KILIC 4 ve ASA 9



-Kılıç 4 ve Asa 9 tarot destesi içinde dinlenme ve iyilaşme temalarıyla ilgili en belirgin kartlar.

-Kılıç 4 bir moladır. Kalp kırıklığını sembolize eden Kılıç 3'lünün ardından gelir ve Kılıç 4'lünün ardından istikrarsızlığı ve yenilgiyi anlatan Kılıç 5 gelir. Kılıç 4 bir mola vererek nefesimizi tutma ve kendimizi geleceğe hazırlama fırsatına sahip olduğumuz bir istikrar ve güvenlik zamanını anlatır.

-Asa 9 ise ise, Asalar takımının sonuna denk gelir. Asa Ası ve Asa 2 kartıyla başlayan yolculukta ilerledikçe, her üst basamakta işler daha zorlaşır ve sopa üstüne sopa eklendikçe işler bize ağır gelmeye başlar. 9 rakamına ulaştığımızda bitkin hale geliriz. 9 Asa, adeta kıpıdamaya halimiz kalmamış ve oracıkta yığılıvercekmiş gibi hissettiğiniz an olsada, Asa 9 ayakta kalmak ve devam etmekten başka çaremiz olmadığını sembolize eder. İstesekte istemesekte takımın sonuna kadar, Kraliçe ve Kral olana kadar dinlenmeden ayakta kalma azmine sahip olduğumuzu gösterir.

-Kılıç 4, mola fırsatı bulduğumuzda dinlenme olanağı sağlar. Fakat, Asa 9 bir mola vermekten başka birşey istemesekte kendimizi biraz daha zorlamaya zorluyoruz. Kartın üstündeki figürde adam bir tepede siper almış, ancak gardını düşürürse savunmasız kalabilir ve güvenliğini sağlayamaz. Asa 10'da kartın üstündeki figürde, ufukta bir mola verebileceğimiz bir ev görünüyor. O halde mola vermeyi ve dinlenmeyi o eve varana kadar erteleyebiliriz.

-Bu sebeple, her 2 kartta temelde aynı mesajı taşır. Bazı dönemlerde hepimizin rahatlamak, iyileşmek ve yaralarımızı sarmak için zamana ihtiyacı vardır. Bu kombinasyonda Kılıç 4, mola verme ve dinlenme ihtiyacında tartışma kabul etmeyen bir kesinlik vardır. Ancak, Asa 9'da biraz daha dayanabileceğimizi ifade eden bir mesaj vardır. Ancak, tabiki sonsuza kadar değil. Aksi taktirde, kişi ayaklarının üstüne çöker. Bu sebeple, Asa 9 kendimize mola fırsatı yaratmamızı tavsiye eder. Eğer, bu fırsatı yaratma lüksünüz yoksa, bir şeylerin değişmesi gerekiyordur.

-Hava elementini sembolize eden, Kılıç 4 Evet-Hayır sorularınızda belki anlamına gelirken, ateş elementini sembolize eden Asa 9 Hayır anlamına gelir. Bu kombinasyonda biraz karışık hafif bir Hayır anlamına bir eğilim olsada, güçlü bir şekilde değil.

-Numerolojik olarak 4 RAKAMI ve 9 RAKAMI'ndan gelen 11 sayısına denk gelir. 11 RAKAMInı hem üstat sayı olarak hemde 1 + 1= 2 RAKAMI olarak incelerseniz bu birlikteliğin avantajları ve dezavantajları hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olursunuz. Burada, 11 rakamı önemlidir ve 2 tarafı keskin bir kılıcı sembolize eder. Kılıc kullanılarak yok edilen şeyin bir daha geri dönüşü mümkün değildir.

Yorumlar