KILIC ASI ve KOMBINASYONLARI


-Kılıç Ası zekanın sembolüdür. Kılıcın ucundaki defne çelengi zaferi, taç iyilikte ve kötülükte kişinin tüm isteklerinin mutlak gerçekleşeceğini temsil eder. Bulutların içinden uzanan el ilahi güç ve kılıcın 2 tarafından sarkan palmiye yaprağı zafer işaretidir.

-6 adet alev şeklindeki Yod zafer anlamındaASALARIN 6'LISIna bir göndermedir. Dağların zirvelerindeki soğuk manzara aklın sembolüdür. Çünkü, Kılıç Ası duygusal olmayan bir tarot kartıdır.

-Kılıç Ası, Yıkılan Kule veya Savaş Arabası kadar olmasada, içerdiği mesaj güç ve otorite yeteneğine sahip olduğunuzu gösterir. İhtiyaç anında güçlü ve güvenilir olan kılıç, önüne gelen herşeyi keser ve arzu ettiğiniz şey için doğru olanı yapmayı temsil eder.

-Kılıç Ası, fikirlerinizi yüksek sesle söylemenizden değil, çözüm arayışından, açık yürekli ve cesaretli olmanızdan bahseder. Hayal gücüyle değil gerçeklerle ilgili olan bu kart umudu, başarıyı ve zaferi sembolize eder. İyice düşünür ve akıllıca hareket ederseniz kesinlikle zirveyi fethedeceksiniz. "Bilinciniz zaten yapmanız gerekeni biliyor. Zorluklarla karşılaştığınızda iç sesinize güvenin. Bu herşeyi keskin bir bilgelikle halledeceğinize dair Kılıç Ası'nın size verilmiş sözüdür."

-Kılıç Ası, kafa karışıklığını ortadan kaldıran ve netlik getiren bir tarot kartıdır. Beyin gücümüzü harekete geçirerek, bizi beceri sahibi olmaya teşvik eder. Bazan, inanç sistemimizden farklı insanların içinde kaldığımızda, Kılıç Ası kendi inançlarımız ile onların inançları arasındaki farkı farketmemizi ve başarılı olmak için ihtiyaç hissettiğimiz karakter gücünü ortaya koymamızı sağlar.

-Kılıç Ası, eski inançları, olumsuz düşünceleri, utancı ve suçluluğu geride bırakma zamanının geldiğini ifade eder. Zirveye giden yolda dağlar çok yüksek görünse bile, desteklendiğinizi bilerek bu yola girin. İlk adımlar imkansız görünebilir. Hedefinize varmakla ilgili cevaplar belirsiz ve bulanık olabilir. Ancak, Kılıç Ası zihin gücüyle herşeyin üstesinden gelebileceğinizi söylüyor.
-Tarot açılımlarınızda görünen Kılıç Ası, sizi geride tutan yapıları indirmek için elinize verilen bir araçtır. Kılıç Ası düşünce ve inanç sistemleriyle ilgilidir. Yeni başlangıçlar yaratmak için kullanılan zihinsel enerjinin gücüdür. Bir tarot açılımında iletişim söz konusu olduğunda atılım yapmanız gerektiğini gösteren bir karttır. Ancak, başkalarının verdiği tavsiyelerle değil, kendi haklılığınıza ve yüreğinizin gücüne inanarak mücadele etmeniz gerekiyor.

- "Kılıç Ası, genellikle danışan kişi kendini yalnız hissettiğinde ve tek başına mücadele vermek zorunda kaldığında ortaya çıkar."
Tek başınıza önünüzdeki engeli indirme cesaretini göstermeniz gerekiyor. Kendinizi kafanızı duvara vuruyormuş gibi hissedebilirsiniz. Ancak, haklıyken haksız duruma düşmeden doğru hareket ederseniz, yani kılıcı usule uygun ve doğru kullanırsanız. Fikriniz olması gereken yere gidecek olsun dediğiniz olacaktır. Çünkü, Kılıçların Ası aynı zamanda "İlahi Adalet'in Kılıcı"dır.

