TAROT ASIKLAR ve KOMBINASYONLARI




-Tarot Arkana Majör takımının 6. kartı olan Aşıklar, hayatınızdaki önemli bir karara veya yol ayrımına işaret eder. İster kişiler ister durumlar olsun, iki karşıt gücün uyum içinde birleşmesiyle ilgilidir. Aşıklar, gerçek aşkı ve büyük fiziksel çekiciliği gösteren ''ruh eşi kartı'' olarak da bilinir.

-Tarot açılımlarında Karşınıza Aşıklar kartı, sezgilerinizin sizi hayrınıza olana yönlendirmesine izin verir. Aşıklar, çoğunlukla iki insan arasındaki uyumu, sevgiyi ve işbirliğini sembolize eder.

- Aşıklar, romantik ve cinsel çekicilik bağlamında ortak bir amaç için, başka bir kişi ile bir araya gelmeyi ifade eder. Ancak, bazen bunların ötesine geçen karmik ve ruhsal bir bağlantıyı da temsil edebilir. Çünkü, birisiyle kurduğunuz derin ve anlamlı ruhsal bağ size koşulsuz sevgiyi öğretirken, gerçek benliğinizi bulmanıza yardımcı olur.

-Aşıklar çevresindeki kartlara bağlı olarak, ister güçlü bir iletişimi, ister fiziksel çekiciliği veya bir ruh eşini göstersin, hayatınızda aşk var ve birbirinize aşıksınız anlamına gelir. Yeni tanışmış olmanıza rağmen birbirinizi uzun zamandır tanıyormuş gibi hissedersiniz. Kartın genel teması “ikinin birliği” olduğu için burada evlilik, nişan ve yeni bir ilişkiden bahsedebiliriz.

-Kişisel düzlemde Aşıklar seçimlerinizin gücünü vurgular. İyi ve kötü, doğru ve yanlış, adalet ve adaletsizlik gibi ikilemler karşısında, seçimlerinizin ve davranışlarınızın ne kadar etik olduğunu gösterir. En zor zamanlarda en iyi seçimi yaparak kim olduğunuzu belirleyen özünüzün, nasıl şekillendiğini anlatır.

-Manevi anlamda Aşıklar, sizi en üst düzeyde hayrınıza olanla uyum içinde olmaya davet eder. Kişisel bilgeliğiniz bağlamında amacınıza en uygun seçimleriniz ve hareket tarzınız, ruhunuzun huzur bulmasını sağlıyacaktır. Herkesin hayrına olanı seçtiğinizde akıntıya karşı yüzmek zorunda kalmazsanız. Yol boyunca kolaylıkla ilerleyebilir, istikrarlı büyür ve gelişirsiniz.

-Genel olarak, Aşıklar kartını seçmek iyiye işarettir. Ancak, sonuç yapacağınız seçime bağlı olduğundan evet ve hayır sorularına net bir cevap vermez.
-Seçimlerinizi hayatınızın bir bölümünü düşünerek değil. Büyük resimden bütününü görmeye çalışarak yaparsanız, buradaki hayat dersini görürsünüz.

-Aşıklar tarot kartı, aldığınız sevgi ve desteğin bir göstergesidir. Dengeyi bulmakla ve önemli bir seçim yapmakla ilgilidir. Sağlıkla ilgili pek birşey söylemez. Refah içten dışa doğru başlar, bu kart karşınıza çıktığında duygusal sağlığınıza dikkat etmeyi unutmayın.

-Aşıklar, iş ve finans konularında önemli bir karar vermek zorunda olduğunuzu gösterir. Bu seçim, bir kariyer değişikliği, yeni bir iş yeri açmak veya yeni bir ortaklık hakkında olabilir.

-Aşıklar, çevrenizle uyumlu işbirliklerini ve iletişimi sembolize eder. Fırsatlar kendilerini beklenmedik şekillerde gösterebilir. Bazen, İş ortaklığının romantik bir birlikteliğe dönüşeceğini temsil edebilir. Her durumda, artılar ve eksiler çok dikkatli değerlendirilmelidir.

