KISKANCLIK HAKKINDA TAROT KARTLARI

Tarot kartları her okuyucuya farklı hitap eder, bu nedenle evrensel olarak kıskançlık anlamına gelen tek bir kart veya kart kombinasyonu yoktur. Siz kıskançlık olduğunu düşünmüyorsanız hiç kimsenin kıskanıldığınızı veya kıskandığınızı söylemeye hakkı yoktur.

-Dürüst olmak gerekirse, hepimiz bazen romantik ilişkilerde, arkadaşlıklarda ve hatta işte kıskançlıkla mücadele ederiz. Diğer insanların başarılarını ve ilişkilerini kıskanmak normaldir. Ancak, kıskançlığınızın ne zaman sağlıksız, hatta tehlikeli hale geldiğini fark etmek önemlidir. Bu konuda tarot kartlarını kendinizi yansıtma ve bir yol gösterici olarak kullanmak mümkündür.

-Kıskançlık, istediğiniz bir şeye sahip olan başaka birisine karşı küskünlük, öfke ve fesatlık uygularıdır. Siz sahip olsanız bile heyecan veren birşeye başka birisinin sahip olması kıskançlık duygularınızı tetikleyebilir. ve hatta sizi hasta edebilir.

-Başka birisinin sosyal statüsünü, yani ne kadar parası olduğunu veya ne kadar popüler olduğunu kıskanıyor olabilirsiniz. Ya da, bir başkasının eşi ve ailesiyle harika bir ilişkisini kıskanıyor olabilirsiniz. Kıskançlık kişiyi sinsice ele geçiren duygulardır. Neden kıskançlık yaşıyor olursanız olun. Bu duygularınızın sebebini keşfetmek ve bir yol gösterici olarak tarot kartlarını araç olarak kullanabilirsiniz.

ASA 5

-Asaların Beşlisi, rekabet ile ilgili bir çatışmadan bahseder. Bu kart aynı zamanda, sesinizi duyurmak için çok mücadele ettiğiniz ama kimsenin dinlemediğini hissettiğiniz konusunda bir uyarı olabilir. Aynı zamanda bir başkasının başarılarını veya sahip oldukları şeyleri kıskanırken bulabilirsiniz.

-Komşunun bahçesinin çimenleri size daha yeşil görünüyorsa vebaşkasının başarılarını veya sahip oluklarını kıskanıyorsanız. Bu onlarla ilişkinizde altta yatan bir sorun olduğunun işaretidir. Kıskançlık duygularınızı yönetmekte zorlanıyorsa aklınızda geçenleri açık açık konuşmalısınız. Doğru iletişim kıskançlığın çözümünde en önemli davranıştır. Büyümenize ve gelişmenize yardımcı olabileceği için bu davranışı bir görev kabul etmelisiniz.

ASA 8

-Asaların Sekizlisinde ki okların "kıskançlık okları" olduğunu düşünenlerdenim. Kıskançlık duygu ile baş edemediğinizde bir duvarla karşı karşıya olduğunuzu hissedebilirsiniz. Asa Sekizlisi, o duvarlardan birinden geçmek üzere olduğunuzu gösterir. Ancak, şu an bulunduğunuz yer ile istediğiniz sonuç arasında karşınıza çıkacak başka zorluklar da olacaktır.

-Asaların Sekizlisi çatışmanın çözümleneceğini sembolize eder. Bu nedenle eylemlerinizde kararlıysanız işleri yoluna koyacağınızı gösterir.


TERS ASA KRALICESI

-Ters konumda Asa Kraliçesi bir hayal kırıklığı kartıdır. Başkalarını memnun etmeye çalışırken, kendiniz olmak yerine başklarının olmanızı istediği kişi olmaya çalışma tuzağına düşmüş olabilirsiniz. Ters Asa kraliçesi dedikoducu, kıskanç ve intikamcı birisini temsil edebilir.

-Ters Asaların Kraliçesi, aşk ve arkadaşlık durumlarında da kıskançlığı temsil edebilir. Bu kartın özelliklerine sahip bir kişi, diğer insanların önemsediği ve ilgi gösterdiği birisini görünce kıskançlık hissedebilir. Bu durum dikkatli ele alınmadığı takdirde eşler arasında tartışmalara yol açabilir.