-Bunun anlamı;
-Sizin gerçeklerinize, inançlarınıza ve fikirlerinize yer var.
-Dışarda sizinle aynı düşünceleri ve fikirleri paylaşan çok insan var.
Sizin gibi benzer düşünceleri paylaşan insanlarla daha fazla zaman geçirmeniz kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

-Bir aşk tarot açılımında Kılıç Ası, ilişkiler söz konusu olduğunda, kişinin yüksek ideallere sahip olduğunu gösterir. Kişinin partneriyle arasında entelektüel bir bağ olduğunu hissetmesi gerekir. Bu bağlantı yoksa, acı çekmeye başlar. Eğer, danışan bekarsa Kılıç Ası eğitimli ve küresel bir bakış açısına sahip birisiyle tanışmak anlamına gelir.

-Bir kariyer açılımında Kılıç Ası, entelektüel çalışmayı ve yasal görevleri ifade eder. Orduda veya polis teşkilatında çalışmak anlamına gelir. Ayrıca, bu kart kariyer hayatınızdaki anlaşmazlıklarda ve rekabetçi çalışmalarda zafer kazanmayı anlatır.

-Bir Evet-Hayır sorusuna Kılıç Ası'nın cevabı büyük olasılıkla Evet'tir. Özelliklede sorunuz yeni bir iş, ev veya ilişki hakkındaysa daha da olumludur.

-Kılıç Ası, kişinin duygularına entelektüel bir anlayış aradığını gösterir. Bu kişi muhtemelen bir uçtan diğer uca birçok duyguyu deneyimlemiş ve şu anda iyi bir yerdedir. Birisinin hakkınızda ne hissettiğini öğrenmek istiyorsanız, bu kişinin fikirlerini sizinle çok uyumlu olduğunu hissettiği anlamına gelir.

-Kılıçların Ası büyük bir güç ve kuvvete sahip olduğundan, geniş kapsamlı sonuçları olabilecek birşeylerin değişmek üzere olduğundan emin olabilirsiniz. Kılıç Ası, çözümden önceki çatışmayı gösterir. Başlangıcı, doğurganlığı, ifade edilmemiş yaratıcılığı ve işbirliğini sembolize eder. As'lar, arkana majör ve arkana minör kartları arasında bağlantı kartlarıdır. Bu yüzden kişisel olmayan, ancak güçlü enerjilerin hayatınıza girmesine izin verirler.
-Kılıç Ası, 55 RAKAMI/10 ve 1 RAKAMIsayıları ile ilgilidir. Bu sayılar, kaçınılmaz ve geri dönüşü olmayan bir değişimi ifade eder. Bu rakamların yüksek enerjisini, yarıştaki derecenizi yükseltmek için kullanmalısınız.

-Kılıç Ası kişileri, çok zeki, yenilikçi ve fikirlerle dolu birisidir. Entelektüel faaliyetlerde en iyisini yapar, İstediklerini ve ihtiyaç duydukları şeyi elde etmek için zihin gücünü kullanırlar. Bu kişiler yaşamlarındaki sorunlarla yüzleşmek için duygusal değil, aklıyla hareket eder.

-Kılıç Ası kişileri üst düzey okur yazarlık becerilerine sahiptir. Bir tartışmayı veya mücadeleyi kaybettikleri pek görülmemiştir. Risk almayı sever, rekabet zamanlarında pozisyonunu bırakmaz ve mücadele ettiği konuda uzmandır. Bu kişiler genelde huzursuz ve sürekli gergindir. Bazan, kafalarının içinde düşüncelerine odaklarında adeta kaybolur ve herşeyle bağlantılarını keserler.

-Kılıç Ası hızlı karar vermekle ilgili olduğundan, ters geldiğinde sorununuz ne olursa olsun, silahı kullanacak kişi siz olduğunuzdan aceleci hareket etmeyin. Kılıcı hızlı savurmak ve işi bitirmek arzu edilen ve kolay bir çözüm gibi görünsede sonuçları sonsuza kadar süreceği için, çok düşünün. İyi düşünün.

-Ters konumda kılıç ası, fikirlerin ortaya çıkarılmasının engellendiğini ve kafa karışıklığı yaratıldığını gösterir. Kişinin hafıza eksikliği veya konsantrasyon eksikliği olduğu anlamına gelir. Kılıç Ası tamamen gerçeklerle ve doğrularla ilgiliyken, ters kılıç ası yalanlar ve ihanetle ilgilidir. Bu kart, bazan danışanın konuşurken kelimelerini seçmeye dikkat etmesi konusunda bir uyarı olabilir.

