KILIC 3, BUYUK RAHIP ve YIKILAN KULE


-Kılıç 3'lü özellikle ilişkilerde acı veren 3. bir kişi, ya da 3. bir unsurla ilgilidir. Bu kartın Yanındaki Büyük Rahip, mümkün olmayan bir evlilik anlamına geliyor olabilir diye düşündürüyor. Çünkü, Büyük Rahip kurumlarla ve özellikle evlilik veya dini toplumsal kurumlarla ilgilidir. "Toplumsal kurallar çiğnendi, güven sarsıldı ve şimdi siz bununla yaşamak zorundamı kalacaksınız?"

-Partnerlerden birisi bir şekilde davranıyorsa ve bunu normalleştirmeye başladıysa, diğeride benzer şekilde davranmaya başlayabilir. 2 tarafında davranış tarzı bir ilişkinin kurallarına aykırıdır. Mesela bir partnerin diğerine yalan söylediğini düşünün. Diğer kişi sinirlenir ve sürekli ona hakaret ederse ilişkinin bağlarının zedelenip kopmasını sağlamış olacaktır. Anlatmaya çalıştığım örnek Kılıç 3'lünün en olumlu yorumudur. Aslında çok daha fazla acılar yaşatır. Çünkü, aldatılan için aniden yüzüne çarpan bir tokat gibidir.

-Kılıç 3 ve Rahip kombinasyonun ilişki tarot açılımlarında evli çiftler arasında 3. bir kişiyi ifade etmesinden başka bir şeyi temsil edebileceğini bulamadım. Burada ilişkide edilen yemin bozulmuş oluyor. Olması gereken olmadı, kalp kırıldı, güven sarsıldı.

-Baş Rahibin Kılıç 3'ün önüne geçmesi, Baş Rahibin Kılıç 3'ü boyuneğdirmek amacıylada kullanmış olabileceğini düşündürüyor. Belkide 3. kişi Rahip tarafından kullanıldı.

-Baş Rahip, düzen, gelenek ve istikrarla ilgilidir. Yıkılan Kule ise mevcut, ancak temeli çürük yapıların kırılması, yıkılmasıdır. Büyük Rahibi yıkılan Kule'den önce seçmiş olmanız evlilik kurumunun Kuleden daha güçlü olabileceği anlamına gelebilirdi ve belkide ilişki içinde şok edici bir düzen değişikliği olabilir diye düşünebilirdim. Ancak, Rahibin önünde Kılıç 3'ün olması bu ilişkinin temellerinin sağlam olmadığını düşündürüyor.

-Bu durumda, bence Kuleyi bir yıkım, bir çöküş olarak değerlendirmektense ilerlemenin gerçekleşmesi içintaze kan, kabul edilebilir olarak bir şey olarak değerlendirmek daha doğru olacak gibi görünüyor. Bu yıkım taraflar için bir kurtuluş anlamına geliyor olabilir.

-Zengin papaz fakirlerin parasıyla büyük bir katedral inşa etti. Fakat, yalanlar üstüne kurulmuş bu bina, kutsal olan bir kurum yıkıldı. Edilen yeminler bir yalanmış. Gelenekler çöpe gitti ve eski düzen yıkıldı. Kartların tavsiyesi, modası geçmiş ve yıpranmış elbiseleri attığınızı düşünün ve kendinize yeni bir düzen kurun, yeni bir gardrop oluşturun.

Yorumlar