-Ters konumda Aşıklar, içinizdeki ve çevrenizdeki çatışmaları temsil eder. Suçlayacak birini bulmak yerine, sizi içinde bulunduğunuz duruma kendi davranışlarınızın getirmiş olabileceğini kabul etmek, geleceğinizi şekillendirmenin tek yoludur. Olanları daha derinden anladığınızda, kendinize daha çok güvenecek seçim yaparken ve sorumluluk alırken daha kararlı olacaksınız.

-Ters Aşıklar ilişkilerde iletişim sorunlarına işaret eder. Partnerlerden biri doğrudan ve dürüst olmak yerine konuşmaktan kaçıyor olabilir veya hayat görüşleriniz birbirinden çok farklı olabilir. Bu kartı doğru çevirmek için duygusal alevlenmelere kapılmayın. Önce ilişkinizde nerede durduğunuzu, sizin için neyin işe yarayıp, yaramadığını anlayın.

-Ters Aşıklar, iç sesinizi dinlemediğiniz için, çatışma yaşadığınızı ve huzur bulmakta zorlandığınızı gösterir. hisleriniz pusulanızdır, ona güvenmeyi öğrenin. Sıkışmış hissetmenizin nedeni, geçmişteki yanlış kararlarınızdan kaynaklanıyorsa, şimdi kendinizi affederek gerçeklere dönme ve yolunuza devam etme zamanıdır.

-Eğer bekarsanız,Ters Aşıklar bazen tutkulu bir aşkı sembolize etsede, muhtemelen bu birliktelik ciddi ve romantik değildir.

-Apdal ve Aşıklar kombinasyonu, yüreğinizin git dediği yere gitmenin büyük bir risk almak olduğu konusunda sizi uyarır. Hayatınızın bir bölümününde yeni bir başlangıç yaparken diğer bölümlerindeki sorumluluklarınızın farkında olun.

-Sihirbaz ve Aşıklar, 1'den fazla fırsat arasında çok dikkatli bir seçim yapılması gerektiğini hatırlatır. Bu kombinasyon, ilişkilerde ikilemde kalmayı sembolize eder. Sihirbaz yeni başlangıçlar getirir. Ancak, hile ve aldatmacaya dikkat edin.

-Büyük Rahibe ve Aşıklar, büyük bir karar verme aşamasında olduğunuzu gösterir. İç sesinize güvenin, hayallerinizde dikkatli olun ve gerçekçi hareket edin. Bu kombinasyon bir aşk açılımında gizemli bir şeyi, bazı gizli duyguları veya gizli bir ilişkiyi ifade edebilir.

-İmparatoriçe ve Aşıklar, sevgi dolu nazik bir teklif anlamına gelir. Bazen, aile, ev ve ilişki konularında uyum olduğunu gösterir. Bazen de, hamilelik ve çocuklarla ilgili kararları sembolize eder. Karar verirken kalbinizin sesini dinleyin.

-Aşıklar ve İmparator, anlık duygu değişimlerinde soğuk kanlı olacağınızı, seçimlerinizi pratik bir kafa ile yapacağınızı gösterir.

-Aşıklar, bir yol ayrımında olduğunuzu, İmparator geleceğinizi inşa ederken uzun vadeli düşünmeniz gerektiğini ifade eder. Bir kariyer açılımda Aşıklar, top doğrudan sizin sahanıza geldiğinde ortaya çıkar. İmparator ise, büyük düşünür ve yönü hakkında tam kontrol sahibidir.

-Bu kombinasyon Aşk ve ilişkilerde ise mantığın duyguların önüne geçtiğini ve aşkın bittiğini sembolize eder.

-Büyük rahip ve Aşıklar kombinasyonu, güven ve merhamete dayalı, geleneklere uygun ve mutlu bir ilişkiyi gösterir. Büyük Rahip sınırları belirken Aşıklar özgürleşmeye teşvik eder. Burada ki duygusal tatmin ve istikrar, uzun vadeli bir birlikteliği getirir. İş hayatında ise, tecrübenin fırsatları ayağınıza getirdiğini gösterir.

