YIKILAN KULE ve KOMBINASYONLARI


-Yıkılan Kule Kartındaki Kule Babil Kulesidir. Yıkılan Kule Kartında 22 Adet Yod İbrani Alfabesindeki 22 harfi sembolize eder. Kulenin sağ tarafında 10 Yod Hayat Ağacı ve sol tarafta 12 Yod Zodyak'tır. Aynı zamanda, Yod İbrani Alfabesinin 1. harfi ve Tanrı anlamına gelen Yahweh kelimesinin ilk harfidir.

-Kartın üstündeki şimşek gerçeklerin civatasıdır. Soldan sağa doğru hareket ederek, bilinçaltının bilince ulaşmasını sembolize eder ve ani uyanış dönemini gösterir. Kuleden düşen mavi tunikli adam ve kırmızı pelerinli kadın Şeytan Kartında zincirlerden kurtulmuş Adem ve Havva'dır.

-Yıkılan Kule Kartının arka planının karanlık oluşu, inanç eksikliği bağlamında arkası karanlık olan Şeytan kartı ile aynı karanlık numaraları ifade eder. 3 pencereden soldaki bilinçaltını, sağdaki bilinci ve üsteki pencere süper bilinci temsil eder. Kulenin üst kısmında düşmekte olan taç maddi dünyayı ve hırsı sembolize eder.

-Yıkılan Kule İmparator Kartını da yöneten Mars gezegeni tarafından yönetilir. Fakat, Yıkılan Kule'de Mars'ın daha yıkıcı bir tarafını görürsünüz. Bu kart danışan kişinin dengesini bozan ani ve beklenmedik olayları, duygusal patlamaları ve öfke problemlerini belirtir. Yıkılan Kule Ateş elementi ve Koç Burcu ile sembolize edilir.

-Yıkılan Kule Kartı, doğası ile bağlantılı olarak kişinin, hanenin, organizasyonun ve hatta ülkenin temellerini sarsan bozulma ve ifşaların neden olduğu felaket, duygusal çöküşler, öfke nöbetleri, kargaşa ve ani değişimi temsil eder. Yıkılan Kule karşınıza çıktığında bir durum veya gerçeklerle yüzleşmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Yanılgılar içinde gerçek dışı bir hayatı yaşamanın kontrolünün elinizde olduğunu düşünmek hiçbir işe yaramayacaktır. Bulutların üstündeki 9. kattan düşerek gerçekten kim olduğunuzu keşfedeceksiniz.

-Yıkılan Kule'nin şok edici etkisinden sonra, daha az saf, yalanlarla kandırılması daha az olası biri olacaksınız. Çünkü, Yıkılan Kule sizi köleleştiren şeyden kurtarmak için ortaya çıkar. Toz dumanın ve kaosun ardından, ortam durulup herşey netleştiğinde, gerçeği görmenizi ve ruhsal uyanışınızı sağlayan bir katalizör görevini yerine getirmiş olacak. Acıtan duygularınız körelmeye başlayıp geriye baktığınızda herşeyin olması gerektiği gibi en iyi şekilde yerli yerine oturduğunu göreceksiniz. Uzun vadede sizi duygusal ve ruhsal olarak beslediğini farkedeceksiniz.

-Yıkılan Kule, stres duygularıyla uğraşmayı, kişinin tutunacak dalı kalmadığını hissettiği ve içinden çıkılamaz hale gelen durumun kendi kendine çözümünün devreye girdiğini ifade eder. Sahte yapılar yıkılacak ve yerine daha temeli sağlam ve dayanıklı iyi bir yapı inşa etme şansına sahip olacaksınız anlamına gelir.

-Yıkılan Kule genellikle bir arkadaşlığın bitişi veya bir boşanmanın sonunu tahmin eder. Bir aşk açılımında çatışmalarla dolu partnerleri yıpratan bir ilişkiyi ifade eder. Ya sorunları birlikte çözüp büyüyebilir ve daha güçlenirsiniz, ya da gerçekten ihtiyacınız olanı arayıp bulmak için ayrılabilirsiniz.

-İlişkilerde ayrılık veya boşanmalar, genellikle sonunda gerçeklerin ortaya çıktığı bir tür aldatmayla bağlantılıdır. Ancak, unutmayınki bir yalanı yaşamaktansa, kişinin gerçeği kabul edip kendi yoluna devam etmesi çok daha iyidir.

-Bekarsanız, tarot açılımlarınızda ortaya çıkan Yıkılan Kule flört etmenin acı verici bir deneyim olacağının işareti olabilir. Duygusal korkulardan ve terk edilmenin getireceği sorunları düşünmekten kurtulursanız aşk hayatınız asla hayal edemeyeceğiniz kadar çiçek açacaktır.

