ASILMIŞ ADAM KISILIKLERI ve KOMBINASYONLARI


-Bırakmak, fedakarlık yapmak ve düşünmek için mola vermek Asılmış Adam kartının ana temalarıdır. Asılmış Adam, daha yüksek bir iyilik için, kendi parçalarından fedakarlık eden birini gösterir. Bu kişiler çatışmayı sevmediklerinden, başkalarını dengede tutmak ve mutlu etmek için yükün çoğunu taşırlar ve kendileri için ya hiç birşey yapmazlar, ya da çok az şey yaparlar.

-Hayallere dalmayı ve düşünmeyi seven Asılmış Adam kişileri sık sık mola verirler. Bir saldıya uğradıklarında, genellikle duygusal olarak dağıldıkları ve dengeleri bozulduğu için, bu saldırıya dramatik bir şekilde saldırarak cevap verebilirler. Bu kişilerin fikirleri ve hisleri genelde diğer insanlardan farklıdır. Çünkü, farklı bir açıdan bakarak dünyanın işleyişini anlamaya çalışıyorlar.

-Asılmış Adam, mistik, vizyon sahibi ve harekete geçmek için, uygun anını bekleyen bir kişiyi gösterir. Tutarsız ve belirsiz çabaları nedeniyle sıklıkla sorunları umursamaz görünen bu kişilerden çok nadirende olsa, takdir edilen bir dahi çıkabilir.

-Normal bakış açısı olan birisi Asılmış Adamı hiç bir zaman anlayamaz. Bu da Asılmış Adam'ın gizemini daha da arttırır. Asılmış Adam kişileri çok nadir olarak profesyonel veya duygusal başarıya sahiptir. Ancak, mistik, felsefi ve büyülü alanlarında körü körüne kendilerini feda etmeye hazırdırlar.

-Bu kişiler, ezoterik taraflarını geliştirmek ve ihtiyaçları olan dinginliğe sahip olmak için, başarılı olmak istedikleri alanda kendilerini geride kalmış gösterebilirler.

-Asılmış Adam, düz konumda bazan sürekli bakış açısını değiştiren ve asla belirli bir fikre yerleşemeyen birini gösterir. Ters konumda ise, geçiş sürecinde sıkışıp kalmış, mantıksal durumunda ve düşünce biçiminde ilerleme olmayan birini temsil eder. Belki, içsel dünyasında bir değişim oluyordur. Ancak, dıştan görünen bir değişim yoktur.

-Asılmış Adam kişileri, bazan mistik veya dini olmaktan çok hedefine ulaşmak, sadece öğrenmek ve deneyimlemek için, uzun saatler harcamaya istekli bir kişiyide gösterebilir. Çünkü, kazanmak için, herkesin önce acı çekmesi gerekebilir.

-Asılmış Adam, çok iyi bir dinleyicidir. Her kelimeyi alır ve öğrenmesi gerekeni öğrenir. Ancak, kendi fikir ve düşüncelerini saklama eğilimindedir. Kendini ortaya atmak için, karşısındakiler yanlış bir hamle yapana kadar bekler. Yeni fikirlere açık ve sürekli gerçeği arayan bu kişiler, gerçek huzuru ve mutluluğu elde etmek için kontrolü ellerinde tutmak ve herşeyi bilmek isterler. Tabi ki bu durumda fedakarlık değil, kişisel çıkarlar ön plana geçmiş gibi görünüyor olabilir.

-Asılmış Adam kişileri insanlarla fiziksel değil, entelektül bağlar ararlar. Bulduklarında kendilerini tamamlanmış hisseder ve daha da başka bir şeye ihtiyaç duymazlar. Yani, aç gözlü değillerdir. Sahip olduklarının kendisine bir ödül olduğunu düşündüklerinden, birileri tarafından takdir edilmeye de ihtiyaçları yoktur. Doğayı ve açık hava aktivitelerini çok severler.

-Ters konumda Asılmış Adam kartı garip ve anti sosyal kişilik tiplerini ifade eder. Bu kişiler sosyopatik ve hatta psikopatik eğilimler gösterebilir. Kendi fikir ve inançlarında kaybolmuş, çoğu zaman gerçeklik algısı çok zayıf olan bu kişiler, genelde irrasyonel ve var olmayan bir kavrayış biçimine sahiptir. Hatta, yanlış bir amaç için veya gerçekte asla gerçekleşmeyecek birşey için, kendilerini feda edebilirler. Ters konumda Asılmış Adam, bazan bir kişilik bozukluğu, bazan bir akıl hastalığı, bazanda ahlak eksikliği olan birini gösterir.
ASILMIS ADAM KOMBINASYONLARI

-Asılmış Adamın tarottaki geleneksel anlamı fedakarlık ve gecikmedir. Asılmış Adam'ın daha olumlu bir anlamı yenilik olarak ifade edilebilir.

-Asılmış Adam ve Büyük Rahip bir kişinin inançlarını sorguladığınızda karşınıza çıkar. Örneğin, bir kişi sevgilisinin kendisine yalan söyleyip söylemediğini, felsefi veya sosyal değerleri hakkında fikirlerini merak ediyor olabilir. Bu kombinasyon, danışan kişinin karar vermeden önce olayları sabırla incelemesini tavsiye eder.