-Savaş Arabası ve Aşıklar, duygu dalgalanmalarından kaynaklanan kısa süreli bir macera anlamına gelir. ilişkinin istikrarını sağlamak zorlaştığında, kararsızlık veya cinsel gerilimin artması aldatmanın ortaya çıkmasına sebep olabilir. Çünkü, ilişki her ne kadar kontrol altında olursa olsun, Savaş Arabası partnerin zaten gitmeye hazır olduğunu gösteriyor. Çünkü, nümerolojik olarak, 7 numaralı Savaş Rabası ile 6 numaralı Aşıklar kartının toplamı 13 numaralı Ölüm kartına gider.

-Güç ve Aşıklar, bir yol ayrımında bulunduğunuzu fırsatların önünüze geldiğini temsil eder. Sabırlı ve güçlü olun herşey kendi kendine yoluna girecek. Güç, duyguların üstüne çıkmaktır. Güç kartında şefkat ve iç huzurunun bilgeliği vardır.

-Hermit ve Aşıklar, zaten var olan bir ilişkide partnerlerin oldukça içe dönük bir dönemden geçtiğini, derinlere baktığını ve birbirlerini benzer şekilde derinlemesine tanımaya başladığını gösterir. Astrolojide Hermit herşeyi analiz eden Başak Burcu, Aşıklar İkizler Burcu ile temsil edilir. Her iki Burçta Merkür gezegeni tarafından yönetilir. Partnerler farklı yönlere baksalarda aynı döngünün içinde kalmaya dikkat ederek, ilişkinin istikrarını sağlayabilirler.

-Hermit ruhani bir öğretmendir, cevapları içinde arar. Hermit ve Aşıklar kombinasyonu, ilişkilerde çok güçlü manevi bir bağlantıyı ve partnerlerin birlikte geçirdikleri saf keyfi ifade eder. Partneriniz, belki manevi bir ders, belki de çok önemli bir karar aşamasında bir yol gösterici olarak hayatınıza gelmiş olabilir.

-Aşıklar ve Kader Çarkı, kişilerden birinin kararsız olduğunu gösterir. Belki, bu kişi sizin beklediğiniz kişi değil. Belki de, siz istesenizde bu ilişki evliliğe gitmeyebilir. Unutmayın, romantizmi yakaladığınız bu dönemde dönmeye devam eden tekerlek bir şekilde uzaklaşacaktır. İlişkinin bağlılığa dönüşüp dönüşmeyeceği zamanla anlaşılacaktır.

-Aşıklar, aşk hayatınızda romantik bir dönemin başlangıcını müjdeliyor. Burada tekerleğin ne tarafa döneceği henüz belli değil. Eğer, beklentilerinizde gerçekçi olursanız, dönmeye devam eden Kader Çarkı ilişkinizi çiçek açan, zamanla gelişip güçlenen bir bağlılığa dönüştürebilir ve size güzellikler yaşatabilir.

-Aşıklar ve Kader Çarkı, kişiye romantizmin sürekli olduğunu düşündürür. Bir şans olarak karşısına çıkan bu anın kıymetini bilmez ve genelde tekerleğin geçip gitmesine izin verir.

-Aşıklar ve Adalet bir ilişkide alma verme dengesini gösterir. Ayrıca, ilişkinin istikrarı açısından bir çeşit mükemmellik anlamına gelir. Birliktelikteliği yasal hale getirmek ile ilgilidir. Bu kombinasyon, adil, dengeli ve iyi bir evliliği ifade eder. Ancak, Adalet doğru seçim yaptığınızı gösterdiği halde. Aşıklar, aşk türünden bir deneyimi gösterdiği için, bunun mutlu bir birliktelik ve kalıcı bir evlilik olması kişilere bağlıdır.

