KADER CARKI ve SEYTAN

 
**Bilindiği gibi Kader Çarkı, şanslı başlangıçlar, döngülerin başlangıcı, kadersel bir geçiş anlamına gelir. Kader Çarkının genel anlamı, bir dizi olay esnasında tekerlek dönmeye devam eder ve kader sahneye çıkar. Şansı yakalayanlar için yeni fırsatlar sunar. Beklenmeyeni bekleyin ve her duruma açık olun. Kader Çarkı uzaklaştıktan sonra karşınıza çıkan bu şansı  kontrol altında tutmak sizin tavrınıza, seçimlerinize ve karmanıza bağlantılı olarak sizi üst basamaklara da taşıyabilir, fakat, bu yeni duruma uyum sağlayamayan, temeli sağlam olmayan birisinin karşılaştığı zorlukların altında kalmasına da sebep olabilir. 

**Şeytan kartının anlamını da bağımlılık, baştan çıkarma, materyalizme düşkünlük ve aldatma olarak özetleyebiliriz. Şeytan Kartı çok güvendiğiniz şeyin aslında istikrarsız olduğu durumlarda ortaya çıkar. Yaşamınızda fiziksel zevkler, duygusal beslenmenin yerini alır.

**Kader Çarkı astrolojik olarak Jüpiter ile ilişkilidir. Öte yandan Şeytan Oğlak Burcu ile bağlantılıdır ve kader Çarkıyla doğrudan bağlantılı değildir. Buna rağmen karşınıza çıkan fırsatlar karşısında mevcut durumunuzu terketmez, kendi merkezinizde kalıp abartılı davranışlarda bulunmazsanız yaşamınızda kalıcı travmalar bırakmasına engel olmuş olursunuz. Karşınızda sizin şifrelerinizi çözmüş, kontrolonuzu eline geçirmeye çalışan bir şey ya da bir kişi var. Buna direnmelisiniz.

Sevgili Jale, ruh kartım Kader çarkı, kişilik kartım şeytan. Ama, ne anlama geldiklerini bilmiyorum Ruhumun amacı ne? Kişiliğimdeki sorun ne ? Beni bi aydınlatırmısınız? diye sormuşsunuz.
Muhtemelen zor bir dönemden geçiyorsunuz. Kişiliğiniz ve ruhsal durumunuzla ilgili olarak seçmiş olduğunuz kartlar şu andaki durumunuzu ifade ediyor. Yani siz bir daha hiç tarot kartı seçmeseniz bile, kişiliğiniz ve ruhsal durumunuz yaşadığınız sürece değişecek ve deneyim sahibi oldukça farklı bir kişiliğe evrilecek. Zaten tekerlek sürekli hareket ettiği için şu anda yaşamakta olduğunuzun geçici olduğunu söylemek isterim. Ne kadar az hata yaparsanız, çevrenizdekilere, kendinize ve geleceğinize o kadar az zarar verirsiniz.

Gökyüzünde koskoca gezegenler bile burçtan burca ev değiştirirken, seçmiş olduğunuz kartlarla karmanızda ebedi olarak bağınız olacağını düşünmek kesinlikle yanlış olur. Ancak, yaşadıklarınızdan ders almazsanız, Kader Çarkı geçmişin tohumlarını taşır ve siz olgunlaşana kadar benzer şeyleri tekrar tekrar size yaşatır. Örneğin; birini öldürdüyseniz yeni bir döngüde de benzer bir kaderle karşılaşırsınız.

Ayrıca, hangi kartları seçerseniz seçin, hangi burçtan olursanız olun, yaşam kalitenizi sizin seçimleriniz ve zor zamanlarda ortaya koyduğunuz sizin tavrınız belirler. Bu böyle olmaz, yeniden doğuşa inanmalısınız ve hayatınızdan bazı kişileri ve belkide bazı bağımlılıklarınızı çıkarmalısınız.

Kader Çarkı ve Şeytan, bu 2 kart Tarot destesinde karmik kartlar olarak kabul edilir. Yani, ya emeklerinizin karşılığını alırsınız ya da ihtiraslarınızın kurbanı olursunuz. Kader Çarkı ve Şeytan kombinasyonunda hareketli sosyal yaşama tutkusu olan bir kişinin, bağımlılıkları  yüzünden tuzağa çekilme ihtimalinden söz edebiliriz. Bu bağımlılıklar, konfora, paraya veya bir maddeye bağımlılık gibi şeyler olabilir. 

Yorumlar