TAROT KARTLARI TEK BAŞINA OLUMSUZ OLARAK YORUMLANAMAZ

Tarot destesinde her bir kartın gölge tarafları vardır. Tarot kartlarını yorumlarken kötücül kartların aydınlık taraflarını ve iyicil kartların karanlık taraflarını etrafındaki kartlara göre yorumlamak gerekir. Bir kartın önde veya arkada oluşu kartları yorumlarken hikayenin gidişatını çok farklı yönlere götürebilir. Her bir kartın insan doğasının farklı deneyimleri ve problemlerini ele aldığını düşünmek gerekir.


En karanlık kart kombinasyonlarında hangi kartları görmeyi umuyorsunuz?

Aşağıda belirtilen kartlar kötü ya da gerçek anlamda karanlık kartlar değillerdir.

Örneğin; Hermit çoğu yorumlarda ruhsal yolculuk, zaman aşımı, dinlenme ve yansıma kartıdır. Hermit genellikle yalnız yapılan kişisel bir yolculuğa işaret eden bir karttır. Hermit sadece böyle bir yalnızlığa dahil edilebilir. Çünkü, bazen insanlar seçtikleri bir durumda, zaman aşımı nedeniyle yalnız olduklarını hissedebilirler. Bazan, zorla-bir hastanede kalıyor, akıl sağlığı sorunu yaşıyor olabilirler. Bazanda, arkadaşlarından ayrı düşmesine neden olan bazı zorlayıcı sebepler yüzünden bir yalnızlık yaşıyor olabilirler.

-Pek çok kişi bazan kendi kafasını dinlemek için can atıyor, hatta bunun için planlar yapıyor olsada. Hermitin sebep olduğu yalnızlık, bir süre için korkutucu derecede yalnız bir deneyim yaşamak anlamına gelir.

Sonları, ihaneti, kederi, kaybı gösteren kartlar şunlardır;

1-Kılıçların onlusu, 2-Kupaların sekizlisi, 3-Kupaların beşlisi, 4-Kılıçların üçlüsü, 5-Kılıçların sekizlisi, 6-Kılıçların sekizlisi, 7-Sikkelerin beşlisi, 8-Asaların beşlisi 9-Yıkılan Kule, 10-Büyük rahibe, 11-Kılıçların üçlüsü, 12-Ölüm, 13-Aşıklar, 14-Hermit

Ceza gerektiren davranışı,ceza davranışından kaynaklanan zararları ve finansal sıkıntıları öngörebilecek kartlar şunlardır..1-Kılıçların yedilisi, 2-Şeytan, 3-Sihirbaz, 4-Asaların beşlisi, 5-Ay, 6-Sikkelerin yedilisi.


Zihinsel sağlık sorunlarını, bağımlılığı, hastalığı, sanarak yanılmayı öngörebilecek kartlar şunlardır;

1-Ay, 2-Şeytan, 3-Hermit, 4-Sikkelerin dörtlüsü, 5-Kılıçların beşlisi, 6-Kupaların dokuzlusu, 7-Kupaların onlusu, 8-Asaların beşlisi, 9-Kılıçların yedilisi, 10-Kılıçların Sekizlisi, 11-Kupaların sekizlisi.

Listelediğimiz bu kartların her hangibir karışımla, en karanlık tarot kombinasyonlarından bazılarını üretme eğilimdedir. Bunun en üzücü tarafı, en korkutucu ya da üstesinden gelmesi en zor olan yaşam koşullarını ifade ediyor olmalarıdır.

Örneğin; kartları, bir işin sonlandırmasıyla çakışan bir ilişkinin sona ermesiyle mücadele eden bir kişiyi canlandırmak için kullanalım. Kişinin bu sorunlarla başa çıkmakta zorlandığını ve duygularını gizlemek için alkol kullanma eğiliminde olduğunu düşünelim.

Bu kişiyi tarif etmek için,

1-yalnızlık için,

2-zihinsel sağlık sorunları için,

3-bağımlılık ve

4-maddi sıkıntı için bir kart alacağım ve çok kasvetli olacak..