-Aşıklar kartı, birisinin sahip olmadığı şeye diğerinin sahip olduğunu ifade eder. Aşıklar, uyum içinde hareket ederek birbirini tamamlar. Aşıklar ve Adalet kombinasyonunda, terazinin kefeleri eşit hale gelir ve Aşıkların birbirini dengelediği açıklığa kavuşur. Eşlerden hiç birinin mükemmel olmasına gerek yoktur. Çünkü,, birbirlerinin eksiklerini tamamlayarak ilişkide denge, uyum ve istikrar sağlanır.

-Aşıklar ve Asılmış Adam, mevcut durumla ilgili bir seçeneğiniz olduğunu, ancak iç sesinizin işaret ettiği yolda yürümek için, fedakarlık yapmanız gerektiğini sembolize eder. Yani, aşktan vazgeçebilir veya aşkı farklı bir vizyonda yaşayabilirsiniz.

-Aşıklar ve Asılmış Adam kombinasyonunun, aşktan büyük bir ders almak ve bir şeylerden vazgeçme cesaretine sahip olmak ile ilgisi vardır. Bunu bir kez yaptığınızda yeniden canlanacaksınız.

-Ölüm ve Aşıklar kombinasyonu sağ duyuya göre doğru olan ile doğru hissettiren duygular arasındaki savaşı sembolize eder. Burada, biten ilişkinin ardından daha akıllı, daha güçlü ve kendinizin daha iyi bir versiyonu olacağınız anlatılır. Ancak, önce ölü deriyi üstünüzden atmanız gerekiyor.

-Ölüm ve Aşıklar veya Aşıklar ve Ölüm kombinasyonu, bir arkadaşlığın ilişkinin veya ortaklığın bitişini anlatır. Bu kombinasyonda Ölüm mantığın, Aşıklar duyguların temsilcisidir. Mevcut durumda duygu olsada, mantık devreye girer ve aşk biter.

-Ölüm, Aşıklar ve Güneş Kombinasyonu, tutkulu bir aşk ilişkisinin hamileliğe yol açtığını ve bir bebeğin doğumuna sebep olduğunu gösterir. Ancak, bu kartların çok tutkulu bir aşkın kendi içinde biteceğini ifade ettiğini de göz ardı etmemek gerek.

-İtidal ve ve Aşıklar, hayatınızın farklı unsurları arasında huzuru ve dengeyi bulmak ve ektiklerinizin meyvelerini almak için, sabırlı olmanız gerektiğini ifade eder. Bu kartlar birbirine yakın olduğunda, bazen aldatma anlamına gelebilir.

-ŞEYTAN ve AŞIKLAR kombinasyonu, sizi ve hayatınızı mahveden bağlardan, bağımlılıklardan veya karmik ilişkilerden vazgeçmeniz gerektiği konusunda zorunlu bir seçimle ilgilidir.
-İlk bakışta, Şeytan ve Aşıklar kartlarının üstündeki figürlerde ve hikayelerinde bazı ilginç benzerlikleri paylaştıklarını fark edebilirsiniz.

-Şeytan kartında, erkek ve kadın şeytani bir figürün altındaki karanlık zindana zincirlenmiş. Aşıklar kartında ise, aynı çift yukarıda bir melek eşliğinde cennet bahçesinde özgürce dolaşıyor.

-Nümerolojik olarak, her iki kartta uyum, sevgi ve iletişimin sayısı olan 6 rakamı ile ilişkilendirilir. 6 rakamı mistik bir sayıdır. Çünkü, Davut Yıldızı olarak da bilinen 6 köşeli yıldızda eril ve dişil unsurların birleşimi anlatılır. Altı köşeli yıldızı oluşturan dik ve ters üçgenler, eril ve dişil dengesindeki uyumu temsil eder.

-Aşıklar ve şeytan kartlarının hikayeleri bir çift etrafında döndüğü için, bu kombinasyon 2 rakamının çifte etkisi altındadır. Kartların her ikisinde de çok farklı iki insan arasındaki işbirliği ihtiyacını sembolize eden bir dualite unsuru vardır.

