KADER CARKI SEMBOLLERI ve KOMBINASYONLARI

-Çarkıfelek Yarışma programından bildiğiniz Kader Çarkı, hayatın iniş ve çıkışlarını gösterir. Kader Çarkından öncekiler, hayatta kontrol edebildiklerinizi, Kader Çarkı kontrol edemediklerinizi temsil eder.

-Kader Çarkı semboller açısından zengin bir karttır. Kartın ortasında Güneş'i sembolize eden turuncu tekerlek altın rengindedir. Tekerleğin merkezinde, Ay'ın yüceliğini temsil eden başka bir daire vardır. Güneş, Ay'ı yer, ancak Ay daha güçlüdür. Yeniden doğar ve tekrar dolunay olur. İşte, bu yüzden bazen Ay Güneş'e, bazen Güneş Ay'a tutulur.

-Kader Çarkının üzerindeki 7 figür yani Boğa, Aslan, Kartal, Melek,Yılan, Sfenks ve Şeytan Anibus, farklı anlamlara sahip olsalarda Ölüm ve Yıkılan Kule Kartlarında da bulunur. Çünkü bunların hepsi genellikle kontrol dışı doğal bir değişim unsurunu ifade ederler.

1-)Tekerleğin tepesinde elinde kılıcıyla oturan Sfenks bir otorite lideri konumundadır. Kader Çarkında Sfenks küllerinden doğmayı ve hayatın gizemini temsil eder. Savaş Arabası kartından farklı olarak, burada yarı insan yarı hayvan görünümündedir.

2-) Aşıklar kartında elma ağacındaki yılan, Kader Çarkında zirveye kadar yılanlığını yaptıktan sonra, etkisiz hale geliyor ve tekerleğin sol tarafından dünyaya inme eylemini gerçekleştiriyor. Yılan, engeller karşısında dayanıklılığımızı ve hayatın devamlılığını temsil eder. Burada, yılan Mısır mitolojisinde Seth veya Yunan mitolojisinde kafası ve ayakları yılan vücudu insan kötülüğün tanrısı Typhon'dur.

3-) Yılan aşağıya inerken Tekerleğin sağından yükselen çakal görünümlü yaratık, ölü ruhları hayata döndüren Mısır tanrısı Anubistir. Anubis deneyimlerimizden çıkardığımız derslerin olumlu yaşam enerjisini temsil eder. Kötülük tanrısı Seth ve Anubis sfenks tarafından işaret edilen dengede buluşur.

-Tekerleğin üstünde oturan Sfenks tanrıların ve kralların. Çakal görünümlü Anubis de yeraltı dünyasının bilgeliğini temsil eder.

Kader çarkı, Onların sonsuza kadar bir döngü içinde döneceğini ve biri yukarıda tepeye oturduğunda, diğerinin aşağıdan ezileceğini öngörür.

4-) Şekli direksiyona benzeyen Kader Çarkı'nın içinde latin harfleriyle T-A-R-O yazılıdır. Bu kelime, içinde birkaç çağrışım barındırır.

1-Tevrat'ı veya İbrani yasasını temsil edebilir.

2-Latince tekerlek anlamına gelen "Rota" kelimesini temsil edebilir.

3-Tarot'u temsil edebilir.

-Bence, TARO kelimesi dönen bir tekerleğin içine yazıldığında, T harfi bitişlere ve başlangıçlara vurgu yapıyor. Tarot'un somut gerçeklerle uyum içinde bir pusula olduğunu işaret ediyor. Ayrıca, direksiyonu sağa ve sola çevirdiğinizde, YAZI ve TURA kelimelerini çağrıştırdığını düşünüyorum.

5-) Kader Çarkı'nın üstünde 4 Adet İbranice harf bulunmaktadır. İbranice Y-H-V-H harfleri Tanrı'nın söylenemez adıdır. Bu ismin gizemi ve söylenemez doğası, sfenkse kimlik kazandırır. Ayrıca, genelde bütün soruları cevapyalabilmek için Tarot'u besler.

6-) Kader Çarkın'ın üstündeki simyasal karakterler Cıva, Kükürt, Su ve Tuz anlamına gelir. Bu 4 element yaradılışı temsil eder. Bunlar, Sihirbaz'ın istediği herşeyi yaratmak için kullandığı 4 element'tir. Onlar maddi dünyayı var eden şeylerdir.

7-) Kader Çarkı'nın 4 köşesinde tekerleği çevreleyen farklı yaratıklar, Melek, kartal, boğa ve aslan, Zodyak'ta sabit burçların temsilcisidir. Bazıları bu sembollerin 4 evangelist Luka, Mark, Yuhanna ve Matta'yı temsil ettiğini söylesede. Benim fikrim, sabit burçları temsil eden işaretler olduğu yönündedir.

--Tarot destesi içinde, Sihirbaz 1, Güneş 19, Kader Çarkı 10 numaralı Majör Kartlardır. Bu kartların hepsinin numerolojik değerleri 1 rakamı ile gösterilir. 1 rakamının rekabetçi çizgisi bağımsız, bireysel, hırslı, güçlü ve enerjiktir.

--Kader Çarkı, sosyal yaşamda yaratıcı ilişkilerinizin kişiliğinizin değişmez bir parçası olduğunu temsil eder. Rutinlerinize sıkıştığınızda çılgına dönebilir, kendinizi kapana kısılmış hissedebilirsiniz. Bu durumdan kurtulmak için bir planınız yoksa, üzülmeyin evrenin sizin için mutlaka bir planı vardır. Kader Çarkı döngüsünü tamamladığında değişikliği size getirir. Ancak, değişime uyum sağlamak zorundasınız. Bu değişim sizi ne kadar sarsarsa, o kadar çok güçlendirir. Çünkü,

-Kader Çarkının ruhsal kişiliği Sihirbaz Kartının ruh sembolüne sahiptir.

