TERS YIKILAN KULE, KILIC SOVALYE ve KUPA KRALICESI


 -Yıkılan Kule, mevcut düşüncenin istikrarlı olduğu, ancak gerçekte olmayan bir yapılanmayı yıkacak bir sarsıntıyı işaret ediyor. Şimşek çakmasıyla  karanlık aydınlanıyor ve Kulenin temelinde yatan hilesi, yani gerçek ortaya çıkıyor. Yapılacak tek şey, Yıkılan Kulenin yerine, daha istikrarlı ve gerçek bir şey yapılandırmak. Ancak yıkım devam etmekte olmasına rağmen, Yıkılan Kule Ters döndü. Peki, şimdi ne olacak?

-Şimdi,Yıkılan Kulenin düz konumdaki anlamının tersini düşünmeliyiz, sarsıntı yok, şimşek çakması yok, yıkım yok.Kuleden düşmekte olan 2 kişi, kadın ve erkek düşmekten kurtuldu ve Kulenin pencerelerinden içeriye girdi. Çünkü, Yıkılan Kule yalanlarla ayakta tutulmaya çalışılıyor, gerçekler gizleniyor. Tabi ki bu iyi bir şey değil, gerçekler nereye kadar gizlenebilir ki?

-Yıkılan Kulenin mesajı, Kral çıplak, ancak Kule ters. Bu durumda kişi bu yalana inanmayı kabul eder ve gerçeği bilmek istemez. Onun çevresinde ki herkes de yalanları sürdürür ve yalanlar üstüne kurulmuş yapılanmalar ve ilişkiler devam eder.

-Yıkılan Kule Ters olarak seçildiğinde, yalanlar ortaya çıkmaz ve yalancılarda yalan üstüne yalan söylemeye devam eder. Ters Yıkılan Kule, yalan söylenilen kişinin kafasında ki soruların ve sorgulamaların artacağını işaret eder. Fakat, yalancılar ve yalanlar çok güçlüdür. Şu anda doğru söyleyenler acı çekecek, doğru söyleyenlere inanılmayacak ve doğrular kıskanç ve yalancı olarak itham edilirken, yalancılar değer görecek ve Kule ayakta kalacaktır. 

-Kılıç Şövalye kendi içinde bir fırtınadır ve atını Kuleye doğru sürüyor ve birgün Kuleyi kendisi yıkacak. Kılıç Şövalye, meleklerin ayak basmaktan korktukları yerde yürümekten çekinmeyen biridir. Genelde düşünmeden hareket eder, hızlıdır, ancak her zaman olumlu değildir. Çünkü, bütün işlerini yarım yamalak şekilde ayakta tutmaya çalışır. Laf olsun diye münakaşa etmekten ve münakaşaları büyütmekten çekinmez. Kılıç Şövalye, dürtüleriyle hareket eden, düşünmeden yaptığı bir davranışı doğru yaptığını düşünen ve hayatı boyunca her türlü ilişkilerinde çok kalp kıran bir kişidir. 

-Kılıç Şövalye, hareket halinde, küstah, dürtüsel hareket eden, odaklanmadan ve acele karar vermeye eğilimlidir. Bu nedenle verdiği sözleri yerine getirmemekte bir sakınca görmez ve kendini her zaman haklı görür. İlişkilerde, yalan söyleyen, kandıran, aldatan ve istediğini elde etmek için her yolu deneyerek kandırıp aldatan bir manipülatör veya arkadan bıçaklayan biri olabilir. Bu kişinin pişmanlık hissettiği tek an suçüstü yakalandığı andır. 

-Kılıç Şövalyesi tarot açılımlarında, bazı istemediğiniz haberler alabileceğinizi işaret eder. Yıkılan Kulenin etrafında olduğunda, yakında başlayacak bir görüşmede, gelecek için makul olmayan taleplerle karşılaşacağınıza dair bir uyarıdır.

-Kupa Kraliçesi sevecen, kibar ve insanlarla duygusal düzeyde bağlantı kurma yeteneğine sahiptir. Bu Kraliçe Şövalyenin kararları üzerinde etkili olacak ve bunu iyi niyetle yapacaktır. Bu kişi bir Tarot açılımında, Şövalyenin sorunlarını çözümlemek için bağlantı kuracağı ve yalanlarına ortak edeceği  bir kadın olabilir. Dikkat ederseniz Kupa Kraliçe Kartında ki figürde Kraliçenin ayakları suya değmiyor. Buda onun hisleri ve duygularının etkisinde yaptığı davranışlarının sorumluluğununun farkında olmadığını ve sonuçlarının nelere malolacağını düşünemediğini gösteriyor. Bu kadın, Şövalyenin çok güvendiği birisi ve isteklerine ulaşmasına yardımcı olan bir kişidir..


Yorumlar