-Ters Kılıç Ası, hiç yoktan çatışma çıkarmak isteyen birini işaret eder. Bu kişiler, kendilerini destekleyen gerçekçi iddiaları olmadığı halde hak iddia ederler. Mantıklı bir sebep gösteremez, hem konuyu gerçeklerden saptırır hemde başkalarını yanıltmaya çalışırlar. Sağ duyudan yoksun ters Kılıç Ası kişileri, bazan aşırı gösterişli, bazan içe dönük ve uyumsuz olabilirler. Konuştukları kelimeler sadece bir sürü saçmalıktan ibarettir.

-Ters Kılıç Ası, felaket, yıkım, olumsuz güçler ve nefretin sevgiye galip geldiği zamanlarda ortaya çıkar. Bu kart, haksız ve adaletsiz bir karar veya durum olarak algıladığınız şeyden kaynaklanan hayal kırıklığıdır ve düşmanlık zamanını gösterir.

-Sağlıkla ilgili olarak ters kılıçların Ası'nın mesajı, hastalıktan korunmanın tedavi etmekten daha iyi ve doğru olduğunu ifade ediyor olmasıdır.


KILIC ASI KOMBINASYONLARI

-Yaratma ve yok etme yeteneğine sahip taze bir enerji dalgasını sembolize eden Kılıç Ası bütün tarot açılımlarında güçlü bir karttır. Neyin yaratılması gerektiğini ve neyin yok edilmesi gerektiğini etrafındaki kartlardan anlamaya çalışabilirsiniz.

-Bir tarot açılımında 2 adet As bir düğün anlamına gelir. 3 As finansal konularda yasal işlemi ifade eder. Bir tarot açılımında ortaya çıkan 4 adet As, özel yaşamınızda ve kariyer hayatınızda en iyi şanslara sahip olduğunuzu gösterir.

-DUNYA ve KILIC ASI, birlikte göründüğünde, olumsuz bir tutum veya zihniyetin işareti olabilir. İyi tavsiyeler almaya isteksiz birini gösterdiği gibi, inatçı bir tutum ve bakış açısı anlamına da gelebilir.

-KILIÇ ASI ve DÜNYA = Açıklık, Gerçek ve Dürüstlük anlamına gelir. Bir şeyi bir sonraki seviyeye taşıma veya tamamlanmasını sağlama potansiyeline sahip olduğunuzu gösterir.

-BUYUK RAHIP ve KILIC ASI, hayatınızdadaki koşulları değiştirmeye çalıştığınızı, ancak bunun boşuna enerji kaybı olduğunu ifade eder. Dikkatinizi dağıtmadan hedefinize odaklanmanın yolunu bulmalı ve planlarınızı gerçekleştirmek için hararetle çalışmalısınız.

-KADER CARKI ve KILIC ASI, memnun olmadığınız bir durumda sıkışıp kaldığınızı ve bir umutsuzluk hissi içinde çıkmaza girdiğinizi sembolize eder. Mümkünse Olumlu niyetlerle baştan başlayın, hedefinize odaklanın ve özellikle dikatinizin dağılmamasına dikkat edin.

-KILICLARIN ASI ve TILSIM ASI, destek eksikliğini anlatır. Bu kombinasyon gerçek niyetini ortaya çıkarmayan birisinin göstergesidir. Çevrenizdekilere karşı çok dikkatli olun. Bilhassa iş ve maddi konularda art niyetli insanlar etrafınızı sarmış olabilir. Başkalarının hayatınızı olumsuz etkilemesine ve sizi yanlış yönlendirmesine izin vermeyin.

KILIC ASI ve TILSIM 2 kombinasyonu, eğer yazarlıktan kazanç sağlayan biriyseniz, başarıya giden doğru yolda olduğunuzu, yazar değilseniz düşüncelerinizi kalem ile kağıda dökerek başaracağınızı gösterir. İfadeleriniz kitleler tarafından olumlu karşılanacak ve başarıya ulaşacaksınız. Tılsım 2 ve Kılıç Ası, finansal kazançların, başarının ve zaferin size ait olduğunu gösterir.
-KILIC ASI ve KUPA ASI, havada bir romantizm var anlamına gelir. Aranızda derin bir ruhsal bağlantı olan birine aşık olacaksınız ve zekanız bu birliktelik sayesinde daha da gelişecektir. Eğer, zaten evliyseniz bu kart eşiniz ile aranızdaki yenilenmiş tutkuyu gösterir. Romantik bir tatil yapabilirsiniz.

