HERMIT, YILDIZ ve BUYUK RAHIP KOMBINASYONU


-Hermit, kişinin nefsiyle başa çıkmasıdır. Düşüncelerini ve isteklerini değerlendirir. Onları inceleyerek hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu belirler ve kafa karışıklıklarını ortadan kaldırmak için taktığı maskeyi çıkarır. 

-9 numaralı tarot arkana majör kartının üstünde Hermit'in elindeki fener bir yıldız gibi görünüyor ve iç rehberliği ile netlik aramak anlamına geliyor.

-Yıldız, umutlarla, karışık durumların şifalanmasıyla ilgilidir ve tutanacak bir dalınız olduğunu ifade eder. Bir kişiyi paylaşacak kadar bol sevgi dolu, neşe dolu ve mutluluk dolu görmek anlamına gelir.

-Hermit ve Yıldız, bu kartların her 2'sinide yol gösterici ışıklar olarak tanımlayabiliriz. Hermit içe dönük, Yıldız dışa bakıyor. Ancak, her 2'side diğer kişilerin kendilerini takip etmesi için bekliyor. Belkide, bu aklınızdaki kişi ile birlikte olmak için kendinize zaman ayırıp, sizin bir yıldız gibi parladığınızı farketmesini ve düşünmesini sağlamak anlamına geliyor. 

-Hermit'in feneri, kayıp bir ruhun kendi içindeki ışıktır. Sorunlarımızın çözümünü sorun olduğunu düşündüğümüz noktada değil, kendimizde olduğunu işaret eder. Hermit içe dönüktür ve kişinin sadece kendi yolunu aydınlatır. Başkalarının yolunu aydınlatmaz. Hermit'in ışığı uzakları değil, önünüzü aydınlatır ve gördüğünüz hemen olur. Fakat, Yıldız dışa dönüktür, çok uzaklardadır ve herkese yol gösterir. Yıldızın ışığı size rehberlik edecek, ancak çok uzaklarda olduğundan ona ulaşmanız zaman alacaktır. Sabırlı ve kararlı olmalısınız.

-Hermit dünyadadır, burada ve şimdi ile ilgilenir, görevlerine ve arayışlarına odaklanır. Halbuki Yıldız bizi geleceğe götürüyor. Yıldız, tüm insanlık için büyük umutları, idealleri olan ve hatta utopik bir kişiyi işaret ediyor olabilir. Yıldız, bir yolda aptalca oyunlarla değil, çabalayarak ilerlemeyi işaret eder. İnsanca değerleri en üst düzeyde benimseyerek doğru işler yaparak ilerlemeyi tavsiye eder ve sonucunda ilişkilere kalite getirir. "Küçük egolarını kolay yoldan tatmin etmeye çalışanlar için Yıldız Kartı çok sinir bozucu görünüyor olabilir."

-Hermit daha çok uzun süreli bir ilişki yaşamış, ya da bir çok ilişkisi olmuş ve bundan böyle kalbini ilişkilere kapatmış kişilerde ortaya çıkar. Doğru insanı bulamamış olmaları onları etkilemiş ve duygusal travmalar yaşamalarına sebep olmuş olabilir. Fakat, burada ki mesaja dikkat etmek lazım; aslında bu duygusal travmaların yaşanmasının sebebi yanlış yerlerde, yanlış insanlara bakmaktan kaynaklandı ve Hermit içine kapandı. Böyle bir durumda kişi öncelikle kendi üzerinde çalışmalı ve kalbinde açılan yaraları iyileştirmelidir. Hiç kimse hak ettiğinden daha azını kabul etmemelidir. Eğer, kendimizi sevmiyorsak, öz güvenimiz veya öz saygımız yoksa yanlış insanlara aşık olabiliriz.

-Bu kombinasyonda Hermit'in ardından Yıldız'ın ortaya çıkması harika bir mesaj veriyor.Yıldız sayesinde  kişinin yaraları şifalandı ve kalbinin etrafındaki duvarlar yıkıldı. Kişi büyük bir dönüşüm yaşadı ve doğru insanı kendine çekmeye başladı. Bu kişi romantizme değil, maneviyata kıymet vermeye başladı ve bu onun hayatına anlam katıyor.