-Kader Çarkının yaratıcı kişiliği Güneş Kartının yaratıcılık sembolüne sahiptir.

--Kader Çarkı kişilerinin harika bir mizah anlayışları vardır. Onları sürekli şaka yaparken ve gülerken yakalayabilirsiniz. Bu kişiler için hayat keşfedilmeyi bekleyen büyük bir maceradır. Onlar, kendi kendine konuşan ve kıkırdayan bir insan türüdür.

--Heyecan verici bir karaktere sahip Kader Çarkı insanları, kumarda şanslıdır ve kafalarına koyduklarını altına çevirir. Modayı takip etmeyi ve farklı kıyafetler giymeyi, güzelliği ve zarafeti sever. Bukalemun gibidirler, giydikleri her kıyafete göre farklı bir karaktere bürünürler ve herkese uyum sağlayabilirler. Oyunculuk, Kader Çarkı kişilerinin başarılı olabilecekleri bir meslektir.

-Kader Çarkı sürekli olarak kötüden iyiye doğru ilerleyen hayatımızın karmasından gelen bir fırsattır. Son zamanlarda zor bir dönemden geçiyorsanız sonunda herşeyin dengeye geleceğini düşünün ve vazgeçmeyin.

-Zaten konforlu bir hayatınız varsa kibirlenmeyin ve mütevazi kalmayı unutmayın. Çünkü, Kader Çarkı dönerek ilerlerken herşey elinizden kayıp gidebilir. Hayatın gerçeklerine uyanın ve size öğrettikleri için karşınıza çıkan herkese ve herşeye teşekkür edin.

-Kader Çarkı fırsat ve yeni ufuklar, düzeyli değişimler ve yeni bakış açıları ile hayatınızın dönüşmesini sağlar. Hayatın her kesiminden deneyimler biriktirirsiniz ve geleceğiniz için yeni umutlara dönüştürürsünüz.

-TERS KADER ÇARKI, kibir ve karmik intikamlara yol açabilir. Tekerleğin sizi ezip geçmesini istemiyorsanız, çarkın önünde alçakgönüllü olun ve hayatı olduğu gibi deneyimlemek için 1 dakikanızı ayırın.

--Kader Çarkı, hayatın inişlerini-çıkışlarını ve istikrarsızlığı temsil ettiği halde, her zaman bardağın dolu tarafından bakmanız tavsiye edilir. Kader Çarkı bazen sevgi dolu bir ruh halini, bazen sinirli gergin ve değişken bir ruh halini ifade edebilir.

-Bazen de kumar oynamayı seven birisini temsil edebilir. Asaların Şövalyesi veya Kılıçların 6'lısı ile birlikte karşınıza çıktığında Las Vegas benzeri, kumar oynanacak bir yere seyahati gösterebilir.

-Tarot açılımlarında tek kart seçerek bir kişinin o anda ne düşündüğünü veya o andaki zaman diliminde hangi ruh halinde olduğunu bilmek zordur. Kişinin ruh halini bilmek veya ne hissettiğini öğrenmek yerine, olayları olumluya teşvik etmek için ne yapabilirim diye sormak ve etrafındaki kartlardan tavsiye almak daha doğru olur.

-Bizler yüzeysel davransak bile, kartların üstündeki figürlerin ifade ettiği, bilgiler ve anlamlar çok derindir. Bu sembolleri okuma yeteneğinizi geliştirdikçe çıkmaz sandığınız konularda bile bir çıkış olduğunu görürsünüz. Hayatınızdaki kapanışların ve başlangıçların sorumluluğunu nasıl taşıyacağınız konusunda yararlı tavsiyeler alırsınız.

-Kader Çarkı kombinasyonlarını yorumlarken kartların dizilimi önemlidir. Kader Çarkı, Apdal'ın yanında başka, Hermit'in yanında başka, Yıkılan Kule'nin yanında başka bir ruh haline bürünür.

Örneğin;

-KADER ÇARKI ve APDAL Kartı aniden ortaya çıkan bir şansı ifade eder. Fakat, her 2 kartta çok farklı ruh hallerine sahip olduğu için, bu şans bazen dikenleri acı veren bir kaktüsün üstünde paketin içinde, bazen de zemine düştüğünde kırılabilecek kristal bir cam olarak karşınıza çıkabilir.

-HERMİT'in yanındaki KADER ÇARKI, karma ve re-enkarnasyonla ilgilidir. Deneyimlerinizden ders çıkarır aynı hataları tekrar tekrar yapmazsanız, bu çok özel kombinasyonun size getirceği ödülleri tahmin bile edemezsiniz.

-YIKILAN KULE ve KADER ÇARKI birşeye başlarken daha felaketi algılayıp, geri zıplamak anlamına gelir. Bu kombinasyon şansın kendinden yana koşmayacağını anlayan kişinin geri dönüşünü göstersede. Aslında, kılık değiştirmiş bir lütufla ödüllendirilmeyi temsil eder.

-EVLİLİK veya İLİŞKİLERİ ifade eden kartlarla birlikte ortaya çıkan Kader Çarkı, kişinin karşısına çıkacak şansı temsil eder. Değişen servetini ve yaşam koşullarını gösterir.

-KADER ÇARKI, ASILMIŞ ADAM ve KILIÇ İKİLİSİ hareket edememek ve çözümsüzlük anlamına gelir.

-KADER ÇARKI ve SİKKELERİN DÖRTLÜSÜ, maddi konularda dikkatli olmayı, risk almaktan kaçınmak gerektiğini ifade eder.

Yorumlar