-KILIC ASI ve TILSIM 5'lisi kombinasyonu, konsantrasyon eksikliğini gösterir. Dikkatinizi toplamakta zorlandığınız bir projeyi tamamlayamıyor olabilirsiniz. Sizi başarmaktan alıkoyan şeyleri tespit edin. Bunu yapmak kolay olmayabilir. Fakat, başarmak için buna mecbursunuz. Göreve odaklanmak için kendinizi zorlamalı, gerekirse zihninizi meşgul eden gereksiz konulardan temizlemek için meditasyon yapmalısınız.

TILSIM 5'lisinden sonra gelen KILIÇ ASI ise, mali problemlerin üstesinden gelinebileceğinin işaretidir. Bu kombinasyon beceriksizlikten kurtulmak ve sakarlıklarıyla başedebilmek anlamına geldiği gibi, sizi aşağıya çekmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışan birine ya da bir baş belasına karşı zafer kazanmak anlamına gelir.

-ASALARIN 5'lisinin yanında Kılıçların Ası, bir yarışmayı kazanmayı ya da muhalefete karşı üstünlük kazanmayı ifade eder.

- Kılıçların 2'lisinin yanında Kılıç Ası bir çatışmayı bitirmek, ya da kilitlenmeyi kırmak için ısırgan otu tumak gibi bir durumla karşılaşılacağının işaretidir.

- ADALET kartının yanında Kılıçların Ası, lehinize alınan yasal kararlar yaşamınızda köklü değişiklerin sebebi olacak ve hiç bir şey eskisi gibi olmayacak anlamına gelir.

- AŞIKLAR'ın yanında KILIÇ ASI, aşk güzel bir şeydir ve duygusal olarak insanın ruhunu fetheder. Duygusal olabilirsiniz, ama duygusal değil mantıklı hareket etmelisiniz ve davranışlarınızda net olmalısınız anlamına gelir.

- YIKILAN KULE'nin yanında KILIÇ ASI yaşamında aniden çıkan fırtınada davranışlarınızın sonuçlarını çok iyi düşünmelisiniz, yangına körükle gitmemeli, fırtına geçene kadar sakin ve güvende olmaya çalışmalısınız.


Kılıç Ası + Apdal: Yeni teknoloji öğrenmek. Yeni mezun.
Kılıç Ası + Büyük Rahibe: Dedektiflik çalışması. Okuma. Ders çalışma. Araştırma
Kılıç Ası + Büyük Rahip: Muhasebe. Muhasebeci. Yeni okul.
Kılıç Ası + Yargılama: Politika. Zihinsel bir sorunu çözmek.
Kılıç Ası + Dünya: Zihinsel bir meydan okuma.
Kılıç Ası + Tılsım Ası: Destek eksikliği ve Gelir kaybı anlamına gelir. Bunun sebebi, As Kartlarının, temsil ettikleri elementlerin en saf hali olmasıdır. Kılıçların Ası akıldır ve Tılsım Ası maddedir. Hava ve Toprak birlikte rüzgarda savrulan kağıt para gibidir. Bu kombinasyon belirli bir zaman diliminde, kişinin parasının parmaklarının arasından kayıp gittiğini hissettiği yer ve andır. Hava ve Toprak bir araya geldiğinde, kişinin temelsiz ve yaşadığı hayattan tatminsiz hissettiği anlamına gelir. Bu kişiler, yeni bir yol isterler. Ancak, bu geçiş esnasında genellikle uyum sağlayamazlar. İlişkilerinde destek ve içerik eksikliği olduğunu hissederler. Yeni bir yolda ilerlemek için destek ve çözüm arayışları esnasında, genellikle ya işten izin alır. Ya da, iş ile ilişkilerini keserler.
Kılıç Ası + Tılsım 2: Edebi yetenekler.
Kılıç Ası + Tılsım 3: Rekabetçi bir takım. Entelektüel çalışma.
Kılıç Ası + Tılsım 4: Mali zafer. Üst sınıf toplum.
Kılıç Ası + Tılsım 5: Konsantrasyon zorlukları.
Kılıç Ası + Tılsım 7: İş tatmini eksikliği. Daha fazla teşvik edici çalışmaya ihtiyaç var.
Kılıç Ası + Tılsım 8: Yeni işyeri politikaları.

