IMPARATOR ve OLUM




-İmparator, bilgelik ve rehberlik sunma, aynı zamanda sağlam ve kararlı olma, yetki ile alınan kararlar ve bir güç ya da konumdan dolayı hareket etmeyi gösterir. Otorite, baba figürü, yapı ve sağlam temel anlamına gelir.

-Ölüm, bir döngünün sonu ve diğerinin başlangıcı. Daha büyük amaçlar için eskiden sıyrılıp yeniye hazırlanmak. veya olası para veya mal kaybını gösterir. Ölüm, sonları, değişim, dönüşüm ve yaşam döngülerini işaret eder. Ölüm, hayatınızı neşe ve umutla doldurmanızı ve geçmişinizi geride bırakmanızı ister.

-Ölüm ve İmparator Kartları, kutupsal mutlulukların niteliklerine sahiptir. Her 2si de Mars gezegeni tarafından yönetilir, işlevlerinin, bölgelerinin ve yetkilerinin tanımında çok nettir. Görevlerini yerine getirirken yumuşamaz ve yumuşatılamazlar. Ölümüde İmparatoru da evcilleştiremezsiniz, siz onların karşısında evcilleşirsiniz. Bu 2 kart bir birlerini mükemmel bir şekilde dengelerler ve her 2si de son derece güvenilidir.Ölüm yapılandırılmış olanı imha ve yok eder. İmparator, organize eder ve kurar. Her 2 kartta güçlerini uygulamada dramatiktirler.

-İmparator, Ölümü meşru kılar ve ona kendi düzeninde gelişen olaylarda yer vermekten gurur duyar. Ölüm, her şeyi değişken kılar, böylece yasanın kendisi sürekli değişir, uyarlanabilir, canlı olur ve dinamiklik kazanır. İmparator, kendi hiç bir çıkarı olmadığı halde insanları insanlara karşı kullanarak değiştiren ve ölümlere neden olan bir kanaldır..

-İmparator, zırhlıdır, aydınlığın hizmetinde bir savaşçıdır. İmparatorun işi ve sorumluluğu, bir şeylere anlam kazandırmak, kaostan düzen çıkarmak, sahtekerlığı çürütmek, normal olanla istisnalar arasında barışı sağlamaktır. İmparator, yasalarına meydan okumak için hiç bir gizli ve özel güce izin vermez. İmparatorun sloganı şudur; "her şeyin bir açıklaması vardır."

-Ölüm de zırh giyer, karanlığın hizmetinde bir savaşçıdır. Ölümün görevi, bilinenin sınırını oluşturmak ve bu sınırın üstünde ki her şeyi gizeme itmektir. Fakat, Ölümün Krallığının yasaları çok farklıdır. Ölüm, bilinmeyenin korku ve macerasının efendisidir. Ölüm Kartı figürünün üstünde Ölümün taşıdığı sancak, karanlık krallığının bayrağı ve bilinmeyeni gizleyen perdesidir.

-Ölüm, tüm varsayımların ve yerleşik kuralların ve geleneklerin altındaki halıyı çeker ve onları uçuruma yuvarlar. Ölüm, faaliyetlerini ve yasalarının korumayı amaçlayan bir anarşisttir. İmparatoriçe'nin sürekli yaşam üretimini ve İmparator'un sürekli yaşamı düzene koymasını, yaratıldığı kadar hızlı ortadan kaldırılmasını mümkün kılar. Ölüm olmadan, yani bu dipsiz gizem çukuru olmadan, bilinen ve bilinebilir olan evren kendi kendine boğulur ve ve bitme noktasına gelirdi. 

-Ölümün gaddar olduğu ve gereksiz bir acımasızlık olduğu düşünülebilir. Ölüm, sonuçlardan korkmaz ve sebepleri deliliğe benzer. Anarjist dürtüleri çatlak ve aldatıcı bir makulluk içinde gizleyerek, her türlü değişikliği kendi iyiliği için destekler.

-Birlikte, hayatı hem düzenli hemde taze, zorbalık olmadan barışçıl, durgunluk olmadan refah olmayacağına inanılır ve sürekli büyüleyici  kılarlar. Birlikte sloganları şudur; "güvenebileceğiniz tek şey Ölümün kendisi ve İmparatorun vergileridir."

**İmparator, başkalarının tavsiyelerine açık olmayan, genellikle ne yapacağını çok iyi bilen bir kişiyi işaret eder. Ancak, bu kişi bazan çok tehlikeli bir diktatöre dönüşebilir ve İmparatorun yanında ki Ölüm Kartı, bir yetkinin ve kontrolun sonu, bir yapılanmanın sonunu veya yöneticiliğin sonu ya da babalığın sona ermesi anlamına gelebilir. Bu 2 kart kombinasyonu, hayatınızda olası bir dönüşüm nedeniyle yaşamak zorunda kalcaklarınızla baş edebilmek için savaşmanız gerektiğini ifade ediyor.

**İmparator Koç Burcu, Ölüm Akrep Burcudur. Her 2si de Mars tarafından yönetilir ve numerolojik 5 rakamının ifade ettiği çatışma ve çekişmeyi sembolize eder. Koç baş ve Akrep rahimle ilgilidir ve bu 2si kalçada birleşirler.

-Ölüm, değişimin habercisidir. Beğensekte beğenmesekte canı ne zaman isterse ata biner ve gelir. İmparator, bu değişen enerji için bir kanaldır. temelsiz veya temelleri çürümüş bir duruma düzen ve yapı getirerek değişime hizmet eden bir bir rehber.

-Ölüm ata biner ve sadece varlığıyla değişimi zorlar. İmparator, güçlüdür, ancak kendi alanı içinde hükmü geçer ve yapılanır. Kartların üstünde ki resimde Ölüm hareket eder bir halde, İmparator ise sabit bir figürdür. Çünkü, kaçmak yerine diplomasi ve kurallarla değişi sağlıyor. İmparatorun değişimi daha pasif, ancak yine de kalıcı etkisi olabilir.

-Her 2 kartta korku unsuru barındıdır. Ölümün kendisinden korkma, değişim korkusu, İmparatorun emirlerinden korkma, yani otorite figüründen korkma. Ölüm kişilere saygı duymaz. Ölüm İmparatoru da bir köylüyü olduğu gibi biçeçek. Bu gerçeği hiç unutmamak gerektiğini düşünüyorum.

-Bu kombinasyonun en harika tarafı, yaşamınızda herhangi bir büyük değişikliğin üstesinden gelmek için bir rüzgar haline gelmesi için,değişim yoluyla kendini geliştirmeyi nasıl tezahür ettireceğinizi öğrenirsiniz. Tabi ki yaşam yollarını bir meydan okuma olarak değerlendiriyorum. Ölümü yani değişimi kendi iradenizle kullanırsınız ve bunun üzerinde kendi kontrolunuzu kullanarak bir şeyi bitirip yeni bir şeye başlamaya karar verir ve kararınızı uygularsınız.


Yorumlar