17- YILDIZ


Tarot destesinin 17 numaralı kartı yıldız.
Bir nehrin kenarında diz çökmüş bir kadın, iki elinde içinde su bulunan kapları tutuyor. Ezoterik bilgilere göre bu nehir Nil Nehri olarak kabul edilir. Sağ elindeki kap ile gölden aldığı suyu tekrar göle boşaltırken, sol elindeki kapla gölden aldığı suyu verimliliği sağlamak için toprağa döker. Bu işe yarıyor gibi görünüyor, çünkü etrafındaki topraklar yemyeşil. Etrafındaki yeşilliklerle dünyanın beslenmesi ve doğurganlık döngüsünün devamlılığı sembolize edilmiş.

Kadının sol elindeki su kabını 5 parmağıyla kavrayarak toprağa döküyor olması 5 duyuyu ifade eder.
Sol eli bilinç altını ve sağ eliyle tuttuğu kap bilinci sembolize eder. Kadının ruhsal gücünü ve yeteneklerini gösteren bir ayağı suyun içindedir. Pratik yeteneklerini ve güçlerini gösteren diğer ayağı ile yere basar. Arkasında, çakraları temsil eden 7 yıldızla çevrili büyük bir merkezi yıldız çekirdeği bulunmaktadır.

Bir ağacın dalında duran kuş düşünceyi temsil eder. Yıldız kartının astrolojik olarak eşleştiği burç saka burcudur. Kadının bu doğal hali, yıldızlı gecede gökyüzünün genişliğinde kırılganlığının ve saflığın sembolüdür. Yıldız kartı, arınma ve iç temizliğini, huzur bulmayı, verilen sözlerin yerine gelmesi umutların artmasını, kabullenmeyi, acılardan kurtulmayı temsi eder. Tarot destesinin yıldız kartı en parlak yıldız olarak kabul edilen ve ezoterik bir öneme sahip olan Sirius yıldızıyla ilişkilendirilir. Kartın  üstündeki resimdeki en büyük yıldız Sirius tur.

Okült bilgilere göre, Güneş bizim dünyamızı ısıtan güç, Sirius ise metafizik alemi canlı tutan güçtür.
Aslında Sirius Mısır din sisteminin temelini oluşturmaktadır. Temmuz ve Ağustos aylarının sıcak havasını müjdeleyen yıldız, kutsal kabul edilir ve gökyüzünde görüldüğünde şölenler düzenlenirdi. Bazı araştırmacılar Giza Piramidinin Sirius un konumuna göre inşa edildiğini söylemişlerdir. Geçmişte bir çok medeniyetler Sirius u köpek benzeri bir figürle ilişkilendirmişler ve gizemli bir gücün kaynağı olarak görmüşlerdir.
Kartın üzerindeki genç kızın İsis olduğu tahmin ediliyor, elindeki testi ile taşmak üzere olan Nil Nehri’ni boşaltıyor; bu da Sirius’un gökyüzünde belirdiği döneme denk geliyor. İsis figürünün çıplak olması tabiat ananın henüz kendisini giydirmemesinden kaynaklanıyor. Nil Nehri’nin taşması ile tabiat canlanacak ve İsis böylece tabiat ana tarafından giydirilecek.

Tarot destesindeki 16 numaralı yıkılan kule kartını takip eden 17 numaralı yıldız kartı, bir yıkım ve kargaşanın ardından yıldızın parlaması ve onun ışığıyla  hoş bir karşılaşmadır.. Pek çok zorluğa katlandınız, doğruluğuna inandığınız konularda sınırlanmalar sizi zorladı, maddi ve manevi bir arınma yaşadınız. Şimdi artık tüm katmanların altında olan özünüzü çok daha iyi anlıyorsunuz. Yaşamınızda nasıl bir yol açıldığının  hiç önemi yok. Bundan sonra daima saf ve ilahi sevgi dolu enerjiye bağlı olduğunuzu biliyorsunuz. Artık, varlığınızın özünü geliştirmek için yeni bir benlik, yeni bir takdir hakkınız var.

Yıldız kartı, yenilenen umut ve inancınızın evren tarafından kutsanmış olduğunu hissini verir.
Sakin enerjiniz, zihinsel stabiliteniz sayesinde hem kendinizin hemde çevrenizdekilerin daha derinlemesine anlayışı ile yaşamınızda, huzurlu, sevgi dolu bir döneme giriyorsunuz.
Bu durum, artık evrenin nimetlerini almaya hazır olduğunuzdan, önemli bir kişisel gelişim ve güç kazanma zamanıdır.
Yıldız kartı, istediğiniz her şey mümkün ve sihir etrafınızdan akıyor demektir.
Kalbin umut dolu ve hayallerinin gerçekleşebileceğini farkettiğinden ruhun göklere yükseliyor.

