TAROT YORUMLAMA TEKNIKLERI (2)


Tarot kartlarının dizilimini yorumlayabilmek için sadece her kartın ifade ettiği anlamını bilmek yetmez.
Zihin çalıştıran bir matematik kabiliyetini yaşama uygulayabilme yeteneğiniz varsa, ayrıntıyı gözden kaçırmayan estetik ve sanatsal bir bakış açısına sahipseniz ve birde olmakta olanın arkasında görünmeyene, yaradana ve yaradılana her ne olursa olsun değer veriyorsanız, bu iş için yaradılmışsınız demektir.

Büyük rahibenin ardından açılan Hermit kartının, yüksek bir güç ile bağlantı kurmak için derin bir iç gözlem ve ruh arayışı içinde bulunduğunu ve gizlenmesi gereken sır ve bilgilerin garantide olduğu anlamı taşıdığını söylemiştik.
Eğer bunun tam tersi olursa ve Hermit, Büyük rahibenin önünde olursa, uzun süredir gizlenmekte olan olayların, sırların ve hislerin ortaya çıkacağına, çok değerli bilgilerin aydınlığa kavuşacağına işarettir

Bir tarot kartı kombinasyonunda ortak sembollerle karşılaşmanız, bu sembollerle ilişkili önemli temalar konusunda bağlantı kurmanız için size bir işarettir.
Yanyana olan 2 tarot kartının ikisine birden odaklanmalısınız. Ortak bir sembol, renk bulunuyormu, kule varmı, çiçekler varmı? 
Ortak hiç bir şey bulamıyorsanız endişelenmeyin, bunun yerine farklı bazı teknikler geliştirip, kendi yorumlama yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.
Örneğin;
Melek kartı ve Yargılama kartının, bir kombinasyonda olduğunu düşünecek olursak, ikisinde de başmelek figürü bulunmaktadır.
Bu meleklerin size göz kulak olacağının ve zor bir zamanda umut ve inancınızı kaybetmemeniz için sizin yanınızda olacaklarını ifade eder.
Sembollerin ortak anlamları ile yorumlayanın kişisel olarak yüklediği anlamları harlamanın, bir yaratıcılık gerektirdiği unutulmamalıdır.
Kişisel anlamlar, geçmiş deneyimlerinizden ve sezgilerinizden elde edilen sizin geliştirdiğiniz, anlamlardır.
Bir Tarot açılımında ki 2 kartta çoğunlukla pozitif ve çoğunlukla negatifse, birbirlerinin enerjisini güçlendirirler.
Örneğin;
Güneş ve Yıldız dizilimi ihtirastan doğan büyük bir başarıya işaret eder.
Yıldızın ardından gelen Güneş ise mutlu organizasyon, dingin hayat anlamı taşır..
Şeytan ve Yıkılan Kule yanyana bir bağımlılığın sonucunda meydan gelen korkunç sonuçları ifade eder...

İki Kart bir Tarot Kombinasyonunda bir kart çoğunlukla pozitif, bir kart çoğunlukla negatifse  ikiside birbirlerinin enerjilerini zayıflatır ve kesin olarak birbirlerini dengelerler.
Bu tür bir kombinasyon size durumun ışığını ve gölge tarafını gösterir.

Örneğin;
Güneşin ardından gelenYıkılan Kule, kılık değiştirmiş bir lütuf ifadesidir.
Bitmiş gibi görünen meselerde halen umut olduğu anlamına gelir.. 
Umudunu asla kaybetme, sıkıntılı ve zorlayıcı bir dönemin ardından engeller tamamen ortadan kalkacak anlamı taşır..

Tabi ki, Bu durumda bu iki kartında etrafındaki kartlarında neleri sembolize ettiğine ve birbirleriyle nasıl bir etkileşim ve iletişim içinde olduklarını da değerlendirmek gerekir.
Kartların üstündeki görseller, bir birlerine doğrumu bakıyorlar, yoksa farklı noktalaramı bakıyorlar..
Bu ayrıntı bize, ilişkinin bitirildikten sonra aydınlığa çıkılabileceği ya da durum değerlendirilmesi yapıldıktan sonra, yeni bir bakış açısıyla yapılandırılarak, ilişkinin kurtarılabileceği hakkında fikir verecektir..