-Bu çeşit bir kıskançlık, hangi yöne gideceğinizi bilmediğiniz için kendinizi güçsüz hissetmenize neden olabilir. Kişisel olarak güçlü yönlerinizi ortaya koyun ve bu kıskançlık duygularından kurtulmak için sezgilerinizin ve iç sesinizin rehberliğine güvenin. 

TILSIM 5

-Tılsımların 5'lisi ego, gurur ve güç kaybının bir işaretidir. Bu duyguları kontrol altında tutmayı başaramazsanız, kıskançlık uğruna çalıştığınız şeyi mahvetmenize sebep olabilir.

-Bu olumsuz enerjilerden arınmaya ve sizi geride tutan şeyi ortaya çıkarmak için çaba gösterin. Bu olumsuz duyguları hissetmenizin temel nedenini bulun.

-Ego ve gurur duygularınızı kıskandığınızı kişiyi geri tutmak için değil, hayatınızda değişiklik yapmak için itici güç olarak kullanmalısınız. Aksi taktirde, kıyaslama yaptığınız kişi değil siz geride kalmış olursunuz.

ITIDAL

-İtidal tarot kartı, duygularınızın sizi ele geçirmesine izin vermemeniz ve en doğru tavrı ortaya koymanız konusunda sizi uyarır. Kıskanç olmanın yanlış bir tarafı yoktur. Ancak, kıskançlıkla baş etmenin birçok yolu olduğunu ve hepsinin sağlıklı olmadığını göz önünde bulundurmak önemlidir.

-Sağlıksız ve uygunsuz davranış genellikle bir veya daha fazla faktörden kaynaklanabilecek hayal kırıklığından kaynaklanır.

1-Başka birinden yeterince ilgi görmediğinizi hissetmek.
2-Kendinizle bir başkası arasında olup bitenler hakkında şüpheye düşmek.
3-Fikirlerinizi sosyal olarak kabul edilebilir bir şekilde ifade ettiğinizde rahat hissetmemek.
4-Kıskançlık, hayatınızda bir şeylerin eksik olduğunun da bir işareti olabilir.
Belki, bir çok konuda olumlu bir ilişkiniz var. Ancak, heyecan olmadığı için kendinizi tatminsiz hissediyor olabilirsiniz.
Belki de son zamanlarda bazı kayıplar yaşadınız ve arkadaşlarınızla bağlantınız kopmuş olabilir. 


Durum ne olursa olsun, İtidal kartı bize ilişkileri yürütürken dengenin kritik nokta olduğunu hatırlatır. Bir şeye fazla fazla sahip olmak diğer bir şeyin eksikliğinin ortaya çıkmasına sebep olabilir ve bu durum kişiyi mutluluğa götürmez.


SEYTAN

-Şeytan, tarot kartı ayartmayı, egoyu ve fiziksel arzuyu temsil eder. Şeytan tamamen başkalarını ve durumları kontrol etme arzusuna sahip olmayı ve aynı zamanda kontrolü kaybetme korkusunu da sembolize edebilir.
-Şeytan sahip olduklarının farkına varmak yerine, sahip olmadıkları tarafından köleleştirilen birsini gösterdiği için kıskanç birisini temsil edebilir.

Tarot açılımlarınızda Şeytan göründüğünde bu duygular sizi gerçek potansiyelinize ulaşmaktan alıkoyuyor olabilir.
1-Başka bir kişinin başarısını veya yeteneklerini kıskanıyor olabilirsiniz.
2-Tüm dikkatin kendi üzerinde olmasını istiyor olabilirsiniz.
3-Herkesin işlerini sizin istediğiniz gibi yapması gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz.
TAROT DESTESI ICINDE KISKANÇLIK ANLAMINA GELEN KARTLAR