Beklentilerinin gerçekleşebileceğini bilmek seni özgürlük hissine yaklaştırmaya başladı..
Hayallerinizi ve isteklerinizi sınırlandırmadan olabildiğince yüksek tutun ve yıldızlara ulaşın.
Yıldız, hayata devam etmek için umut ve yenilenmiş bir güç verir.
Yıkılan kule kartının travmasının izlerini taşıyor olsanızda, İhtiyacınız olan tek şey cesaret.
Mutlu olmak için şu an çok nedeniniz var.
Yıldız kartını görünce, iyi şeyler olacağı inancına sahip olmak için çok sebebiniz vardır.
Çünkü evren sizi kutsadı ve ihtiyacınız olan her şey size gelebilmek için sabırsızlanıyor olabilirsiniz.
Yeni yollarda yürürken yeni şeyler keşfetmek ve diğer insanlara da de ilham vermek isteyebilirsiniz.
Yaşamınızda çok önemli ve güzel değişiklikler oluyor.
Kendinizi eski sizden yeni size dönüştürürken yeni bir bakış açısı geliştiriyorsunuz ve bu sizin en yüksek versiyonunuz.

Bu durum, yaşamınıza daha fazla anlam kazandıracak, sizi bir amaç sahibi yapacak ve iç enerjinizi yenileyecek derin bir manevi yolculuktur.
Sınırlayıcı düşünceler, karşıt fikirler ve aldatmacalardan uzak durun ve orijinal doğanızda yaşayın.
Yeni fikirlere ve düşüncelere açık olun ve içinizden gelen dingin sesi dinleyin.
Yaşamızı daha anlamlı hale getirmek için bir amaç doğrultusunda 
yıldız ayrıca açık yüreklilik ve cömert bir ruh yapısı verir.
Muhtemelen şimdi size verilen bu kısmetleri ve servetinizi diğerlerininde yaşamlarını değiştirmek ve onlara yardımcı olmak için evrenden aldıklarınızı geri vermek istiyor olabilirsiniz...
Yıldız kartını görmek olumlu inanca sahip olmak için bir mesajdır.
Çünkü evren sizi kutsar ve ihtiyacınız olan ne varsa ayağınıza getirir.
Tarot açılımında yıldız kartı, korkunç bir yaşam mücadelesinden geçtiniz ve umudunuzu yitirmeden bunu başardınız demektir.
Acı çekerken belki de gerçek gücünüzün farkında değildiniz.
Ancak, kaybettiklerinizi kendi esnekliğinizle, içsel gücünüzü keşfetmenize yardımcı olduğunuzu şimdi kabul ediyor olabilirsiniz.

Yıldız kartı ters konumdayken, herşey ve herkes size karşı çıkıyormuş gibi hissettiğiniz anlamına gelir.
Normalde sizi heyecanlandıran olağan şeylerin üstesinden gelemiyecekmişsiniz gibi hissediyorsunuzdur. Ters yıldız kartı, evrene olan inancınızı ve umudunuzu kaybettiğiniz anlamına gelir. Yaşamınızda hiç bir şeyden keyif alamıyorsunuz demektir. Büyük bir vizyon ve coşku ile başladığınız işler, projeler şimdi sıkıcı ve kasvetli rutinler karşısında sizi bunaltmış. Ters yıldız, özellikle yaptığınız işten kopuk olduğunuzu hissettiğinizi ve devam edip etmeme konusunu merak ettiğiniz kariyer okumalarıyla ilgilidir.
Ters yıldız kartı ayrıca, kişisel ve manevi düzeyde, kişisel  bakım ve beslenme için zaman ayırmanızı tavsiye eder. Gücünüz ve enerjiniz iyi olmasına rağmen tükenmiş gibi hissediyor olabilirsiniz. Bu nedenle, ilerleme sağlayabilmek için kendinize zaman ayırın, ruhsal uygulamalarınız ve terapilerinizle bağlantı kurun, ılık bir duş alın ve rahatlayın. Ruhunuzu beslemek ve içsel özünüzle bağlantı kurabilmek için ne mümkünse yapın. Suya yakın olmak veya bir arınma ritüelinde bulunmak, sizin daha derin bir seviyede ruhsal ve bedensel beslenmenize destek olacaktır. Şu an hayattaki zorluklardan dolayı bunalmış hissediyor olabilirsiniz. Ya da neden bunaldığınızı sorguluyor olabilirsiniz.

Ters yıldız bir inanç testinden geçtiğinizin göstergesidir. İlahi yoldan gelene engel olmamayı öğrendiğinizde, aynı zamanda kendinize de güvenmeyi öğreneceksiniz ve ilahi olanda sizin parlamanıza izin verecek.

Bu kart size ömür boyu ruhunuzun amacı için gerçekten önemli olan şeylere yeniden bağlanın mesajı verir. Günlük yaşamınızı bu amaca göre düzenlerseniz yeni ilham ve yaşamdan keyif alma kaynakları bulacaksınız anlamı taşır.

YILDIZ, TILSIM ASI ve KUPA KRAL

Yorumlar