KUPA 6 ve KOMBINASYONLARI

 

-Kupaların 6'lısı kartı, geçmiş ve çocukluk anılarıyla ilgilidir. 5 yapraklı çiçekler merakı ve saflığı, çorak bahçe mutluluğu ve ev güvenliği sembolize ediyor. Boyu biraz uzun olan çocuk, diğerine çiçekli bir kupa veriyor. Arka planda yaşlı bir kişi, geleceği temsil ederek andan uzaklaşıyor. Kupaların 6'lısı Astrolojide Ay, Mars ve Pluton gezegenleri ve Akrep ve Yengeç Burcu ile temsil edilir.

-Kupaların 6'lısı, nostalji, çocukluk hatıraları, duygusallık ve bulunduğu durumdan zevk almayı ifade eden bir arkana minör tarot kartıdır. Bazan geçmişten biri hayatınıza döndüğünde Kupa 6 ortaya çıkar. Kupa 6, çocuklardan ve içinizdeki çocuktan bahseder. Asıl evimizin, kalbimizin kaldığı yer olduğunu bize hatırlatır. Bu kart, danışan kişinin, bir şeyler yaparken, ya da paylaşırken kendini kendi evindeymiş duygusu içinde hissettiğinde ortaya çıkar.

-Kupa 6 kartı, cömertlik ve şükran duygularımızı hatırladığımız, verdiğimizin karşılığını aldığımızı ifade eden bir tarot kartıdır. Kupaların 6'lısı genellikle çocuklarla ve masumca oyunbazlık gibi çocukluk zevkleriyle ilişkilendirilir. Çocuklara duyulan sevgiyi, çocukluktaki mutlu anıları ve genel olarak aile hayatına yönelik gerçek sevgiyi anlatır. İç huzurunu, dinginliği, zihin ve ruh dengesini, istikrarı ve uyumu temsil eder. Bu kart genelde geçmişteki güzel anıların kartı olduğu için, geçmişi hatırlamak danışana zevk verir.

-Kupa 6 aynı zamanda, mutluluk ve keyif kadar, bir öğrenme sürecininide kapsar. Geçmişteki çabalar ödüllerini şimdi getirebilir. Bu kart, gelişimle doludur ve sunulan hediyeler, öğrenilen dersler ve hatıralardır. Kupaların 6'lısı bazan, bir çocuğa veya çocuklara bilgelik verilmesiyle ilgili olarakda karşımıza çıkabilir.

-AŞK tarot açılımlarında karşınıza çıkan Kupa 6, neşe getiren ve danışan kişininde aşırı istekli olduğu bir ilişkiyi gösterir. Kupa 6, bir ilişkide partnerini ciddiye almak, yerine sadece aşkla oynayan birini veya şu an hayatınızdaki geçici ilişkiler için bir uyarıda olabilir. Bu kart, bazan eski aşkın geri dönüşünü, bazan sizi içinizdeki çocukla özdeşleştiren bir aşkı bulduğunuzu, bazanda çiftin kendileri olmakta özgür olduğu nazik bir ilişkiyi ifade edebilir.

-Bir KARİYER tarot açılımında Kupa 6, danışan kişinin, çalışma arkadaşlarıyla birlikte kendini evinde gibi güvende hissettiği, çok sağlıklı ve elverişli bir ortamda çalışmasını ifade eder. Kupa 6'lısı, çocuk bakımı veya konukseverlik alanında kariyer anlamınada gelebilir. Bu kart aynı zamanda, bir tarihçi veya araştırmacı gibi geçmişe dalmayı gerektiren işleride gösterebilir.

-Tarot açılımlarınızda ortaya çıkan Kupa 6, çok yakın bir gelecekte çok olumlu yeni bir kariyer fırsatı veya ikamet değişikliği ile karşı karşıya kalacağınızıda gösteriyor olabilir.

-Kupa 6'lısının bir Evet-Hayır sorusuna cevabının EVET olması daha olasıdır.