-Aşıklar çiftlerin hayatını dengeye getirir. Karşılıklı yardımlaşarak sorunları birlikte çözerler. Ancak, Şeytan kartı Aşıklara yakın olduğunda, duygularınızın iki kişi arasında bölündüğünü veya kariyeriyerinizde bir yol ayrımında olduğunuzu gösterir. Belki, rahat batıyor. Belki de, hiç bilmediğiniz seçeneklerİ keşfetmek için konfor alanınızdan çıkmaya çalışıyor olabilirsiniz.

-Şeytan, her zaman durumun karanlık tarafını ve bırakmanız gereken şeyleri temsil eder. Aşıklar, yüreğinizin ışığını takip etmenin önemini vurgular.

-Şeytan ve Aşıklar kombinasyonu karmik birleşmeyi temsil eder. Aşıklar kartında meleğin sembolize ettiği büyük ve saf aşk bağlantısı, yeryüzüne inerek tutkuya, sekse ve Şeytani saplantıya dönüşür.

-Bu kombinasyonda, bağımlılıklarınızın kaderinizi belirlediği sembolize edilir. Partnerlerin hayatlarındaki çalkantılar, onları birbirine bağımlı hissettirir. Bağlantının yoğunluğu nedeniyle, ilişki bazen çok ortada ve aleni. Bazen de aşırı derecede kapalı olabilir. Bu sebeple, bu ilişkide bir ikiz alev bağlantısından söz edilebilir.

Aşıklar kartı, ilişkilerde partnerlerin birbirinin aynası olduğunu ve birlikte çok daha güçlü hissettiğini temsil eder. Şeytan kartı, bu 2 gücün gölge taraflarını yüzeye çıkarır ve bu yansımalar birbirinden şifalanmak ister.

-Şeytan ve Aşıklar, bir işten diğerine geçmeyi, yer değiştirmeyi veya yeni bir ortaklığı ifade edebilir. Şeytan kartı, her zaman kurtulmanız gereken olumsuz bir kalıp içinde olduğunuzu gösterir. Bunlar, mantıksız korkular, kumar alışkanlığı ve açgözlülük gibi kendinizi koşullara zincirlenmiş hissettiren şeylerdir.

-Yıkılan Kule ve Aşıklar, eskiyi tamamen bırakıp yeniden başlama cesaretine sahip olmanızı tavsiye eder. Çünkü, ilişkiniz, işiniz ve inançlarınız hayatınızda ne varsa artık size hizmet etmiyor ve başka seçenekleri değerlendirmeniz gerekiyor. Korku veya endişelerinizin sizi engellemesine izin vermeyin ve hislerinize güvenin.

-Yıldız ve Aşıklar kombinasyonunda, tesadüfi bir karşılaşma ve ilginç birini tanımış olmaktan daha fazlası vardır. Burada karmik bir duygu birliği ve kadersel bir karşılaşmadan bahsedilebilir. Yıldız, umutlarınız, hayalleriniz ve dileklerinizdir.

-Yıldız, zor zamanlardan sonra ilk umudu temsil eder. Uyumlu olacağınızı zannederek ilişkiye emek versenizde, seçiminizin doğru olup olmadığını zaman gösterecektir. Fakat, bu kartların ardından Kılıç 10 veya Yıkılan Kule seçerseniz hiç şaşırmayın.

-Ay ve Aşıklar, cinsel eylemi de içinde bulunduran romantik bir aşkı ifade eder. Burada, hayatınızı mahvedecek mevcut seçeneğe aşık olmaktan ve bir oyalamadan bahsedebiliriz.

-Ay, ışığın yansımasıdır ve pasiftir. Aşıklar ise, seçim yaptıktan sonra hemen anında eyleme geçer.

-Astrolojik olarak Ay kartı, Ay gezegeni, Aşıklar İkizler Burcu ile temsil edilir. Ay İkizler Burcundayken bu kombinasyonun etrafındaki olaylar kritik noktalara ulaşacaktır.