-Bir ilişkiniz varsa, eşinizle ilgili şok eden birşey öğrenebilirsiniz veya aniden birbirinize hiç uygun olmadığınızı fark edebilirsiniz. Yıkılan Kule danışan kişiye sürekli acı çektiren bir ilişkiden bahseder.

-Bir kariyer açılımında Yıkılan Kule, yüksek duygusal baskıya sahip işleri ifade eder. Bazan tehlikeli işleri, bazanda düşmanca bir ortamda çalışmayı anlatır.

-Evet-Hayır sorularında Yıkılan Kule büyük olasılıkla Hayır anlamına gelir. Bu kart karşınıza çıktığında işler planlandığı gibi gitmez. Kişi kendini bir süreliğine duygusal çöküş döngüsünde bulur.

-Yıkılan Kule, bazan iş kaybı, uzun süreli işsizlik veya çok stresli bir çalışma ortamını ifade eder. Bazanda, mali yıkımı, iflası veya yasal sorunları gösterebilir. Boş harcamaların ve büyük satın almaların zamanı olmadığını anlatır. Kemerlerinizi bağlayın ve bu dönemi atlatmaya çalışın. Nihayetinde geçici bir dönem, sonsuza kadar sürecek birşey değil.

-Yıkılan Kule, danışan kişinin bunaltıcı olabilecek duygularından bahseder. Kişi hayal kırıklığına uğramış hisseder. Hatta bu durum geçmiş travmalarının da tetiklenmesine sebep olabilir. Etrafını saran hem eski hemde yeni olaylar karşısında kendini çok öfkeli hissediyordur.

-Birisinin hakkınızda ne hissettiğini bilmek istiyorsanız. Sizin ıslak kaygan bir zeminde çaresizce çırpındığınızı düşündüğü anlamına gelir. Fakat, kendi bulunduğu durumdan emin olmadığı gibi, nerede durması gerektiğininde farkında değildir.

-Yıkılan Kule kişileri kurulmuş düzeni sarsmaktan hoşlanır ve dünyaya kaos getirmek ister. Uzun süre barışa dayanamaz ve anarşist ruhludur. Genelde duygusal patlamalar yaşayan bu kişiler ilişkilerin, ailelerin, iş yerlerinin ve organizasyonların temelini sarsacak şekilde davranır ve kargaşadan beslenirler. Nereye giderlerse gitsinler genellikle gerçekleri ve sırları açığa çıkarıp tekneyi sallar.

-Onların ürkütücü görünmelerinin sebebi diğer insanların hayatlarına ne yaptıklarının gerçekten umurlarında bile olmamasıdır. Gittikleri her yerde enkaz yaratma güçlerinin hissedilmesini isterler. Kararsız bir kişiliğe sahip oldukları gibi, şok edici ve tahmin edilemeyen davranışlar sergileyebilirler. Gittikleri her yerde tartışma ve drama yatırlar. Modası geçmiş yapılara karşı çıkan ve saldıran teröristler, aktivistler, hekırlar gibi yasa dışı faaliyetlerle meşgul olurlar.

-Daha hafif anlamda Yıkılan Kule kişileri, eski şeyleri atmayı tercih eden, migrenden muzdarip ve genelde sigortası çabuk atan birisidir. Meslek olarak yıkım işlerinde çalışan biriside olabilir.

-Ters konumda Yıkılan Kule, yıkılmaya yüz tutmuş sahte yapıları ayakta tutmak için oynanan oyunları ve yalanları ifade eder. Kişi gerçeklerle yüzleşmek istemez. Bazan, tam gerçekler ortaya çıkmak üzereyken Kule ters dönebilir. Çünkü, biri veya birileri gerçeğin ortaya çıkmasını engelliyordur. Çünkü, yalancılar çok güçlüdür. İnsanlar gerçeği söyleyene inanmazlar. İktidardakileri düşürecek olan olan şimşek, bu defa masumları hedef alır. Yıkım olmaz. Kule ve sahtelikler ayakta kalmaya, Kule sakinleride rutinlerine devam eder.

-Çoğu zaman kişiler bırakma zamanı geldiğinde bırakmaları gereken şeye daha sıkı tutunurlar. Fakat, bu zaman kaybıdır. Yıkımın gerçekleşmesine engel olmaz, sadece erteler. Unutmayın! bu yıkım zorda olsa, hayatın gerçekten neşe getiren olumlu tarafına katılmanız için, sizi özgürleştirecektir.