-Kupaların 6'lısı, sahip olamadıklarınıza ağıt yakmak yerine, sahip olduklarınıza şükretmenizi tavsiye eder. Bu dönemlerde kendinizi huzurlu hissetmek için, basit zevklerin tadını çıkarmaya yönlenebilir veya el sanatları ile ilgili denemeler yaparak gizli yeteneklerinizi keşfedebilirsiniz. Bu kart, değişimin henüz başlangıç aşamalarında olduğunuzu gösterdiğinden, danışanın hayatında meydana gelebilecek değişiklikler, henüz kendini göstermemiş olabilir. 

-Tarot açılımlarında Kupa 6'lısı ortaya çıktığında, beklenmedik bir şekilde özel bir hediye, bir tür miras veya özel bir muamele görebileceğinizi ifade eder. Seyahat etmek ve diğer kültürleri tanımak istiyorsanız, bu kart en uygun zamanın geldiğini gösterir. Seyahat planlarınızı yapmaya başlayın.

-Birisinin sizin hakkınızda ne hissettiğini sorduğunuzda karşınıza çıkan Kupa 6,  bu kişinin kendisini size çok yakın hissettiğini ve hatta belkide sizi nostaljik bulduğunu gösterebilir. Kupaların 6'lısı ruh eşinden çok, bir ruh ailesi olma bağlantısını gösterir. Bu kartın tarif edilmesi zor bir saflığı vardır. Bir kez büyüsüne kapıldığınızda, hayatınızın her alanında o heyecanı yaşar ve kendinizi güvende hissedersiniz.

-Kupa 6 numerolojide 46/10 ve 1 sayılarıyla ilgilidir. 1 RAKAMI liderlik, bağımsızlık, öncülük ve inisiyasyonu sembolize eder. "Ezoterik eğitim alan bir müridin bir sonraki aşamaya geçmesi, insiye olmasıdır."

-İnisiyasyon, İddiaya göre EFLATUN'un tamamlayamadan uzaklaştırıldığı eğitim ve ezoterik  bilgilendirme sürecine verilen isimdir. 46/10/1 sayılarının enerjisi, paraya ve yaşamın maddi yönlerine çok az önem verir, ancak kişinin  ihtiyaç duyduğu herşeyi, ne zaman ihtiyaç duyarsa çekme özelliği vardır.

-Bir tarot açılımında karşımıza çıkan 6'lar, uyum sağlama ve zor zamanlarda değişebilme yeteneğini ve yeni ortamlarda kişinin nostaljiye odaklandığını gösterir.

-Kupa 6'lısı kişileri, kendi prensiplerine sınır çizmeyi ve başkalarının sınırlarına saygı duymayı öğrenmeleri gerekir. Bu kişiler genelde, geçmişin nostaljisine takılıp kalırlar ve çocuksu bir yapıya sahiptirler. Ayrıca, aşırı zevk ve şehvete yönelerek, kökü geçmişe dayanan duygusal sorunlarından kaçma eğilimindedirler.

-Uzun ömürlü oldukları halde, neden geçmişlerinde sıkışıp kaldıklarına bir göz atmaları gerekir. Dünyanın en mutlu insanları gibi görünürler, ancak gülümsemelerinin arkasında gözyaşları akmaya hazırdır. Bütün bunlara rağmen, Kupa 6 insanları, karşınıza çıkabilecek en kibar insanlardır.

-TERS KONUMDA KUPA 6'lısı, başladığı işi bitirmeden yarım bırakma eğiliminde olan birisini gösterir. Bu kişiler genellikle, tehlikeli ve çevrelerini rahatsız edici olabilecek, aşırı yaşam tarzlarını severler. Uzun vadede sonuçlarının neler olabileceğini düşünmeden, kısa süreli zevk ve heyecanların peşinden gitmekten çekinmezler.

-TERS KONUMDA KUPA 6, unutması zor ve hatta çok rahatsız edici çocukluk anılarını ifade eder. Bu kişilerde hafıza kaybı olduğu gibi, her alanda büyüme ve gelişmelerinde sürekli zorluklar yaşarlar.

-Bazan, danışan kişi kendi mutluluğundan vazgeçip başkalarını mutlu etmeye çalıştığında, genelde Kupa 6 tarot açılımlarında ortaya çıkar.

-Kendisi mutsuz olan bir insan, başkalarını mutlu edemez. Başkalarını mutlu etmek istiyorsanız önce kendinizi mutlu hissetmelisiniz.

