyal yaşamındaki hareketlilik ve aile içindeki mutlu birliktelik bu kombinasyonla gösterilir.

İMPARATOR-GÜNEŞ-ASA 4 KOMBINASYONU, otoritenin pozitifliğini, zafer sevincini ve kontrollu kutlamaları ifade eder.

-İmparator ve Güneş birlikteliği, güçlü ve egemen birini, cömert, güvenilir ve pozitif yapıya sahip bir baba figürünü işaret eder. Hem fiziksel hemde ruhsal olarak iyilik ve güzellikleri zirvede yaşama düşkünlüğünü ve yüce bir sevgiyi gösterir.

-4 Numaralı IMPARATOR, 14 numaralı ITIDAL KARTI ile karşınıza çıktığında, İmparator kendi dışındaki durumların hakimiyetinden ve kontrolünden sorumlu olmak anlamına geldiği halde, şaşırtıcı bir şekilde kendi kendinizi kontrol etmeniz gerektiğini öngören bir ifadeye dönüşür. Çünkü, 14 numaralı İtidal dengeyi sağlamak için öz disiplini harekete geçirmeyi öneren bir karttır.

-Eğer, tarot açılımınızda İmparatorun etrafında Arkana Minör kartlarından herhangi biri ortaya çıktıysa, bu İmparatorluk saltanatının farklı yönlerine vurgu yapar.

-İmparator ve Asa Dörtlüsü, neşeli bir yaşam için yapılar inşa etmeyi temsil eder.
Asa 4 kartında şölen yerindeki 4 asa ve İmparator koltuğunun 4 bacağı bir evin dört köşesi gibi hareket etmeyen sağlam temellere oturmuş değerleri gösterir.

-İmparator ve Kılıç Dörtlüsü, İmparatorun sabrını ve erdemini vurgular.

-İmparator ve Kupaların Dörtlüsü kombinasyonu, sorumluluklarını yerine getirmek için İmparator'un özünü ve kişisel bütünlüğünü oluşturan özelliklerinden vazgeçtiğini ifade eder. Çünkü, İmparatorluk mührünün yaptırımlara karşı bizi ikna eden bir gücü vardır.

-İmparator ve Sikkelerin Dörtlüsü kombinasyonu, İmparatorun güçlü mecburiyetlerin etkisi altında, sorumluluklarına odaklandığı için dar görüşlü olabileceğini ifade eder. Tılsım Dörtlüsü, İmparatorun özelliklerini daha da güçlendirerek, kendi yoluna ne kadar bağlı ve hedeflerine yakın olduğunu çevresindekilere hatırlatır.

İMPARATOR ve DÜNYA KOMBİNASYONU

-Bireysel hayatınızı iyileştirme çabalarınızda ve liderlik faaliyetlerinizde, bir çok kararı bir bütün olarak düşünmeniz gerektiğini hatırlatır. Kişisel başarılar için kararlarınız nasıl ki uyum içinde olmak zorundaysa, hedefe varmakla ilgili gösterdiğiniz çabalarınızda, çalışanlarınızla uyumlu olmalıdır.

-Bu kombinasyonda Dünya Kartı bütünlüğü ifade eder. İmparator, durumu büyük resimden değerlendirip bütünsel bir zihniyetle yönettiği takdirde, ortaya çıkacak sorunları ustaca çözecektir.

-Çözüm üretirken bireysel unsurlar ilk bakışta ilgisiz görünse bile, imparator bir bağlantı noktası bulur ve sonra uyumlu bir sonuca ulaşmak için, onu hareket noktası olarak belirler. Dikkat etmeniz gereken noktalar

1-Yetkiniz altındaki kişilerden istediğiniz disiplini, davranışlarınızla destekliyormusunuz?
2-Çalışanlarınızla uyum içindeki çabalarınız aynı hedefe hizmet ediyormu?

-Bir lider olarak niyetinize ulaşmak için yaptığınız seçimleriniz ve çabalarınız, davranışlarınızla birlikte çalışır. Kararlarınızın, davranışlarınızın ve yetkinizin ortak hedefiniz altında olanlar üzerindeki etkilerini görmezden gelmemeli, ayrıca, sık sık durum değerlendirmesi yapmalısınız.

-SAVAŞ ARABASININ YANINDA IMPARATOR, zorlu bir zaferden sonra ödülünüz liderlik pozisyonu olacak anlamına gelir.

-IMPARATOR'un önündeki BÜYÜK RAHİBE,İmparatorun bulunduğu konumdan çok uzak bir aşk ilişkisini ifade eder. Eğer, imparator nefsine hakim olamazsa, bu aşk konumuna bir engel haline dönüşebilir. BÜYÜK RAHİBE İmparatorun saltanatına el koyabilir. Ancak, İmparator Büyük Rahibenin peşinden gitmezse platonik bir dostluğun bilgeliğinden faydalanabilir.

İMPARATOR ve İMPARATORİÇE birlikteliği, kendi köklü şartlarınızda başarılı bir birliktelik yürütmek için yeterince muhteşem bir kombinasyondur.

