21- DUNYA


21 numaralı Dünya kartı Arkana majör kartları serisinin son kartıdır. Ortada dans eden bir kız, iki elinde birer sihirli değnek tutar. Bu değnekler o dans ederken dengesini sağlamak içindir.. Kadının etrafındaki yeşil çelenk, emeklerin başarısına verilen ödülün sembolüdür ve bu çelenk başarıların sonsuzluğunu ifade eden kırmızı kurdele ile bağlanmıştır. Dansçının etrafını çevreleyen çelenk aynı zamanda kozmik yumurtayı sembolize eder.

0 numaralı DELİ kartı ile başlayan yaşam yolculuğu 21 numaralı DÜNYA kartı ile tamamlanmıştır. Dünya kartı seyahat sözkonusu olduğunda ortaya çıkar. Yelkeniniz arkasından rüzgar aldı, bundan en iyi şekilde yaralanmanızı söyler. Apdal kartının yolculuğu ile dünya kartının yolculuğu farklıdır. Apdal, deneyimsizdir ve yolculukta yaşadıkları şansa kalmıştır. Dünyanın ise tecrübesi, bilgeliği var. Kartın numarası olan 21, 2 ve 1in toplamı olan 3 rakamı, yaradılışın sayısı ve işaretidir. 3 sayısı bolluk, bereket ve sayıca artış anlamına da gelir.

Bu kart ile gelen başarı, kazanılmış, hakedilmiş bir başarıdır. Kazanılmış bir sınav ya da muradına ermekle ilgili müjdeli bir haberi simgeler. Bu kart kazanılan zaferlerin ve bununla birlikte gelen kutlamaların temsilcisidir. Mutlu son çok yakında kutlamalara hazır olmalısın demektir.

Dünya kartı ayrıca, yaşamınızdaki bir döngünün sonlandığına ve farklı başka bir döngünün başlayabileceğine işaret eder. Yani bir kapının kapanışı ve başka bir kapının açılışı gibi.

Dünya kartının kenarındaki yıldızlar, yapılan olumlu çabaları ödüllendirmek için oradalar. Aydınlanmayı ve kozmik farkındalığı gösteriyorlar. Kartın 4 köşesine yerleşmiş boğa, aslan, akrep ve kova, 4 mevsimi, 4 elementi, dünyanın 4 köşesini sembolize eder ve bir aşamadan diğerine geçerken yolculuğunuza denge ve uyum kazandırırlar...

Dünya kartı satürn gezegeni tarafından yönetilir. Stürn dünyaya yapı ve anlam kazaandırır. Zamanın ve maddenin sınırlarını bilir. Sınırlarımızı, sorumluluklarımızı,ve taahhütlerimizi yönetir.

Dünya kartı görevimizi, şerefimizi,çalışmamızı,disiplinimizi ve geleneklerimizi temsil eder. Biz büyüyüp, olgunlaştıkça bizi yönlendiren sınırlarımızı belirler. Bu kart başarıyı hak etmiş, yeni mezun olmuş bir kişiyi gösterir. Hayatınızda bir sayfa zaferle kapanmış ve bir yenisini açılmak üzeredir.

Kişi bulunduğu noktada şu an zirvededir, oradan ötesi farklı bir döngüye, farklı oluşumlara geçmek olacaktır. Yani Dünya kartı yeni çıkılacak uzun yolculuklarıda ifade etmektedir.Ters konumdaki Dünya kartı yaşamınızdaki bir gecikmeye işaret edebilir. Başarı beklerken karşınıza çıkabileck bir engelide temsil edebilir. Hedeflerinize ulaşmadan önce bazı zorlukların üstesinden gelmeniz gerekmektedir.

Bu durum hedefe çok yakın olduğunuzu ve pes etmemeniz gerektiğini işaret eden güçlü bir hatırlatmadır.Vizyonunuzu belirlemeli ve yapmak istediğiniz şeyi başarma arzunuzu asla kaybetmemelisiniz. Bu kartın vermek istediği en baskın anlamıdır.

Yaşamınızda yeni bir başlangıç yapmak istiyorsanız, eskisinin etkisini yaşamınızdan tamamen yok etmeniz gerekmektedir. Eskisinin etkisinin yok edilişi gerçekleşmeden yeni oluşumun sunulması imkansızdır.

Ters Dünya kartı ilişkilerde sona gelindiğinin işaretidir. Para konularında da geçmişten gelen sürekli karşınıza çıkan finansal sorunları işaret eder. Son bir hamle ile zorda olsa bu sıkıntılı durumdan kurtulmak mümkündür.


Yorumlar