BUYUK RAHIP ve KADER CARKI (1)



-Tarot destesinin arkana majör serisinin 5 numaralı kartı Büyük Rahip, uyum ve düzeni sağlamak için, geleneksel olanı güvenli bulmak ve yapmakla ilgilidir. Büyük Rahip, konumundan emindir ve bir kez rahat hissettiğinde koltuğunu bırakmak istemez. Gelenek ve görenekler, dini inançlar ve ahlaki kurallar onun ve ona bağlı grubun uzmanlık alanıdır.

-Büyük Rahip sözünden dönmeyi ve değişimi pek sevmez. Koltuğunun sağlam ve fikirlerinin sabit olmasını ister. Bazen, değişimin uyuma hizmet edeceğini düşünse bile, fikir akışının kontrolünü mümkün olduğunca elinde tutmak ister.

-Duruma Kader Çarkının pencerinden baktığınızda ise, hayatta kalmak için değişim mutlak bir zorunluluktur. Kader Çarkı bir döngüden diğerine geçişi ifade eder. Kader Çarkı karşınıza çıktığında, bir döngünün sonuna geldiğinizi bilin. Beklenmeyeni bekleyin ve karmanızın karşınıza çıkardığı fırsatları değerlendirmeye açık olun.

-Büyük Rahip ve Kader Çarkı kombinasyonu, süregelmekte olan düzenin veya kuralların geleneklere veya anlaşmalara uygun olarak değişeceğini sembolize eder.

-Büyük Rahip'in yanında Kader Çarkı, Astrolojik olarak Boğa Burcunda ki Jüpiter gibidir. Bu birliktelik ruhsal bir çalkantı zamanını gösterir.

-İnandığınızı sandığınızı sandığınız şey aniden değişecekmiş gibi görünebilir. Ve belkide değişmeye başladı bile.

-Finansla bağlantılı Boğa Burcu maddi güçteki değişimle ilgilidir. Jüpiter Boğa Burcunda parayı genişletir. Fakat, bazı olumsuz açıların ve kavuşumların kuvvetine göre alım gücünü düşürebilir. Kader Çarkı, kaçınılmaz kadersel bir döngünün sonuna geldiğinizi anlatıyor. 

-Bu kombinasyon, eski geleneklerin geçmişte olduğu gibi yararlı olmadığı için yürümediğini ve büyük radikal bir değişiklik zamanını gösterir. Böyle zamanlarda otorite kendilerini takip edenlerin çok olduğunu kanıtlarsa, şaşırmayın. Fakat, hayatınızda ilahi olanı bulmanın yeni yollarına açık olun. İlerlemenize engel olabilecek hiç bir fikre takılıp kalmayın.

-Muhtemelen, önce bir kaos yaşanacaktır. Ancak, ortalığın karışması bazen gerçekten iyidir. Büyük Rahip'in Kader Çarkının önünde oluşu ise, bu değişimin kuralına uygun ve öngörüldüğü biçimde olacağını temsil ediyor.

-Kader Çarkı, şans ve kader olarak kabul edilebilecek olayların dönüşümünü temsil eder ve geleneğe uygun Büyük Rahibin bakış açısını ezer geçer. Bu kartların birlikteliği, gelecek için ilahi zamanlamaya güvenmenizi, şu an otoriteye bağlı kalmanızı ve özel yaşamınızda radikal bir değişiklik yapmamanızı öneriyor. Ancak, dönüşüm başladığında farkında olun ve ilerleyin,  geçmişte takılıp kalmayın.

-Büyük Rahip ve Kader Çarkı birlikteliği, aşk ve ilişkilerde romantik duygularla ilgili değildir. Uzun vadeli ve istikrarlı bir bağlılıktan bahseder. Bu kombinasyon, bekarların hayatında radikal bir değişim olacağını ifade edebilirr ve bekarlığın sonu anlamına gelebilir. Zaten evliyseniz gelecekte özellikle de finansal alanda bir genişleme ve yeni başlangıçlar bekleyin.

-Eğer, Kader Çarkı Büyük Rahip'in önünde olursa, farklı kişilerle aynı şeyleri tekrar tekrar yaşadığınızı temsil eder. İlişkilerde belli bir kalıbın içinde olmanız gerektiğine dair geleneksel bir düşünce döngüsünde sıkışıp kaldığınızı gösterir. Örneğin, bekar olduğunuzda yaşadığınız aile baskısını evlendikten sonra eşinizle yaşamak gibi.

-Bu döngüden kurtulmak ve aynı şeyleri yaşamamak için, partnerinizi değiştirmek işe yaramayacaktır. Uzun vadeli ve istikrarlı bir ilişkide mutluluğu yakalamak için, önce kendiniz değişmelisiniz. Sonra, yeni birisiyle yeni bir yolda ilerleyebilirsiniz. Ancak, bunun için yürekli olmanız ve hayatınızda işlerliği geçerli olmayan kurallara baş kaldırmanız gerekebilir.

-Büyük Rahip-Savaş Arabası ve Kader Çarkı kombinasyonunda, Büyük Rahip geleneksel olanı güvenli bulmak. Savaş Arabası risk almak, ilerlemeyi kontrol altında bulundurmak ve kararlı olmak. Kader Çarkı, olayların gidişatını kadere ve şansa bırakmak anlamına gelir.

-Bu üçlü kombinasyonda her bir kart bir öncekinin tam tersini öneriyor. Bu da danışan kişi için bir uyarı olabilir. Uyum sağlamaya çalışmayın. "Doğru" ve "kabul edilebilir" olanı yapmayı ve bir şeyleri kontrol etmeyi bırakın. Bunun yerine, hayatın doğal işleyişine izin verirseniz, sonuç mutluluk vereci olacaktır.

-Yapılacak en doğru hareket bir şeyleri sürekli kontrol etmek ve öğretilmiş bir kalıbın içinde davranmaya çalışmak yerine, işlerin kendi doğal seyrinde gitmesine izin vermektir.

BUYUK RAHIP ve OLUM

Yorumlar