-Asılmış Adam ve Aşıklar, bir ilişkide baskı altında olmayı ve kapana kısılmış gibi hissetmeyi gösterir. Bu kombinasyon, farklı hızlarda hareket eden 2 kişi zıt uçlarda hedeflere yöneldiğinde ortaya çıkar.

-Asılmış Adam ve Aşıklar bir tarot açılımında birlikte karşınıza çıktıysa, eşiniz veya ortağınızla oturup ciddi bir şekilde konuşmanın zamanı gelmiş demektir. İlişkide ilerleme olması için, ya taraflardan birisi hedefinden vazgeçerek fedakarlık eder, ya da ilişki biter.

-Asılmış Adam ve Kader Çarkı kombinasyonu, olması gereken şey mutlaka gerçekleşecek olsada, bazan yönlendirilmiş hareketlerimizin nimetlerimizi kilit altında tutmamıza veya kadersel bir gecikmeye sebep olacağı anlamına gelir.

Bu kombinasyon, birşeye sıkı sıkı tutunup bırakmak istemediğinizde, sizi hedefinize varmaktan geri tuttuğunu ifade eder. Bu belirsizlik ve değişim sizi korkutuyor olsada, aslında ihtiyacınız olan ve kabul etmeyi öğrenmeniz gereken birşey. Aksi taktirde, sürekli bir belirsizlik ve mutsuzluk içinde yaşarsınız.

-Asılmış Adam ve Yargılama, kişinin kendi hatasını yapmasına izin verilmediği anlamına gelir. Sevdiklerimizin başarısız olmasına izin vermemek veya onları acı verecek şeyleri yaşamasından alıkoymak istemek normaldir. Ancak, karşısında olduğumuz deneyimlerin insanın duygusal ve ruhsal olarak gelişmesine yardımcı olduğunu hatırlamak önemlidir. Başkalarının kararlarını kontrol etmeye çalışmak, onları kaderlerinden alıkoymak olur.

Asılmış Adam + Apdal: Ertelenen planlar ve yeni başlangıçlar. Evde kalmak zorunda olan ebeveyn.
Asılmış Adam + Sihirbaz: Bir yenilik pazarlamak.
Asılmış Adam + Büyük Rahibe: Pasif bir kadın.
Asılmış Adam + İmparatoriçe: Bir bebek veya bir plan/fikir doğurmayı beklemek.
Asılmış Adam + İmparator: Pasif liderlik. Kurallar var, ancak çok az yaptırım var.
Asılmış Adam + Büyük Rahip: İnancını sorgulamak. Neye inanacağından emin olamamak.
Asılmış Adam + Aşıklar: İlişkide baskı. İlişkide uzlaşmak istemeyen partneri baskı ile yola getirmek.
Asılmış Adam + Savaş Arabası: Yasal zafer.
Asılmış Adam + Güc: İlgiyi kaybetmek.
Asılmış Adam + Hermit: Perde arkası çalışıyor.
Asılmış Adam + Kader Çarkı: Kadersel gecikme.
Asılmış Adam + Adalet: Popüler olmayan bir tavır almak.
Asılmış Adam: Birçok gecikme. Beklemek. Çok fazla fedakarlık.
Asılmış Adam + Ölüm: Gecikmeli değişim. Durma.
Asılmış Adam + İtidal: Seçeneklerinizi tartmak, tekrar gözden geçirmek.
Asılmış Adam + Şeytan: Kötü bir durumda kapana kısılmak.
Asılmış Adam + Yıkılan Kule: Beladan uzak durmak.
Asılmış Adam + Yıldız: Tazminat. Sonuçlardan kaçınmak.
Asılmış Adam + Ay: Yaratıcı bir dahi.
Asılmış Adam + Güneş: Gecikmiş başarı. Pasif bir çocuk.
Asılmış Adam + Yargılama:Sorumluluk bırakmak. İnsanların kendi hatalarını yapmasına izin vermek.
Asılmış Adam + Dünya Adam: Başarılarda gecikme.

Asılmış Adam + Tılsım Ası: Kariyer açısından yeni bir şey deniyor. Bilim adamı.
Asılmış Adam + Tılsım 3: Çizim masasına geri dönüş.
Asılmış Adam + Tılsım 5: Bir öğrenci. Düşük gelir.
Asılmış Adam + Tılsım Prens: Okula dönüş.
Asılmış Adam + Tılsım Kralı: Fazlalık.

Asılmış Adam + Kupa 2: Tek taraflı bir dostluk.
Asılmış Adam + Kupa 3: Uzun mesafeden nişan almak.
Asılmış Adam + Kupa 6: Büyümek konusunda isteksiz. Gençler.
Asılmış Adam + Kupa Şövalye: Bir şair. Gerçeklikten kaçış.

Asılmış Adam + Kılıç Ası: Bir filozof.
Asılmış Adam + Kılıç 2: Erteleme. Değişmekten korkmak.
Asılmış Adam + Kılıç 4: İyi bir gözlemci olmak. Başkalarının fark etmediğini fark etmek.
Asılmış Adam + Kılıç 5: Antisosyal davranış. Tehlike.

Asılmış Adam + Asa 3: Perspektif eksikliği. Vizyonsuz.
Asılmış Adam + Asa 4: Yabancı olmak.
Asılmış Adam + Asa 5: Çok alçaktan nişan almak. Çok çabuk vazgeçmek.
Asılmış Adam + Asa Kraliçe: Bir danışman. Bir şifacı.
Asılmış Adam + Asa Kralı: Modern insan.

Yorumlar