İMPARATOR ve Sikkelerin 6'lısı veya Asaların 2'lisi karşınıza çıkarsa, güvenilir bir ortak veya bir vakıftan bağış kaçınılmazdır. Çünkü, bu iki küçük arcana kartının herikisi de ihtiyacınız olan desteği alacağınızı somutlaştırıyor. Olası yatırımınıza sessiz bir ortak veya bir hayır kurumundan bağış bekleyin.

İMPARATOR VE GÜÇ kombinasyonunda Güç adından da anlaşılacağı gibi tutkuyu, ikna yeteneğini ve dayanıklılığı temsil eder. İmparatorun disiplinli çalışması otoritesi ile birleştiğinde irade, azim ve kararlılık her alanda çoğalacaktır. Bu kartların yanında Adalet ve Sihirbaz da ortaya çıkarsa, yeni iş fırsatlarının önü açılacak anlamına gelir.

İMPARATOR VE ŞEYTAN
-En iyi ihtimalle, bu kombinasyon sadece fiziksel çekime dayanan tutkulu bir ilişki anlamına gelir. Bununla birlikte, İmparator ve Şeytan kombinasyonu daha çok, otoriter ve baskın bir kişinin güçlerini kötüye kullandığı yıkıcı ve dengesiz bir ilişkiyi gösterir.

-İmparator ve Şeytan kombinasyonu, bir otorite figürünün size ve size yakın olanlara karşı acımasız davrandığını gösteriyor olabilir. Belki de, siz yetkinizi kötüye kullanıyorsunuz ve bir krize düşündüğünüzden daha yakın olabilirsiniz.

İMPARATOR VE YILDIZ umut ve iyimserlik kombinasyonudur. Kararlı ve disipli çalışmanızla inandığınız yolda büyük başarı var anlamına gelir. Başardınız, sonunda bir ortakla umut verici bir anlaşma gerçekleşiyor. Hedeflerinizi yüksek tutun.

İMPARATOR ve ASALARIN BEŞLİSİ, bir kişinin otoriteye veya karar verme pozisyonlarında olanlara meydan okuduğunu gösterir.

-Eğer, otoriteye karşı duran sizseniz, duruşunuzu sürdürüp sürdürmeyeceğinize veya işbirliği yapıp yapmayacağınıza siz karar vereceksiniz.

-Bir seçim yapmadan önce her yolu dikkatlice düşünmelisiniz. Tehlikenin otorite ile anlaşmakmı, yoksa anlaşmamakmı olduğunun farkında olmalısınız. Bu kombinasyonda fiziksel, ruhsal, psikolojik olarak yetersiz ve ekonomik olarak aciz birinin otoriteye kafa tutuşundan bahsediliyor.


İMPARATOR VE ASALARIN ALTILISI, tanınmış bir kişinin yaptığı iyi bir iş veya başarısından dolayı alkışlandığını, kamudan ödül aldığını ve yakasına bir nişan verildiğini gösterir. Bu kombinasyon, başarıdan büyük ölçüde tatmin olmayı ifade eder.

-İmparator ve Asaların Altılısını farklı bir açıdan değerlendirdiğimizde; Asaların Altılısı, zor bir mücadeleye katlandığınızı ve savaşı kazandığınızı anlatır. Şimdi fethettiğiniz alanda ödüllerinizi toplamak için hazır olun.
-İmparator ile birlikte ise, genellikle işinizde ilerleme ve yeni bir ustalık veya patronunuzdan övgü ve terfi bekleyin.
Bunların hepsi Asaların altılısı ile bağlantılı sonuçlardır.

İMPARATOR VE ADALET kombinasyonunda, Adalet kartı genellikle yasal meseleleri temsil eder. İmparator'la bağlantılı olduğunda ise bu anlam yoğunlaşır. Şu anda sorununuz yoksa bile, yasalarla ilgili bir problem yaşama ihtimaliniz ortaya çıkabilir.


İmparator + Büyük Rahip: Bir köşe taşı işi. Bayilik.
İmparator + Aşıklar: İstikrarlı bir ilişki.
İmparator + Hermit: Emeklilik.
İmparator + Dünya: Hükümet.

İmparator + kılıç 2: Bir diplomat.
İmparator + kılıç 4: Bir hastane.
İmparator + kılıç 5: Bir suçlu.
İmparator + Kılıçların sekizi: Hapishane gardiyanı. Bir hapishane.

İmparator + Kupa Ası: Manevi bir lider.
İmparator + Kupa 7: İnternet.
İmparator + Kup 9: Bir restoran.
İmparator + kupa 10: Ailenin reisi.
İmparator + Kupa Şövalyesi: Tiyatro.

İmparator + Asa Ası: Yeni bir kariyer yolu.
İmparator + İki asa: Terfi.
İmparator + Asa Dörtlü: Evlilik.
İmparator + Asa Yedilisi: Bir akademi.
İmparator + Asaların Kraliçesi: İşletme okulu.

İmparator + Tılsımların ası: Devlet işi.
İmparator + Tılsım 3: Takım lideri.
İmparator + Tılsım 5: Büyük hayır kurumu.
İmparator + Tılsım 7: Bir bilim projesi.
İmparator + Tılsım şövalyesi: Hükümet konutu.


Yorumlar