Ay ve Aşıklar kombinasyonu
1- Eşiniz veya sevgiliniz olduğu halde gizemli bir yabancı ile aşk ilişkisini gösterebilir.
2- Aşk vaadine kanarak gerçekleri gözden kaçırmak anlamına gelebilir.
3- Gerçeklerin ortaya çıkışıyla hayali bir aşkın aniden bitişini anlatır.

-Pasifliği eyleme dönüştürmek için bir araya gelen bu kartlar, ilişkilerde kişinin gerçekleri gözden kaçırmasını sağlamak için, aşk vaadi ile oyalandığını gösterir. Buradaki gerçek, birini aldatmak için aşk yalanını kullanmaktır.

-Güneş ve Aşıklar kombinasyonunda Güneş baba, Aşıklar annedir. "Baba ve Anne" birbirinin arketipi ebeveyn figürleridir. Baba Ataerkildir, dışa ve eyleme dönüktür. Anne, anaerkil değerleri ve içsel alıcılığı gösterir.

-Güneş, sürdürebilir pozitif enerji ile ilgilidir. Aşıklarla birlikte büyümeyi, çoğalmayı ve bolluğu temsil eder. Güneş birşeyleri açıklıkla görmenizi sağlar ve şüpheleri ortadan kaldırır. Güneş ve Aşıklar kombinasyonu, genelde sonucu olumlu olacak bir seçimle ilgili, karar vermek zorunda olduğunuzu gösterir.

-Yargılama ve Aşıklar kartları her ikiside gizemlidir. Bu kombinasyonda hesap gününe bir uyandırma çağrısı vardır. Aşıklar, mevcut duruma devam etmek için, bilinen o zor kararı vermenizi ve fedakarlık yapmanızı ister. Bazı şeyleri geçmişte bırakmanız ve tutunduğunuz şeye tutunmaktan vazgeçmeniz gerekebilir. Durumu dürüst ve dikkatli bir şekilde değerlendirdiğinizden emin olun. Aklınıza gelmeyen başınıza gelebilir. Beklenmeyeni bekleyin.

-Bu kombinasyon, ilişkilerde ölümün ötesinde bir aşkı, geçmişe saygıyı veya birinin hatırasını korumayı ifade edebilir. Bazen, ilk görüşte aşk anlamına gelir. Bazen de, mevcut ilişkide, hesaplaşmadan sonra tereddüt biter ve kırgınlık ortadan kalkar. Yeni bir başlangıç hayatınıza neşe getirecektir.

Olumsuz konumda Aşıklar ve Yargılama
1-Nekrofili(ölüsevicilik) gibi bir sapkınlık
2-Demans
3-Size musallat olmuş bir vampir
4-Bir intihar anlaşmasını ifade edebilir.

-İtidal, Yargılama ve Aşıklar Kombinasyonu, ilerde sizi bir mayın tarlası beklediği konusunda uyarır. Üstelik, bir de duygularınız çok yoğun ise, bu işe hiç kalkışmayın. Çünkü, Aşıklar sıklıkla bir ihanete uğradığınızda, bir aşk üçgeni içinde kaldığınızda ve bir karar aşamasında olduğunuzda karşınıza çıkar. Seyrek olarakta, gerçek aşklara atıfta bulunabilir. Burada, Yargılama zor bir kararı gösteriyor. İtidal ise, kararınızda ölçülü ve kontrollü olmanızı tavsiye ediyor. Yanlış bir karar, mevcut durumun çok kolay tersine dönmesine sebep olabilir.

-Dünya ve Aşıklar, Bir döngünün tamamlandığını ve bir yol ayrımına girdiğinizi ifade eder. Ayrıca, bazen seyahat edeceğiniz yer veya taşınma konusunda bir karar almakla ilgili olabilir. Bu seçim sizin ve sizi hoş sürprizler bekliyor olabilir.

Yorumlar