ASIKLAR ve KUPALARIN 2'LISI



-Aşıklar ve Kupa 2'lisi ilk bakışta birbirine çok benzeyen tarot kartlarıdır. Birçok kişi bu kartlar arasındaki farkın ne olduğunu merak eder. Aşıklar kartı ve Kupa 2'lisi okumalarında sorun yaşamamak için, aralarındaki birkaç önemli farkı ele alalım. Böylece, bu iki tarot kartını daha iyi anlayabilir ve karşınıza çıktığında daha iyi yorum yapabilirsiniz.

-Öncelikle, benzer görünümde olan Aşıklar ve Kupa 2'lisi arasındaki benzerliklerden bahsedelim.
1-Her 2 kartta da biri erkek diğeri kadın 2 figür var.
2-Her 2 kartta da kanatlı bir melek, bir tepe ve tümsek sembolleri var.

-Şimdi Aşıklar ve Kupaların 2'lisi arasında 3 temel farkı inceleyelim.

1-Tarot destesi içinde Aşıklar arkana majör, Kupaların ikilisi arkana minör takımına ait kartlardır. Arkana majör kartları, genellikle büyük hayat dersleri ve temaları ile ilgilenirken. Arkana minör kartları daha çok günlük yaşam koşulları ile ilgilidir.

-Yani, Aşıklar kartı hayatınızda daha önemli bir konu veya hayat dersi ile sınanmak anlamına gelirken. Kupaların ikilisi gün içinde önemsiz ve geçici bir ayrıntı ile uğraştığınızı gösterir. Fakat, meselenin bir ayrıntı olması konunun önemsiz olduğu anlamına gelmez. Sadece, geleceğinizi etkileyecek büyük bir hayat dersi olmadığını gösterir.

2-Aşıklar ve Kupaların 2'lisi arasında diğer önemli bir fark, Aşıklar kartında figürler çıplak olduğu halde, Kupaların 2'lisinde oldukça hoş bir şekilde giyinik olmasıdır.

-Tarot kartları içinde çıplaklık teması oldukça bol kullanılmıştır. Bunun sebebi, çıplaklığın dürüstlüğü, açıklığı ve savunmasızlığı temsil etmesidir.

-Aşıklar kartında kadın ve erkek figürün çıplak olmasının seks ile ilgili olduğu tamamen doğru değildir. Bu kart, birisinin diğer kişinin tüm yönleriyle açıkça ve savunmasız bağlantı kurma isteğini yansıtır. Sekste bir tür yakın bağlantıdır. Etrafındaki kartlara bağlı olarak, bazen Aşıklar kartı da seks anlamına gelebilir.

-Dolayısıyla, figürler arasındaki bağlantının derinliğini daha yakından incelendiğinde, 2 kart arasındaki fark daha iyi ortaya çıkıyor.

3-Aşıklar ve Kupa 2 kartları arasında başka bir diğer fark, kadın ve erkek figürlerin bakışları ve baktığı noktaların farklı olmasıdır.

-Kupaların 2'lisinde çiftin birbirlerine bakışları ve ikram ettikleri kupalar, bazen romantik bir karşılaşmayı, bazen de yeni bir arkadaşlığı veya bir ortaklığı temsil edebilir.

-Aşıklar'da ise durum daha karışıktır. Aşıklar, arkana majör kartı olduğu için, bu birlikteliğin sadece, 2 kişinin tanışması olmadığını düşünmeliyiz. Burada, hayati öneme sahip ve etkileri kalıcı olacak bir seçimden bahsedebiliriz. Erkek figür kadında ki güzelliklere ve iyiliklere bakarken. Kadın gökyüzüne odaklanmış. Yani, seçiminin ilahi olanla bağlantılı olduğunu ve kaderine yazıldığını hissediyor.

Aşıklar kartı, Kupaların 2'lisi ile eşleştiğinde, bu ruh eşinizin ortaya çıktığının bir göstergesidir. Bu klasik tarot kombinasyonu, kartları seçtiğinizde daha birisinin kalbinizi eritmeye başladığını temsil eder.

AŞIKLAR KARTINDA kadın figür, Melek Rafael tarafından korunuyor ve kutsanıyor. Kadın ve erkek arasında büyük kozmik bir bağ var. Bu bağlantı dengeli ve uyumlu hisler içinde bir birlikteliği sembolize ediyor. Ancak, kadının arkasında kökleri topraktan beslenen meyve ağacına sarılmış bir yılan var. Bu canlandırmayı kişinin hırs, ihtiras ve duygusallık dünyasına düştüğü zamanların bir hikayesi ile bağlantılı olduğunu düşünmeliyiz.