Kılıç Ası + Kupa Ası: Manevi aşk. Birinin aklına aşık olmak.
Kılıç Ası + Kupa 2: Görüşlü bir ilişki.
Kılıç Ası + Kupa 3: Sosyal ortamlarda zafer. İstediğinizi elde etmek için doğru insanları tanımak.
Kılıç Ası + Kupa 5: İletişimde bozulma.
Kılıç Ası + Kupa 6: Disiplin.
Kılıç Ası + Kupa 9: En yüksek potansiyelinize ulaşmak.
Kılıç Ası + Kupa 10: Zorlu mükemmellik.
Kılıç Ası + Kupa Şövalye: İkna.

Kılıç Ası + Asa Ası: Tutku. Tutkunuza dayalı yeni bir iş veya ilişki. 
Kılıç Ası + Asa 2: Maddenin zihni. Güçlü fikir nedeniyle zafer.
Kılıç Ası + Asa 3: Yeni bir dil öğrenmek.
Kılıç Ası + Asa 8: Müzik. Müzik çalmayı öğrenmek.
Kılıç Ası + Asa Dokuzu: Her şeye rağmen zafer.
Kılıç Ası + Asa 10: Zihinsel olarak sıkı çalışma.
Kılıç Ası + Asa Prensi: Güçlü bir kişilik. Oyunculuk yeteneği.
Kılıç Ası + Asa Kraliçe: Zorlu bir kişi.
Kılıç Ası + Asa Kral: İnatçı bir lider.

Kılıç Ası: Bir fikir duvarı. Ayakta durmak. Bir tartışmayı kazanmak.
Kılıç Ası + Kılıç 2: Arabuluculuk. İnançlarınıza sadık kalmak. atılganlık. Mantık ve akıl dünyası. Duygusal olmayan konular.
Kılıç Ası + Kılıç 3: Acı. Kızgınlık. Kendini sabote etme. Fikir ayrılıkları
Kılıç Ası + Kılıç 4: Barışı seçmek. Yerleşmek.Dinlenme, meditasyon.
Kılıç Ası + Kılıç 5: Savaş. Düşmanca bir durumda olmak. kavgalar
Kılıç Ası + Kılıç 6: değiştirmeyi seçmek. Tutum değişikliği. Hareketli.
Kılıç Ası + Kılıç 7: Kendi oyununu oynamak. İnsanların görmek istediklerini görmelerine izin vermek. İnsanları içeri almamak.
Kılıç Ası + Kılıç 8: Neye ve kime inanacağından emin değil. Daha fazla özgüvene sahip olma ihtiyacı.
Kılıç Ası + Kılıç 9: Başkalarının fikirleri hakkında endişelenmek. Yeni bir durum kaygı yaratır.
Kılıç Ası+ Kılıç 10: Yanlış yolda. Yenileme ihtiyacı. Birşeyi bitirmeyi seçmek.
Kılıç Ası ;+ Kılıç Prens: Saf yetenek. Zihinsel bir test. Bir sınav.
Kılıç Ası + Kılıç Şövalye: Güçlü bir aktivist.
Kılıç Ası + Kılıç Kraliçe: Alaycı görüşler. Tehlike.
Kılıç Ası + Kılıç Kral: Ustalaşmak için yeni bir beceri. Entelektüel dünyada zafer.
KILIC KRALI ve KOMBINASYONLARI

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Merhaba kılıç ası ve ölüm kartı
Meral dedi ki…
Kılıç Ası'nın mesajı açık ve net. Gercekler eninde sonunda ortaya çıkacak, hayatınızda yeni bir dönem başlayacak ve herşey daha iyi olacak. Ancak, önce eskiyi bırakmanız gerekiyor.
Ölüm ve Kılıç Ası tarot kombinasyonu eski düşünce kalıplarının sonunu, yeni ve net düşüncelerin doğuşunu temsil eder. Bu kombinasyon kisiyi korkularıyla yüzleşmeye ve değişimi kabule zorlayan dönüşümü, fedakarlığı ve yeniden doğuşü temsil eder.
Bazen büyumek sadece eski kalıpların ve düşünce biçimlerinin ölümüyle gercekleşir.Bu dönüşumle yeni fırsatlar ve yeni başlangıçlar ortaya çıkar.