Örneğin;
Kupa Kraliçesinin yanında değneklerin uşağı, annesini görmezden gelen genç bir oğulu işaret eder.
Fakat her ikiside birbirlerine bakan iki kartın kombinasyonu olsaydı, dengeli bir işbirliğinin işareti olacaktı.
Yani değneklerin uşağı Kupa kraliçesinin önünde olsaydı, anne oğul arasında sağlıklı bir ilişki olduğunu söyleyebilirdik..
Ya da her ikiside sağa bakıyor olsaydı, geleceğe yönelik bir odaklanmanın işareti olabilirdi..
Her ikiside sola bakıyor olsaydı, geçmişte yaşanan bazı konuların etkileri bu güne yansıyor olacaktı..
Tarot kartının üzerindeki görselin ileriye bakması ve sırtını dönmüş halde durması, sorunların üstesinden gelmek için çabalamak yerine kaçmak istediğinin bir işareti olabilir.
Farklı kombinasyonlarla oynarken tarot kartlarınınızın canlandığını ve olayların içinde yaşadığınızı göreceksiniz.

Tarot kart kombinasyonlarında, görünüşteki negatif ve pozitif kartlara dikkat etmek önemlidir, çünkü kartlar arasındaki kombinasyonu güçlendirir veya zayıflatabilirler..
Bazı tarot kartlarının anlamı çok açıktır.
Örneğin; Şeytan, Yıkılan kule birlikte milli bir felaket anlamına gelir ve tarotun diğer kötü figürleride olumsuz yorumlamalara işaret ederken adeta dikkat et diyerek gerçeklerden kaçmamanız konusunda sizin için önemli bir farkındalık ve uyarıcı nitelik taşırlar..

Ya da Güneş, Yıldız ve tarotun diğer iyicil kartlarının enerjisinin pozitifliği ruhunuza sızarlar..
Buna rağmen, tarot kartları ne tamamen olumlu ne de tamamen olumsuz değildir.
Her zaman kötü kartların içinde iyiliğin, iyi kartların içinde de kötülüğün gölgesi vardır.

Örneğin;
Araba sahibi olmak bir konfordur, fakat arabanın bakım masrafları ve enerji ihtiyacını karşılamak bütçenizde kayda değer bir meblağ oluşturacaktır. Arabanın sağladığı konfor iyi, fakat bütçenize yansıyan masraflar gölge tarafları oluşturduğu gibi.

Tarot yorumlarınızda kartların doğru konumda ve ters konumda olmalarından da ilginç öngörüler geliştirebilirsiniz.
Her iki kartta doğru konumdaysa enerji kolayca akıyor ve dış dünya da daha fazla aktivite oluyorsunuz demektir.
Örneğin doğru konumda ki Kılıçları Kraliçesi ve Kupaların dokuzlusu, herkesin yararına kararlar alan bir kadını işaret eder..
Bir kart doğru, diğeri  ters konumdaysa, hem iç hem de dış dünyalara odaklanmak gerekir.
Kupaların dokuzlusu+Ters kılıçların kraliçesi, olumlu ya da olumsuz vermiş olduğunuz, kişisel kararlardan memnun olduğunuzu gösterir.
Eğer her 2 kartta ters konumdaysa, enerji engelleniyor iç ve dış dünya da çok özel bir etkinlik gerçekleşiyor olabilir.
Örneğin;
Ters kupaların dokuzlusu+Ters Kılıçların Kraliçesi, verdiğiniz kişisel kararlarınızdan dolayı hoşnutsusluk hissettiğinizi gösterir.
Tersine çevrilmiş kartların yorumlamasını yaparken, durumu kıyamet senaryosuna çevirmeden ve trajik bir durum yartılmasına izin vermeden, nasıl yorumlanmasını gerektiğini öğrenmek lazım.

Yorumlar