-Eski hayatınıza, düşünce ve alışkanlıklarınıza tutunmaya devam ederseniz, ilerleyemez ve ufkunuzu genişletemezsiniz. Bırakmayı ve bakış açınızı değiştirmeyi öğrenin. Bunu yaptığınız taktirde yaşadığınız zorluklara ve kalp kırıklıklarına değdiğine şaşıracaksınız. Zor zamanlar kesinlikle sonsuza kadar sürmeyecek. Bu fırtına geçtiğinde, hayatınızı daha sağlam ve büyük bir şeye dönüştüreceksiniz.

-Ters Yıkılan Kule Kişileri, hayatta kalma konusunda endişesi olan ve her düzeyde olmasada birçok yönden bunalmış birisidir. En hafif tabirle kararsızdır. Kendisi ve başkaları için tehlikeli olabilecek öfke kontrolü sorunları vardır. Çünkü, kendisini bu sağlıksız düzende tutan bir travma yaşadı ve kalıcı izlerinden kurtulamadı. Bu kişilerin ruhsal olarak iyileşmesi için sevgiye ihtiyacı vardır.


YIKILAN KULE KOMBINASYONLARI

-Yıkılan Kule bir tarot açılımında karşınıza çıkmasını istemeyeceğiniz bir kart olsada, özellikle Savaş Arabası ve İtidal gibi kartlarla birleştiğinde olumlu özellikleri ortaya çıkar.

-YIKILAN KULE ve SAVAŞ ARABASI kombinasyonu şu anda zor zamanlar geçiriyor olsanızda, savaş arabasının yıkılan kulenin gücüne eriştiği güçte olumlu bir değişiklik olma olasılığını anlatır. Durum öyle görünmesede, aslında kontrol sizde. Öncelikle, nelerden vazgeçebileceğinize karar verin ve gerçekten istediğiniz şey için neye ihtiyacınız olduğunu tespit edin. Sonra, kendinize güvenin ve planlarınızı uygulayın.

-YIKILAN KULE ve İTİDAL kombinasyonu orta yol bulmanın zamanın geldiğini ifade eder. Genelde her türlü bağlantıyı hızla sonlandıran Yıkılan Kule, İtidal ile birlikte günü kurtarabileceğinizi anlatır. Vazgeçmek yerine ortak bir zeminde birlikte kalmanın bir yolunu bulabilirsiniz. Burada, bir pazarlık payı vardır ve herşeyi kaybetmek zorunda kalmayabilirsiniz.

-YIKILAN KULE ve ÖLÜM birlikteliğinde büyük güçler devreye girer. Kule ve Ölüm tarafından ani gerçekleşen bu yıkımın kalıcı etkileri vardır. Burada önemli olan, doruk noktaya varan endişe sebebiyle çıldırmaktan korunmaya çalışmak olmalıdır. Diğer kartlara bakarak sorunun nasıl, nerede ve ne zaman ortaya çıkacağı konusunu bilmek, biraz olsun sakin ve kontrollü kalmanızı sağlayabilir.

-YIKILAN KULE ve BÜYÜK RAHİBE kaçınılmaz olandan kaçmayı bırakma zamanını gösterir. Yaşadığınız sürekli kaosa başkaları dahil olsa bile, bu sizin eserinizdir. Burada yıkımdan sonra sorumluluk almak önemlidir. Diğer insanları kontrol edemezsiniz, ancak kayıptan sonra kendi yolunuzda nasıl ilerleyeceğinizi kontrol edebilirsiniz. Sorumluluklarınızı bilerek neyi kabul edeceğiniz veya kimin hayatınızda kalmasına izin vereceğiniz hayatınızın kontrolünü ne kadar elinizde tuttuğunuza bağlıdır.


Yıkılan Kule + Büyük Rahibe: Duygusal çöküş. Tehlikeli bir kadın.

Yıkılan Kule + İmparatoriçe: Güvenliğinizde ani ve beklenmedik değişiklikler.

Yıkılan Kule + İmparator: Öngörülemeyen, öfkeli ve yıkıcı bir lider. Sevilmeyen lider.

Yıkılan Kule + Büyük Rahip: Yıkıcı davranışlar için yardım aranıyor. Yardım almak.

Yıkılan Kule + Aşıklar: Dramatik bir ilişki.

Yıkılan Kule + Savaş Arabası: Tehlikeden kaçış.

Yıkılan Kule + Güç: Zorluklarla Mukavemet. Gerilim sırasında kuvvet gösterisi.

Yıkılan Kule + Hermit: Hatalardan ders almak. Bir yıkım sırasında manevi bir lider.

Yıkılan Kule + Kader Çarkı: Şanssızlık içinde şans.

Yıkılan Kule + Adalet: Tazminat.Miras davası, veraset veya vasiyet planlaması.