Kartlarımız ;

-yalnızlık ifade eden Hermit.

-zihinsel sağlık, boşanma, ayrılma, aldatma kılıçların yedilisi.

-Bağımlılık Şeytan ve

-Maddi sıkıntı kılıçların beşlisi.

-İşin iflas etmesi ya da fesh edilmesi Kılıçların onlusu.

-Depresyon için Kılıçların 3lüsü alalım.

Benim karanlık tarot kombinasyonum şöyle; Hermit, Kılıçların 7lisi, Şeytan, Sikkelerin 5'lisi, Kılıçların 10'lusu.

Bu ayrıntılı bir liste değildir, ancak umut ediyorum hem olumlu hemde sıkıntılı durumlarda kartların nasıl bir araya geldiği hakkında bir fikir vermiştir..

4 tarot kart okumasında genelde yapılabilecek hatalar:

Tarot kartları geleceği elimize almamıza yardımcı olur. Hayatınızda gerekli bazı değişiklikler yapmak istiyorsanız, tarot kartları size değerli bilgiler verebilir.

Kendi tarot kartlarınızı okumak istiyorsanız, tarot okumasına yeni başlayanlar için bu zor bir iş olabilir. Bu nedenle bazı yardımcı sembollere ihtiyacınız olacaktır.

Açıkçası, zaman ayırıp kartarın neyi ifade ettiğine aşina olmalısınız. Bir çok farklı tarot destesi türü vardır ancak kartlar desteden desteye anlam değiştirmezler...

Kişinin kendi seçtiği Tarot kartlarının okumasını yaparken özellikle 4 hatadan kaçınmak okumayı gerçekten çok etkileyebilir...

**1-Kendi seçtiğiniz kartların okumasını kendiniz yaparken kafanızdaki sorulara uygun cevaplar aramak, kartların ifade ettiği anlamları kendi işine geldiği gibi yorumlamak..

Eğer, tarot kartlarını kafanızdaki sorulara uygun cevaplayarak yorum yaparsanız, kendi kendinizi aldatmış, kendinize yalan söylemiş olursunuz. Gerçekten, ön yargısız geleceği okumak istiyorsanız. Başkaları için okuma yapmayı denemelisiniz...Okuma tekniklerinizi tarot açılımında uygulama şansını ancak tarafsız kaldığınızda yakalayabilirsiniz...

**2-Size verilen anlamları kabul etmemek.

Tarot hakkında her hangibir bilginiz varsa, kartların çeşitli yorumlara sahip olabileceğini bilmelisiniz.

Bazı insanlar, ihtiyaç duydukları cevabı bulana kadar bütün anlamları gözden geçirmeyi bir bahane olarak kullanırlar.Bunu yapmamalısınız..

Bazan da kartların size söylediğinin bir kısmını kabul edersiniz...Sadece bir kısmını değil, bütün açılımın tam anlamını okumak amacınız olmalıdır. Aksi takdirde yapılan yorum doğru bir iç görü olmaz..

**3-Bir danışmada birden fazla, aşırı sayıda tarot açılımı yapma..

Tek bir konu hakkında size biraz bilgi vermek için bir okuma yeterli olacaktır. Okumayı yenileyerek farklı cevaplar alamazsınız.

Yorumunuzda bazı değişiklikler görmek istiyorsanız, zaman verin.Ateşe yakıt gibi, geleceğin değişmesi için hayatınıza daha fazla eylem eklemeniz gerekir.

Bazı değişikliklerin gerçekleşmesi için bir ay yeterli bir zaman olmalıdır. Zaman içinde olayların başka yönlere kaymalarına şans veriyorsun.

Bir sonraki tarot açılımınızda bir şeylerin değişeceğine dair neredeyse bir garanti.

**4-Öznel olmak bir fikir yeterince vurgulayamaz. Bir okuma yaparken duygusal olmak hikayenin tümünü ve çıkan sonucu etkileyebilir. Aynı sembollerden farklı kişilere farklı yorumlar yapmamalıdır. Öznel olmak, kişiye göre kart yorumlamak doğru değildir.






Yorumlar