YIKILAN KULE ve OLUM KARTI




**Yıkılan Kule ve Ölüm- ateşe bağlı hastalık, halisülasyon veya psişik bir farkındalık anlamına gelebilir. Bu çift talihsizliği önlemek için bazı işaretlere ve alametlere dikkat etmelidir.

Fakat genede, Yıkılan Kule ve Ölüm Kartı kombinasyonunu zümrüdü anka kuşu gibi algılamayı önermemin kesinlikle doğru bir yorum olacağına güvenebilirsiniz. Bir yapının küllerinden başka bir yapı yükselecek ve taptaze yeni yaşamların doğmasına vesile olacak.

-Yıkılan Kule, kötü bir ilişkiyi ya da kariyerinizde değişikliği reddeden bir durumu temsil ediyorsa ani bitişi gösterir. Ölüm, dramatik bir değişimin ardından ondan uzaklaşmanın biraz zaman alacağını gösteriyor. "GÖZLERİNİ AÇIK TUT AMA ENDİŞELENME."

Kule ani değişiklik, Ölüm Kartı daha yavaş değişim. Her 2'si de sizi ileriye doğru itiyor ama farklı hızlarda farklı şok derecesinde.

Bu 2 kart birlikte, ölümün getirdiği kaçınılmaz değişimi kabul etme ihtiyacından bahsediyor olabilir. Çünkü üzerinde durduğunuz şey sağlam ve sürdürülebilir değil. Bu kombinasyonu eski alışkanlıkların veya eski yaşam tarzının ölümü olarakta düşünebilirsiniz.

Burada Kuleyi büyük bir sürpriz, ani bir şok ile yıkım, Ölümü şok edici bir son olarak yorumlayabiliriz. Aslında 2side aynı şey. Bu gereksiz olan herşeyin temizlenmesini, ortadan kaldırılmasının sizi yeni bir yola götüreceği anlamı taşıyor. Aynı zamanda yaşamınızda bazı ani değişiklikler olacak ve yeni bir anlayış anlamına gelebileceği gibi, sırların ortaya çıktığı ve bir karışıklıktan sonraki geçiş döneminide işaret ediyor olabilir.

-Yıkılan Kule ve Ölüm büyük bir değişime yol açan yeni fikirlerin yaratıcı bir kıvılcımı anlamınada gelebilir.

-Kule size hizmet eden durumları ve insanları bırakmanız için size yol açıyor. Kendi dünyanızın parçalanmasından hemen sonra arkadan devreye giren Ölüm Kartı fiziksel olarak bir ölümü ifade etmese bile hayatınızdaki kişinin tamamen geçmişte kalacağını ifade ediyor olabilir.


-Kule kartı, Arcana Majör Kartlarından 16. karttır. Kartın üstündeki figürde, temel olarak, Yıldırım, ateş, düşen insanlar, kaos ve natürmort kargaşası tarafından vurulan büyük bir yükselen yapı görebilirsiniz. Kule bir açılımda ortaya çıktığında vazgeçme, özgür bırakma, şok, ani ve kaçınılmaz değişimi temsil edebilir.

-Gerekli veya kaçınılmaz değişimin bir başka kartı da ölüm kartıdır. Ölüm kartı destenin 13. kartıdır. Tarot destesinde hiçbir kart ölüm kartı kadar korkutmaz ve aynı zamanda yanlış anlaşılmaz. Bununla birlikte dikkat ederseniz, bu destenin son kartı değildir, bu yüzden teorik olarak bunun bir son olmadığını bilirsiniz ve kendinizi daha normal hissedebilirsiniz.  Ölüm Kartı herhangi bir kişinin gerçek ölümüyle ilgili değildir. Bir proje, plan veya ilişki gibi başka bir şeyin ölümünüde temsil edebilir. Mantıken, Ölüm kartının büyük kayıp, aşırı değişim, bir duruma maruz kalma, geçiş ve fesih anlamına geleceği sonucuna varabiliriz.

-Bu karttaki semboller gizlenmiş iskelet, güneş veya bir ışık parıltısı, bir gül ve bazen cansız bedenlerdir. Ölüm Kartının üstündeki figürde karanlık ve soğuk bir mevsimi, bir yıl içinde yaşayan ve ölen yıllık bitkileri, bir sonraki bahara kadar kök sistemlerine sığınabilen çok yıllık bitkilerden tırpanla ayrıldığını görebiliriz. Tırpan bizi geçmişe bağlayan kabloları keserken, korkmadan ilerlememizi sağlar. Burada, budanmış herşeyin geleceğin doğurganlığı için geri dönüştürüldüğünü görebiliriz. Bu arada mevsimsel kazanç ve kayıp döngülerine rağmen aslında hiç birşey gerçekten kaybolmaz.

**Bazı tarot destelerinde ölümün bir ata monte edildiğini ve siyah zırh giydiğini görebiliriz. Burda vurgulanmak istenen günahın cezalandırılmasıdır. Tıpkı ortaçağ vebasının tanrının gazabını açıklamak için kullanıldığı gibi.

Yorumlar