-Büyük Rahip güzel bir karttır, ancak burada kartın maneviyat yönünü görmek lazım. Bu kartın adını Maneviyat koyabilir ve kombinasyonun sonunu maneviyata bağlanabiliriz. Tarot açılımlarında Büyük Rahip, kurallar koymaktan çok, mistik bir yolda bilinçli adımlarla ilerleyerek pratik çözümler bulmaları için insanları zihinlerini açma sürecine sokar. Bir ilişkide, ya da evlilikte Büyük Rahip, aynı inancı paylaşmayı belirtir.

-Yıldız, gizemli bir şekilde uzak, vizyon sahibidir ve dünyevi kaygılardan uzaktır. Büyük Rahip, geleneksel, tutucu ve sıradan, doğma, dünyevi gerçekliğe sıkı sıkıya bağlı ve güvenilirdir. Her 2'side aynı yüce enerjiyi biraz farklı amaçlar için kullanırlar.

-Bu ilişki 1 yıl içinde evliliğe dönüşürmü diye sormuşsunuz. Sırasıyla kartlara dikkat ederseniz 9-17-5 ile numaralanmış.

Örn; 9 rakamı 4 ve 5 rakamının toplamından oluşur

9=4+5=45 gün, 

17'nin numerolojik hesaplaması 1 artı 7 eşittir 8 rakamı elde edilir. Aynı zamanda, 8 rakamı Taraot arkana majör kartları arasında Güç Kartının numarasıdır ve olabilecek olanı çabuklaştırır. Güç Kartının düz anlamıda ters alamlamıda niyetinizle ilgili olarak olumlu yorumlanır.

17=1+7=8 ay, 

5=1+4=14 hafta olarak düşünebiliriz. Yaşamakta olduğunuz 17 rakamı ile ifade edilmiş olsada olayların farklı gelişimine göre 8 gibi bir zaman dilimini işaret ediyor olabilir.

Son olarak seçtiğiniz 5 numaralı kart, 5=1+4=14. 14 numara aynı zamanda tarot arkana majör kartlarından İtidal Kartının numarasıdır ve 14 lü bir zaman dilimine ertelemeyi de işaret ediyor olabilir. İtidal Kartı hangi Kartın önünde olursa olsun erteleme ve oyalanma anlamına gelir.

5 rakamı 1 ve 4 rakamının toplamından oluşur.

-Hermit, analitik araştırmacı bilge kişidir

-Yıldız, zaman içinde umutların en kaliteli şekilde gerçekleşmesi, taahhütlerin tutulmasıdır.

-Büyük Rahip, güvenilir bilge kişi ve evlilik anlamına gelir.

 Umarım en kısa zamanda hayal ettiğiniz yolda ilerlemeye başlarsınız. 

--Buraya kadar olan bütün açıklama ve yorumlarımı HERMIT, YILDIZ, BUYUK RAHIP dizilimine göre yaptım. Eğer kartlar, YILDIZ, HERMIT, BUYUK RAHIP diziliminde olsaydı. Uzun süredir ertelenmiş, gizlenmiş analitik incelemeler kısa bir zaman diliminde gün ışığına çıkacak ve açıklanmasına karar verilmiş haberler gündeminize düşecek. Buda İyi ve hayırlı mesajlar var anlamına gelecekti. 

--Hermitin ardından gelen Büyük Rahip, resmi olarak bir şeye karar vermeden, söz vermeden önce benzersiz bilgeliğinizi kullanarak düşünmenizi önerir. Hermit ve Büyük Rahip, her 2'side dünyanın iyi bir yer olabileceğine inanıyor. Sadece bunun nasıl başarılabileceğini düşündükleri konusunda zıt fikirdeler.

--İkisininde olumsuz yönleri, çok inatçı ve kibirli olmalarıdır. Kendi bidiklerinin ve gördüklerinin doğru olduğun inanırlar. 2'side aşırıya kaçabilir, uzlaşmaya ve değişmeye isteksiz olabilir.

--Büyük Rahip bilgeliği kabul edilmiş biridir. Ancak Hermit'in bilgeliği kabul edilmeyecek şeylere dayanır. Her 2'side yol göstericidir ve bir kombinasyon içinde bunu olumlu bir işaret olarak görüyorum. Öyle, ya da böyle yapılan araştırmalardan öğrenilenler ve çıkarılan dersler hayatınızı olumlu yönde etkileyecek diye düşünüyorum.


Yorumlar