Yıkılan Kule + Asılmış Adam: Pasif agresif.

Yıkılan Kule + Ölüm: Ordu, kaçınılmaz yüzleşme. Değişime yol açan farkındalık. Dramatik son.

Yıkılan Kule + İtidal: Manevi rehberlik.

Yıkılan Kule + Şeytan: Yıkıcı davranış. Açgözlülük.

Kuledeki Kule : Sonsuz dövüş.

Yıkılan Kule + Yıldız: Çatışma sonrası barış. Hayatınızı yeniden inşa etmek.

Yıkılan Kule + Ay: Travma sonrası stres.

Yıkılan Kule + Güneş: Travma ve stres sonrası iyileşme.

Yıkılan Kule + Yargılama: Çatışma çözümü.

Yıkılan Kule + Dünya: Çatışma Bölgeleri.


Yıkılan Kule + Değnek Ası: Parçalanmak için yeni planlar.

Yıkılan Kule + Asa 3: Tehlikeli yazılar.

Yıkılan Kule + Asa 4: Topluluk içinde yıkım.

Yıkılan Kule + Asa Prensi: Şok edici gerçek.

Yıkılan Kule + Asa Kraliçesi: Bir drama kraliçesi.


Yıkılan Kule + Kılıç Ası: Şok edici bir durumdan sonra gerçekten iyi bir şey gelir. Ya da, daha iyi bir şey kazanmak için ondan önemsiz bir şeyi kaybetmek.

Yıkılan Kule + Kılıç Dört: Beklenmedik bir şey olur ve dağılmanıza neden olur. Bu bir rahatlamadır.

Yıkılan Kule + Kılıç Altı: Yıkıcı bir hareket. Kaybolabileceğiniz ve dilini bilmediğiniz ülkelere seyahat edeceğinizin işareti olabilir

Yıkılan Kule + Yedi kılıç: Yalan. Manipüle etmek.

Yıkılan Kule + Kılıç 10: Bir kaza.

Yıkılan Kule + Klıç Prenssi: Konuşulanların temelde yalan olduğunu biliyorsunuz ve gerçeği bulmak için araştırma yapıyorsunuz. Bazen, her şeyi ve herkesi devirebilecek bir casusluk olayı ile karşı karşıya kalmak, ancak gerçeği bulma arayışınız bunalmış hissetmek. Bazen de araştırılmaya çalışılan biri hakkında savunmacı olmak anlamına gelebilir.

Yıkılan Kule + Kılıç Şövalyesi: Bir savaşçı. Bir asker. Bir saldırı. Bu kombinasyon bir savaş göstergesidir. Bir savaşçı veya bir binanın havaya uçurulmasını gösterebilir.

Yıkılan Kule + Kupa Ası: Beklenmedik bir hamilelik.

Yıkılan Kule + Kupa 4: Depresyon. Büyük bir arabayı mallarla doldurduktan sonra, şaşırtıcı bir şekilde kredi kartınız mağazada reddedilir

Yıkılan Kule + Kupa 5: Argümanlar.

Yıkılan Kule + Kupa 6: Zor anılar.

Yıkılan Kule + Kupa 9: Daha önce reddettiğiniz bir aşk ilgisiyle tanışıp hoş bir sürpriz yaşamak (Bu durum sizi aniden çakan bir şimşek gibi etkiler).

Yıkılan Kule + Kupa Prensi: Gökyüzünde parçalanan illüzyonlar inşa etmek. Asla değişmeyecek birinin çok dengesiz bir temeli olması. Bu kişiler, etrafta oturup tüm yalanlara inanmaktan memnundur. Ancak, dikkatli olunmaları gerekir. Çünkü, ciddi ruh sağlığı sorunları yaşamadan önce gerçekliği kontrol altında tutmaları gerekir.


Yıkılan Kule + Tılsım Ası: Beklenmedik bir nakit akışı.

Yıkılan Kule + Tılsım 3: İş yerindeki zorluklar.

Yıkılan Kule + Tılsım 4: Para için savaşmak.

Yıkılan Kule + Tılsım 10: Sevgi ve duygusal tatmin üzerine kurulu olmayan, ancak güvenlik ve para üzerine kurulu bir ilişki. Sevgisizlik ve maddeci yaklaşım bir noktada ve yavaşça, ilişkiye dahil olan kişilere zarar verir. Boşanma muhtemel olacaktır.

Yıkılan Kule + Tılsım Şövalye: Çalışma durumunuzda beklenmeyen değişiklikler.

Yıkılan Kule + Tılsım kraliçesi: Aile birimindeki tartışmalar.

TERS YIKILA KULE ve TERS ASA SOVALYE

Yorumlar