1-Olumsuz veya ters konumda Kupa 3 kıskançlığı gösterebilir. Çünkü, 3 arkadaştan biri kendini dışlanmış hissedebilir.
2-Olumsuz konumda veya ters Kupa Şövalye o kadar duygusaldır ki, hayal kırıklığı onu güvensiz ve kıskanç yapar.
3-Şımarık Kupaların 4'lüsü sahip olduklarıyla ilgilenmez ve yetinmez başkalarının sahip olduklarına sahip olmayı ister.
4-Enerjisi tamamen tükenmiş, dünyada hiç bir şeyi kalmamış gibi hisseden kişinin sadece sahip olmadıklarının farkında olduğunu ifade eden Kupaların 5'lisi kıskançlığı gösterebilir.
5-Ters konumda Kupaların Prensi kıskançlık ve narsistliği gösteren bir kişilik özelliği olarak tanımlanabilir.
-Düz konumda sürekli kendisiyle ve görünüşüyle ilgilenen Kupa Prensi ters konumda kendisini unutulmuş ve ikinci planda hissedebilir.
6-Ters konumda Şımarık Kupa Kraliçesi, özellikle de Tılsım 4'lü ile birlikte aşırı kıskanç birisini temsil edebilir.
7- Olumsuz konumda Tılsımların 6'lısı kıskançlığı gösterebilir. Burada, parayı alan parayı veren kişiye haset edebilir, onlara 3. kişi de parayı alan kişiyi kıskanıyor olabilir.
8-Hayranlık duyulan Tılsımların 9'lusu ve çevresindekiler tarafınan yerlere göklere sığdırılamayan atın üstünde onurlandırılan Asaların 6'lısı kıskanılan birisi olarak gösterilebilir.
9-Ters Savaş Arabasında ki kontrol eksikliği kıskançlık anlamına gelebilir.
10-Şeytan ve Asaların Ası kombinasyonu kıskançlığı gösterebilir.
11-Bir aşk üçgenini temsil eden Kılıç 3 kıskançlığı gösterir.
12-Bir tartışmayı veya savaşı kaybettiği ve İçinde küskünlük unsuru taşıdığı için Kılıç 5 kıskançlığı gösterebilir. Çünkü, kaybettiği şeyin başka birisinin kazanmasına içerler. Bu kartta ben sana sahip olamazsam kimse sahip olamasın duygusu vardır.
13-Kılıç 7, sinsi, hilekar, kurnaz, hırsız, yalancı, kıskanç, aldatır.
14-Kılıç 9'luda ki temelsiz zihinsel işkence ve ıstırap kıskançlığı gösterebilir.
15-Ters konumda Asaların 4'lüsü ev veya aile içinde kıskançlık anlamına gelebilir.
16-Ters konumda Kılıçların Kraliçesi, en güzel kim diye aynaya soran kıskanç kötü kraliçeyi temsil edebilir. Çocukluğunuzdan beri yanınızdan ayırmadığınız, en sevdiğiniz ve uğur saydığınız şeyi çalan birisidir.
17-Ters konumda Asaların 7'lisinin kıskançlığı bazen öfkeye dönüşebilir. Asaların 5'lisinde sadece sinirli olma ve kızgınlık hali vardır.
-Asa 7'linin yakınlarında bir de Yıkılan Kula varsa öfke patlama noktasındadır.
18-Şeytan'ın ifade ettiği kıskançlığın temeli daha derin meselelerle ilgilidir.
19-Ay kartı bulanık düşünce veya etki altında olmak anlamına geldiği için kıskançlık gösterebilir.
20-Şeytan ve Tılsım 4 kombinasyonu, başkasının sahip olduğu maddi değerleri fena halde kıskanır ve sahip olduğu herşeye sahip olmak ister. Materyalist, aç gözlü, bencil.

Unutmayın! Kıskançlık acı yaratır. Sizi paranoyak ve sahiplenici yapar. Sonuçta, başka bir yolda başarılı olabilecek bir ilişkiyi öldürebilir. Başka bir kişinin kontrolünün elinizde olduğunu hissetmek için ödemeniz gereken yüksek bir bedelir, ki bu zaten mümkün değildir.

TAROT KISKANCLIK KOMBINASYONLARI

Yorumlar