Kupaların 2'lisinde masmavi gökyüzünün altında ve ayakta gözlerinin içine bakarak bardaklarını değiştiren kadın ve erkek, aralarındaki kozmik elektriği koruyacaklarına, en doğru ve en onurlu davranışlar içinde olacaklarına dair birbirlerine söz veriyor.

-Kadın ve Erkeğin arasında ateş elementini sembolize eden kanatlı aslan başı ve birbirine sarılmış 2 yılan sembolü var. Bu sembol, partnerlerin hırs ve ihtirası dengede tutacaklarını işaret eden bir mühürdür. Bu mühür karttaki figürlerden ve sembollerden soyut ve havada olduğu için, kartın üstündeki kişiler bu mührün farkında bile değildir.

-Kupa 2'lisi, romantizm, iş veya para konularında başka bir kartın yanında olduğunda da, danışılan konuların olumlu olacağını işaret eden kartlardan birisidir.

-Kupaların 2'lisi genellikle gözgöze gelmeyi, aşka dayalı evliliği, ideal eşleşmeyi, paylaşmayı, ortaklıkları ve anlaşmaları temsil eder.

-Kupaların 2lisi, Aşk ve ilişkilerde gelecekteki ruh eşiyle ilk öpücüktür. Bundan böyle partneriniz ile aranızda, bir bağ oluştu anlamına gelir.

-Kariyer açılımlarında ise, harika bir iş fırsatı ve yeni bir işe başlamak veya yeni bir ortaklık anlamına gelebilir. Bazen de, yeminli bir düşmanla bir ateşkesi temsil edebilir.

-Bu kart ters konumda veya olumsuz kartlarla karşınıza çıktığında, işten veya ortaklıktan ayrılmak veya olumsuz kariyer hamleleri anlamına gelebilir.

-Eğer Kupaların 2lisinin etrafında SİKKElerden bir kart bulunuyorsa 2 kişi bir serveti paylaşma konusunda anlaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

-Bir tarot açılımında Kupaların 2'lisinin etrafında çok sayıda ASALAR takımından kartlar ortaya çıktığında, kişinin bir ilham perisi olduğunu gösterir. Yeni bir aşkın sanatsal alanda büyük bir başarıya imza atmasına sebep olacağını ifade eder.

-Kupaların 2lisi KILIÇ takımından kartlarla birlikte göründüğünde ise, bu çok özel bir duruma anlatır. Çünkü, Kılıçlar fikirleri ve kelimeleri temsil eder. Tutkunu olduğunuz bir konuda, tepkilerinizin ciddiye alınmadığını ve çok önemsediğiniz bir problemin önemsizmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade eder. Bu durumda yolunuza çıkan ilişki, geriye dönük bir ilişki veya ortaklıktan daha iyi bir fikir olacaktır. Geçmişi bırakın geleceğe odaklanın.

-Kupaların 2lisi arkana minör kartlarından olmasına rağmen, arkana majör kartlarından 2 numaralı BÜYÜK RAHİBE ve 12 numaralı ASILMIŞ ADAM kartlarından daha güçlüdür. Çünkü, 2 ve 12 numaralı bu kartların, hangi yöne evrilecekleri çevresindeki kartlara bağlıdır. Büyük Rahibe veya Asılmış Adam Kupaların 2'lisi ile birlikte ortaya çıktığında, yaşanacak gelişmelerin harika bağlantılara sebep olacağını ifade eder.

-İMPARATOR ve KUPALARIN 2'lisi, ruh eşiniz olduğunu düşündüğü için size ilgi duyan ve çok değer veren bir adam getirir.

-BÜYÜK RAHİP ve KUPALARIN 2'lisi iş yaşamında başarılı bir kariyer anlamına gelir.
-Bir aşk ilişkisine giriyorsanız daha önce hiç ulaşamayacağınızı düşündüğünüz bir dünyaya gireceğinizi haber verir.
-Ancak, bu kombinasyon kendinizi savunmanız gerektiğinde bağımsız olmayacağınızı ve bir ustanın sürekli hizmetçisi olacağınızı hatırlatmak için karşınıza çıktı.

-ŞEYTAN ve KUPALARIN 2'lisi çok otoriter yeni bir patron veya uyuşturucu ve madde bağımlılığı olan yeni bir sevgili getirir.

Yorumlar