-Ters Kupa 6 kişileri çelişkilerle doludur ve yaşamlarında, sağlıklı sınırları olmayan insanlardır. Travmatik çocukluk anılarından, sağlıksız yaşam tarzı ve bağımlılıklarından kaçarlar. Bu kişiler kim olduklarını bilmezler ve genelde birlikte oldukları kişilerin kimliklerini kopya ederler.

-Ters konumda Kupa 6, bir ilişkide veya evde durumlardaki değişikliklerin sebepleriyle yüzleşme konusundaki isteksizliği gösteriyor olabilir. Değişikliklere uyum sağlamanızın yararınıza olacağını düşünüyorsanız olumlu şeylere odaklanmalısınız.

-Yeni düzenlemeleri ve değişiklikleri hiç beğenmediyseniz, karşınıza çıkan Kupa 6, uyum sağlamaya çaba göstermenize gerek yok, hep birlikte, ailece durumu terk etmelisiniz anlamına gelir..

-Ters Kupa 6, bazan bir etkinliğin veya bir seyahatin ertelenebileceği, bazan yolunda gitmeyen bir ilişkiyi bitirmediğiniz sürece işlerin hiç bir zaman yolunda gitme ihtimalinin olmadığı, bazan hayal kırıklıklarını, bazanda geçmişte yaşamayı bırakmanız gerektiğini ve geçmişte yaşadığınız ufak tefek acıları, tekrar tekrar gündeme getirmemeniz konusunda bir mesajdır.

KUPA 6 KOMBINASYONLARI

-Bir tarot açılımında 2 adet 6'lı kart, partnerinize haklı bir inanç ve güven duyduğunuzu anlatır. 3 adet 6'lı kart, heyecan verici bir romantizm anlamına gelir ve önünüzde romantik zamanlar olduğunu gösterir. Bir tarot açılımında 4 adet 6'lı kart, duygusal güvenliği ifade eder.


-Arkana Majör Kartlarından AY KARTI'nın yanında Kupaların 6'lısı, geçmişten gelen bir sorunun ve pişmanlıkların tam olarak çözümlenmediği ve sizi rahatsız etmek için geri dönecekleri anlamına gelir.

-Bu nedenle duygularınızı dengede tutmaya çalışmalı ve durumun farkında olmalısınız. Çünkü, sorun tamamen çözümlenip ortadan kalkana kadar, bu konu sizi rahatsız etmeye devam edecek. Geçte olsa, tekrar bir tuzağa düşmemek için, geçmişte planlamadan yaşadığınız olaya, gerçekçi bir şekilde bakarak, nerede yanlış yaptığınızı görmenin zamanının geldiğini ifade eder.

KUPA 6 KOMBINASYONLARI

-AY Kartının yanında Kupa 6, geçmişle ilgili bazı endişelerin ortaya çıktığını ve bir kişinin yanlış anlaşıldığını gösterir.

-GÜÇ KARTI'nın yanında Kupaların 6'lısı, şu anda hedeflerinize ulaşmak için, ihtiyacınız olan yetenek ve becerilere sahip olduğunuz anlamına gelir. Hissettiğiniz bu enerjiler daha önce size uğurlu gelmemiş olabilir, ancak şimdi hedeflerinize doğru ilerlemenin ve hayallerinizin peşinden koşmanın tam zamanı. İhtiyacınız olan tek şey kararlılığınız ve olumlu zihniyetinizdir.

-BÜYÜK RAHİP ve Kupaların 6'lısı bir tarot açılımında karşınıza çıktığında, tüm yakın ilişkilerinize dikkatlice bakmanız ve bazı ayarlamalar yapmanız gerektiğini gösterir. Rahip ve Kupa 6'lısı şu anda çok anlamlı olarak yaşadığınızı sandığınız ilişkilerin yanlış anlamalardan kaynaklandığını gösterir.

-İMPARATOR'UN YANINDA kUPALARIN 6'LISI, kişisel bir ilişkide tartışılması ve çözülmesi gereken bazı yanlış anlamalar olabileceğini gösterir.

-İMPARATORİÇE'nin yanında Kupaların 6'lısı, düzeltilmesi gereken bazı yanlış iletişimler ve yanlış anlamalar olduğu için, çalışmaların özelde kalması gerektiğini ifade eder.

