BUYUK RAHIP ve BUYUK RAHIBE KOMBINASYONU




-Büyük Rahip, yani Aziz maneviyatın dış yapısını gösterir. Büyük Rahibe, yani Azize maneviyatın iç yapısı, yani gizemler olarak tanımlayabiliriz. Bu  ilişki kombinasyonunda Aziz ve Azizeyi çalıştıkları kurumların yapılarıyla özdeşleştirebiliriz. Bu 2 kartın temsil ettiği kişiler hem bir birleriyle ilişkili hemde çok farklı olabilirler. İlk aklıma gelen benzer tarafları, ikiside bir şeyler öğretir.

-Aziz bir grubun, ya da kurumun üyesi olabilir. Belkide, bir kurumda çalışıyorda olabilir, ancak manevi değerleri önemseyen bu kişi, maniviyatını daha da geliştirmek için bu kurumda çalışıyordur. Eğer, Aziz ve Azize kişileri çok farklı kurumlarda çalışıyorlarsa Aziz, Azizeye sürekli toplumsal kurallara uymak zorunda olduklarını söyleyecek ve Azizede iç sesiyle hareket etmek isteyecek ve yaşam yolunda birlikte yürümeleri için, sürekli gelenek ve görenekleri körü körüne takip etmeyip iç seslerini dinlemelerini söyleyecektir.

-Bir ilişkinin yürümesi için, süregelen geleneklerin değişmesi gerekenlerin değişmesi ferektiğini düşünen biri olarak, erkeklerin biraz kendi olmalarını öğrenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Kendi olmayı öğrenmiş bir erkek sorunların kaynağını ele geçirmiş demektir ve kriz dönemlerinde çaresiz kalmaz, çıkmazlara girmez.

-Çünkü, hepimiz özellikle erkeklerden gerçek benliklerini saklamalarını talep eden aynı sosyal yapılanmada yaşıyoruz ve kısıtlanıyoruz.
-İnsanın kendi olmasından daha ferahlatıcı birşey olabilirmi?
-Kendi bile olamayan birisi ile nasıl sorunsuz bir ilşki yaşanabilir?

-Üstelik insanların kendilerini saklamak için ne kadar çok zaman ve para harcadıklarını düşününce, ekonominin bile insanın kendi olmaması üstüne tasarlanmış olduğuna geliyoruz. Belkide, çoğunluk yaptığı şey sizin için yanlışsa, bile bile bu yanlışa göremi hareket edeceksiniz.

-Muhtemelen, evren Aziz'e bunu öğretmesi için Azize'yi karşısına çıkardı ve Aziz'in bu öğrendiklerini hayata geçirip, bu konuda vaaz vermesi gerekiyor. Eğer, tanrı herkesin aynı olmasını isteseydi herkesi aynı yaratabilirdi. Halbuki, herbirimiz tek tek çok farklıyız, kendimize özeliz ve bireysel amaçlarımız çok farklı. Ayrıca, aynı yoldan yürüyen herkes zirveye çıkamıyor, yani başarılı olamıyor. Başarmak ve iç huzuruna sahip olmak için, kişiler farklı yollardan hedeflerine gitmeyi denemelidir..

Yorumlar