KUPA PRENSI, OLUM ve KUPA ASI

-Kupa Prensi hayalperest, utangaç, hassas ve sezgileri kuvvetli bir bir kişiyi işaret eder. Bu kişi gerçekten yaşı genç veya davranışları çocuksu ve duygusaldır.

-Kupa Prensinin yanında Ölüm Kartı onun olumsuz taraflarını ortaya çıkarır ve bu durumda kişi düzensiz, gizli davranışlar içinde olan birine dönüşür. Aşırı duygusal olduklarından cinsel güdülerini bastırırlar. Kendilerinin gelişimine yararı olsa bile zorluklardan ve acıdan kaçarlar, mücadeleci değildirler. En kötüsüde az gelişmiş bir vicdan azapları olsada onlar genede kötü eğilimlerinden vazgeçmezler.

-Aşk ve ilişkilerde, birinin onu sevdiğini kendisine kanıtlayana kadar karşısındakine manipülatif olma eğilimindedirler. Bencilce ve çocukça davranışları yüzünden kendilerini güvende hissetmek için çok fazla sevgiye ihtiyaçları vardır.

-Ölümü takip eden bir aşk kartı olan Kupa Ası, daha canlı ve iyi bir şeyi bulmak için zaten ölmüş bir şeyi kaybetmekten, o sıkıntıdan kurtulmaktan bahseder. Bu kombinasyon muhtemelen yeni bir kişi ve yeni bir ilişkiyi anlatıyor.

-Burada Ölüm bir kişiye hissettiklerinizin ölmesi ile ilgili gibi görünüyor. Eskilerinde söylediği gibi, gerçek sevgiyi bulmak zordur. Sürdürmek ve sahip çıkmaksa bulmaktan daha zordur. Fakat, çocuksu davranışları, gerçek dünyadan kopuk yaşam stili ve hayal aleminde yaşadığını düşündüğünüz birisi var ve sizde onun için emek vermenin ilişkiyi bir yere götürmeyeceğini düşünmeye başlamışsınız. Ancak, üzülmeyin Kupa Asının, sizi bu sıkıntıdan kurtarıp yaşamınıza yeni başlangıçlar, canlılık ve yaşama sevinci getireceğinden emin olabilirsiniz.
-Bu kombinasyon, o kişiden ve/veya ilişkinizden vazgeçmek sizin için kolay olacak anlamına geliyor. Duygu ve aşk kartlarının yanında Ölüm Kartı, bu ilişkiyi bitirip bitirmemeyi sorgulamayın, siz zaten cevabı biliyorsunuz, der. Sizde içinizden evet, yeter oldu beter oldu, diyor olabilirsiniz. Aslında, Ölüme karşı her zaman bir tepki vardır. Ölümü istemezsiniz, ancak karşıda duramazsınız.

-İlişkide yavaş ve emin adımlarla ölüme doğru gitmiş bir durum var gibi görünüyor ve gerçekten sizin elinizden gelen birşey yok. Çünkü, bu bitiş tarafların bilerek, ya da isteyerek yaptığı birşey değil.

-Duygu olarak Ölüm, duygularınız olan kişinin veya duygularınızın öldüğünü, bittiğini, geri dönüşü olmayan bir şekilde başarısız olduğu anlamına gelir. Bazan, Ölümün ardından yasının tutulması danışan kişinin çok üzüldüğü anlamına gelir. Fakat, ilişkide bir enerji yoksa, o alan durgun görünüyorsa, duyguları olumlu bir şeye dönüştürmek için elinizden birşey gelmez. Mesela, burada bir Yargılama kartı olsaydı, tarafların ilişki hakkında gerçekçi bir değerlendirmesinden sonra 2. bir şansı olabileceğini söyleyebilirdik.

-Ölüm Kartı, yoğun akrep Bucu enerjisine sahiptir. Bu enerji cinsel olabilir ancak, dönüşebilir bir enerjidir. Burada Ölüm Kartının ardından gelen Kupa Ası, birisine karşı yoğun, fakat rahatsız edici duygulara sahipsiniz. Belkide, o kişiye çekildiğinizi hissediyorsunuz, ama sebebi her olursa olsun buna direnmeye çalışıyorsunuz. Ve her birlikteliğinizden sonra Ölümün izlerini bırakıyorsunuz gibi bir durum söz konusu.

-Eğer, bu Tarot açılımı size geçmişteki bir ilişkinizi düşündürüyorsa, bu kombinasyon o kişi için aranızdaki herşeyin öldüğü anlamına geliyor. Şu anda o sizi bir hayalet gibi görüyor ve ayrıca, ilişkiniz bittikten sonra bir dönüşüm yaşamış ve onu hayata döndüren duygularla tanışmış.
-Eğer, Ölüm kartını yıllardır görmediğiniz normal bir arkadaşınız için seçtiyseniz, bu mutlak bir sonu ifade ediyor. Ancak, o zaman durum farklı. Burada arkadaşlık duygularının ölümünden bahsedebilir ve arkadaşlık bölgesinden çıkıp, ilişkinin renginin değişebileceğini söyleyebiliriz.

Bazan, Ölüm Kartı duygularla ilgili olarak bir kaderden ve kaçınılmaz duygulardan bahseder. Bazanda, duygularınızın duvara çarptığını ve devam edemeyeceğinizi hissedersiniz. Bu diğer taraf ne kadar iyi olursa olsun, kendi iyiliğiniz için gerçekten ilişkiden vazgeçmeniz anlamına gelir. Önceleri soğuk denizlerde yalnız başınıza yüzüyormuş hissine kapılsanızda, zamanla böyle olmasının sizin iyiliğiniz için olduğunu farkedeceksiniz.
KUPA KRAL, KULE, ASA 4, KILIC 7, ASA KRALICE

Yorumlar