-Kupa 6'lısının yanında Kader Çarkı, bir kişinin çocukluğundan beri yolunu bulmasını ve kısmetli olduğunu,

-Kupaların 6'lısının yanında Kılıçların 2'lisi, ikiz kardeşleri,

-Kupa 6'lısının yanında Kupa Ası yaratıcı bir çocuğu gösterir.

-Kupa 6'nın yanında Kılıç 3, çocukluk travması anlamına gelir.


Kupa 6 + Büyük Rahibe: Psişik bir çocuk. Kız kardeşin.

Kupa 6 + İmparatoriçe: Bakım evi.

Kupa 6 + Savaş Arabası: Gençler. Genç yetişkinler.

Kupa 6 + Hermit: Geçmişi hatırlamak. Anılarınız.

Kupa 6 + Kader Çarkı: Çocukluğunuzdan itibaren yolunuzu bulmak.

Kupa 6 + Ölüm: Çocukluğunuz.

Kupa 6 + Ay: Çocukluk hayalleriniz.

Kupa 6 + Asa Ası: Yeni bir çocuk.

Kupa 6 + asa 3: Çocuk kitabı.

Kupa 6 + asa 3: Çocuklara öğretmek.

Kupa 6 + Asa Şövalyesi: Çocukluğunuzdan bir yere seyahat etmek.


Kupa 6 + Tılsım Ası: Çocukluğunuzdaki ev.

Kupa 6 + Tılsım 5: Hasta ve/veya fakir çocuklar.

Kupa 6 + Tılsım 9: Bir oyun alanı. Eğlenceli tatil.

Kupa 6 + Tılsım kraliçesi: Çocukların bakımı.


Kupa 6 + Kılıç Ası: Çocuklukta öğrenilen inançlar.

Kupa 6 + kılıç 2: İkizler.

Kupa 6 + kılıç 3: Çocukluk travması.

Kupa 6 + Kılıç Prensi: Yetenekli bir çocuk.


Kupa 6 +Kupa Ası: Yeni anılar yaratmak. Yaratıcı bir çocuk.

Kupa 6 + Kupa 2: Genç aşk.

Kupa 6 + Kupa 3: Doğum günü partisi. Çocukluk arkadaşları.

Kupa 6 + Kupa 4: Birinden bir iyilik istemek.

Kupa 6 + Kupa 5: Bildiklerinize geri dönmek.

Kupa 6: Nostalji. Geçmişte yaşamak.

Kupa 6 + Kupa 7: Kalbinizin peşinden gitmek.

Kupa 6 + Kupa 8: Bir çocukluk hayalinin ardından.

Kupa 6 + Kupa 9: Zevk ve memnuniyet.

Kupa 6 + Kupa 10: Orijinal aile. Mutlu bir aile.

Kupa 6 + Kupa Prensi: Şehvetli bir insan.

Kupa 6 + Kupa Şövalye: Çocuklarla çalışmak.

Kupa 6 + Kupa Kraliçesi: Evden çalışma.

Kupa 6 + Kupa Kral: Bir doktor.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Mrb. Kupa 6+ dünya kartını nasıl yorumlayabiliriz?
Meral dedi ki…
Hayatınıza mutluluğun damgasını vurduğu ve sonsuza kadar sürecek gibi hissettiğiniz bir dönem yaşıyorsunuz. Bu duygu sizi sarhoş edebilir. Kendinizi fazla kaptırmamaya dikkat edin.
Çünkü, bu dönem hersey fazlasıyla yolunda gittigi için zihniniz bulanabilir ve sonra işler yolunda gitmediğinde sorunlar çıkabilir.
Şu anda aileniz ve arkadaşlarınız tarafindan destekleniyor ve seviliyorsunuz. Gerçeğe dönmeden önce bu güzel arkadaşlıkların tadını çıkarın.
Dunya basarılı bir tamamlanmayı isaret ediyor. Kupa Altı ise gecmisten gelen bir meselenin tekrar gündeme geleceğini ifade ediyor. Bazen meseler çözumlenirken kişiyi zorlayabilir. Buna kendinizi hazırlayın.